Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Elektromos-sporttelep: Továbbra is nyitottak a sportra

A zárt kapu és az arra kirakott behajtani tilos tábla miatt többen is arra gondolhattak, ismét gondok lehetnek az egykor szebb napokat megélt gyárvárosi Elektromos-pálya üzemeltetésével.
Bár jelenleg valóban kevesebben sportolnak a telepen, mint tavaly ilyenkor, szerencsére nincs baj. A Győri Buborék Víztechnika Sportklub továbbra is várja a sportolni vágyó közösségek, magánszemélyek jelentkezését.

A gyárvárosi Elektromos-sporttelepet még a hatvanas években hozták létre az áramszolgáltató vállalat támogatásával. A futballpályán megszűnéséig, 2005-ig a Győri Elektromos játszott. A 3,5 hektáros területen ezenkívül egy fedett csarnok található. Az ingatlanhoz az E.ON-csoport az ÉDÁSZ privatizációja során jutott hozzá, és 2004-ben eladta a Pannon Belváros Kft.-nek.

A tulajdonos sokáig keresett vevőt a területre, korábban a győri önkormányzatnak is kínálta az ingatlant, sikertelenül. A telep értéke több százmillió forint lehet, a lehetőségeket behatárolja, hogy a területen a jelenlegi rendezési tervi besorolás szerint csak sport- vagy szabadidős fejlesztés valósítható meg.

Az ingatlan tulajdonosa időközben a BIT-Invest Kft. lett, amely a Pannon Belváros Kft. jogutódja. A kft. pedig a Buborék Víztechnika Kft.-nek adja bérbe 2012 szeptembere óta.

Szemenkár András, a bérlő Győri Buborék Víztechnika Sport Klub elnöke korábban azt nyilatkozta: a kezdeményezés célja, hogy újra fellendüljön a sportélet a pályán, és ismét szakosztályokkal népesítsék be a sportcentrumot.

„A Győr Sharks amerikaifutball-csapata régóta itt játszik, asztaliteniszezők, birkózók és számos küzdősport képviselői használják rendszeresen a tavaly május óta győr-gyárvárosi sportcentrumként funkcionáló létesítményt – mondta el érdeklődésünkre Deme Balázsné szervező. – Most kicsit kevesebben sportolnak nálunk, mint tavaly, de több iskolával is tárgyalunk, szeretnénk, hogy minél többen felfedezzék a sportcentrum nyújtotta lehetőségeket. Elsősorban közösségek jelentkezését várjuk, de szívesen látjuk azokat is, akik egymaguk szeretnének valamit sportolni."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Atlétika - Jól úsznak, jól futnak

A közelmúltban rendezték meg Győrben a diákolimpia megyei döntőjét mezei futásban. Tovább olvasom