Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 20°C Még több cikk.

Elégedettek a soproni szurkolók

A Matáv Sopron labdarúgócsapatának szurkolói ankétján Komjáti András edző, Bognár György klubigazgató, valamint Bodnár László, a klub
felügyelőbizottságának örökös tiszteletbeli elnöke és Kránitz László önkormányzati képviselő válaszolt a kérdésekre.

Eddig minden rendben

A megbeszélés elején a szakvezető értékelte a felkészülés eddigi szakaszát. Komjáti András csapata előbb Sopronban gyűjtögette az erőt a tavaszi feladatokra, majd a törökországi edzőtáborban is ideális körülmények között készülhetett.
A télen történt eseményekkel kapcsolatban kiemelte: az eredményes szereplés érdekében úgy érezte, meg kellett hoznia egy számára nehéz döntést, amelynek végeredményeként a klub felbontotta Komódi és Perger szerződését. Bausz is távozott, igaz, ő nem végleg, hanem fél évre kölcsönbe a másodosztályú Bük együtteséhez. Az ankéton ott volt a távközlési csapat négy új játékosa, Bagoly, Balaskó, Lazic és Lambulic is, akiket nagy taps fogadott. A soproni szurkolók egyöntetű véleménye volt, hogy amióta NB I-es a klub, talán a legsikeresebb átigazolásait hajtotta végre. Szurkolói kérdés formájában szóba került a soproni, saját nevelésű fiatalok helyzete, esetleges csapatba kerülése. Ezzel kapcsolatban Komjáti azt fejtegette, ugyan nagyon fontosnak tartja a helyi kötődésű futballisták szerepét, manapság az eredménycentrikusság miatt elég ritka, hogy fiatal labdarúgók egyik napról a másikra bekerüljenek a kezdőbe.

Hetvenmilliós veszteség

A szurkolókat természetesen érdekelte a klub anyagi helyzete, stabilitása, jelene és jövője. Bodnár László, a felügyelőbizottság örökös tiszteletbeli elnöke – aki nélkül aligha lenne most NB I-es futball Sopronban – elmondta, a klub éves költségvetése 450 millió forint, ebből 50 milliót az önkormányzat ad, a többi pénz nagy része pedig a Matávon keresztül kerül a csapathoz.
A sportvezető megemlítette: azzal, hogy az előző évad végén csupán a szerény kilencedik helyet szerezte meg, hetvenmillió forinttól esett el a gárda. A gyenge szereplés miatt ugyanis két jelentős támogató is elfordult a csapattól. E testület szerepével kapcsolatban Kránitz László képviselő azt fejtegette: a város idén is megadja az ötvenmilliót és ezenfelül a saját részét vállalva segíti a Káposztás utcai stadion felújítását, amelynek a munkálatai a tervek szerint március 3-án kezdődnek.

Új játékosok, új helyzet

A szurkolók kíváncsiak voltak arra, hogy a négy, egyértelműen jó erősítésnek tűnő új játékos érkezését követően mi a helyzet a csapat néhány régi motorosával kapcsolatban. Komjáti András úgy érzi, minőségileg jelentősen erősödött a játékoskeret, van verseny a csapatba kerülésért. A már a válogatottban is bemutatkozott Pintér Zoltánnal kapcsolatban a szakvezető azt taglalta, a pálya közepén számításba vehető játékosok közül Lazicot és Bagolyt jelenleg jobbnak tartja. Ugyancsak a középpályával kapcsolatban vetődött fel Tóth István neve. P eddigi teljesítményével nem tudta meggyőzni az edzőt, hogy a kezdőcsapatban lenne a helye. Elégedetten nyilatkozott viszont a szakvezető a rutinos Somogyi Józsefről, aki a tervek szerint a két csatár mögött elhelyezkedve szerepel majd.

Balaskó Iván tréfája

Az ankét végén a szurkolók szerették volna, ha a négy új fiú is mond valamit saját magáról. A jugoszlávok hézagos magyartudásukra hivatkozva elálltak a szónoki szereptől. Balaskó Iván elmondta: nagyon örül, hogy rendeződött a helyzete, futballozhat és próbál mindent megtenni a Matáv jó szerepléséért. Humorosan még annyit tett hozzá, a guruló labdába azért nem fog belefejelni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kaszparov kikapott a 15 éves azeri Radzsabovtól

A linaresi sakktorna második fordulójában az orosz Garri Kaszparov óriási meglepetésre a világos… Tovább olvasom