Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Elérte célját az MTE 1904

A bajnokcsapathoz méltó teljesítménnyel győzött a Mosonmagyaróvári TE 1904. A csapat csaknem húsz éve nem nyert osztályában bajnokságot. Még nem tudni, hol folytatja az együttes.
Egy fordulóval a bajnokság befejezése előtt eldőlt, hogy az NB II Hummel-csoportjának bajnoka a Mosonmagyaróvári TE 1904 labdarúgócsapata. Ennek ellenére az utolsó fordulóban is kitett magáért az együttes, Mezőfalván magabiztos játékkal, bajnokcsapathoz méltóan szerezte meg a három pontot. Tiba Zoltán edző nemrég még úgy nyilatkozott, a gárda az osztály legjobb négy együttese közé tartozik, célkitűzés az első három hely valamelyikének megszerzése. Így utólag elmondta: mindig is bízott benne, hogy végül sikerül kiharcolni az aranyérmet.

„ Hatalmas izgalmakat hozott az utolsó hazai találkozónk. Nagy volt a tét, tulajdonképpen még az utolsó pillanatokban is helyzetbe került ellenfelünk, de sikerült végül megnyernünk a mérkőzést, s ezzel a hátralévő forduló eredményeitől függetlenül az osztály élén végeztünk. A zárófordulóban szép sikert arattunk Mezőfalván, köszönjük mindenkinek, aki segített, hogy elérjük céljainkat. Összességében talán azért voltunk jobbak a többieknél, mert nálunk szerepel a legtöbb olyan labdarúgó, aki szerencsére nagyon érzi a kaput és ha kell, ki is tudja használni a helyzeteket."

Egyébként nem véletlen, hogy az edző a csapat egyik erősségeként pont a gólszerzést, a helyzetkihasználást emelte ki, hiszen csapata messze a legtöbb találatot – pontosan 69-et – szerzett a bajnokság során. A vetélytárs Komló „csupán" 53 találattal követi a tabellán a bajnokegyüttest.

A bajnoki címet tehát sikerült megszerezni, de az még nem világos, hogy melyik osztályban folytatja a csapat a további küzdelmeket, ez egyelőre a jövő kérdése.

„ Természetesen nagy most az öröm a csapat háza táján, egyelőre ünneplünk, nem foglalkozunk azzal, hogy melyik osztályban játszik majd a gárda. A csapat és a klubvezetés majd dönt a folytatást illetően. Természetesen még az sem dőlt el, ki távozik, illetve ki szerződik majd az együtteshez."

Kiss Zsolt szakosztályvezető elmondta, 19 éve nem nyert osztályában bajnokságot a mosonmagyaróvári együttes, nagyon érett már ez a siker.
„ Tulajdonképpen ez már a második év, hogy egyáltalán szóba kerülhetett a bajnoki cím megszerzése. Az, hogy most sikerült, talán annak köszönhető, hogy nagyszerű játékosállomány jött össze az együttesnél. Az sem mellékes, hogy ezek a labdarúgók nagyon akarták a sikert. Szerencsére egyre több néző jött ki a meccseinkre, talán ez a szám még növekedhet is a jövőben. Egy-két héten belül eldőlhet, hogy melyik osztályban folytatja a város csapata a küzdelmeket. A gárda szerepelt már egy fél szezon erejéig a második vonalban, mi szeretnénk, ha ismét ott lehetne, igaz, a feltételek és követelmények ebben az osztályban már igen komolyak."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul az EB: a házigazdák a görögök ellen

Általában nem a nyitómérkőzések egy-egy torna legszínvonalasabb meccsei. Könnyen elképzelhető, hogy… Tovább olvasom