Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Élete nagy álma teljesülne

Az új-zélandi világbajnokságra készül Lengyel Mónika, a Méhecske Alapítvány által támogatott mozgássérült evezős.
A tavalyi vb-eredményénél a közelmúltbeli bledi Világkupán közel egy perccel jobbat ért el a versenyző.

Tavaly a hatodik helyen végzett a lengyelországi világbajnokságon Lengyel Mónika, aki öt éve egy autóbaleset következtében mellkastól lefelé teljesen lebénult.

Mónika 2008-ban a Győri Vízügy-Spartacus evezőstelepén ismerkedett meg az evezéssel, s rögtön megtetszett neki a sportág, s a versenyzés hangulata is azonnal magával ragadta. A Méhecske Közhasznú Alapítvány örömmel karolta fel az új életcélt talált fiatal lányt, s nagyban hozzájárult ahhoz, hogy tavaly részt vehetett a világbajnokságon Lengyelországban, ahol hatodik lett. Ennél is fontosabb azonban, hogy az előfutam és a döntő között majdnem két percet javított az időeredményén, s azóta is folyamatos a fejlődése.

Székely István, Lengyel Mónika és Székely Márta számára szép emlék a tavalyi világbajnokság.
Székely István, Lengyel Mónika és Székely Márta számára szép emlék a tavalyi világbajnokság.


„Legutóbb Bledben rendeztek Világkupát, s itt negyedikként értem célba. Igazából sosem a helyezés az, ami izgat, inkább az időeredmények azok, amihez viszonyítok edzőmmel, Székely Istvánnal. Ez alapján pedig ismét van ok az örömre, mert ötvenhat másodpercet javultam a tavalyi vb-hez képest. Ez pedig nagy eredmény" – mondta Lengyel Mónika, aki a napokban járt orvosi vizsgálaton a fővárosban, s az eredményei alapján dicséretet kapott az orvosoktól.

„Volt olyan adat, ami ugrásszerűen javult, s ez egyértelműen a sportnak köszönhető. Bár a baleset után a fiatal korom miatt nem zárták ki a javulás, a lábra állás lehetőségét, ma már azt hiszem, biztosan kijelenthető, hogy ezen a téren az állapotomban nem lesz változás. Az evezésnek hála, még most is van olyan hely, ahol elvileg nem kellene éreznem az izomlázat, a fáradtságot, de én tudom, hogy »ott van«" – folytatta a versenyző, aki az október 31. és november 7. közötti világversenyre készül.

„Az elmúlt hetekben volt két hét leállás, szó se róla, a végén már nagyon hiányzott a víz, a lapát, a hajó. Alig vártam, hogy edzőm visszatérjen a szabadságáról. Most már keményen dolgozunk, s ennek remélem, meglesz az eredménye is" – tette hozzá Lengyel Mónika.

A kiutazáshoz azonban még pénzre lenne szükség. Székely Márta, az alapítvány elnöke azonban bizakodó: „Tavaly is rengetegen segítettek, ismerősök, ismeretlenek egyaránt. Jelen pillanatban Móni és az edző kiutazására van fedezet, de egy kísérőre is szükség lenne. Van még egy kis idő, ezúttal is bízom, hogy célt érünk."

Az biztos, ha minden összejön, akkor Lengyel Mónika élete egyik nagy álma teljesül: először ülne ugyanis repülőgépen...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

UEFA Futsal Cup: csoportelső a Rába ETO

Az UEFA Futsal Cup győri selejtezőjében a Rába ETO végzett a csoport élén. Tovább olvasom