Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Elégedett az UEFA-bizottság

Alapvetően meg vagyunk elégedve a magyarok pályázatával, nagy hatással volt ránk, és komoly előrelépéseket tapasztaltunk a 2004-es kandidáláshoz képest.
Ezt Mike Lee, a 2008-as labdarúgó Európa-bajnoki előkészületeket vizsgáló UEFA-szemlebizottság tagja, az európai szövetség kommunikációért és sajtóügyekért felelős igazgatója jelentette ki az ötnapos látogatás záróakkordjaként tartott budapesti nemzetközi sajtótájékoztatón.

– A magyar szövetség munkatársai profi munkát végeztek, és azt éreztük, hogy az országban mindenki elkötelezett híve a rendezésnek. A szükséges garanciákat a kormányfőtől és a köztársasági elnöktől is megkaptuk – tette hozzá. -– A megismert tervek nem irreálisak. Nagyon bíztató a helyzet, de sok még a teendő.

Kitért arra is, hogy ő és társai kizárólag a jelentkezők felkészültségét értékelik, de a döntést a végrehajtó bizottság hozza meg december 13-án Nyonban.

– Egy biztos: Európában lesz a torna – jegyezte meg viccesen Lars-Christer Olsson marketingszakember.

Bozóky Imre MLSZ-elnök hangsúlyozta:

– Sikerült bebizonyítanunk a bizottság tagjainak, hogy amit a pályázati anyagunkban leírtunk, azt meg tudjuk valósítani. Minden helyszín és város kitett magáért. Az öt nap során világossá tettük: arra a kérdésre, hogy Magyarország képes-e 2008-ban vendégül látni az európai futballcsalád valamennyi tagját, igen a válasz.

A bizottság vasárnap este érkezett Magyarországra, hétfőn Győrbe, majd kedden Kaposvárra és Székesfehérvárra látogatott. Szerdán Medgyessy Péter kormányfő és Jánosi György sportminiszter fogadta a Parlamentben a vendégeket, akiknek útja ezt követően Miskolcra és Debrecenbe vezetett. Csütörtökön Szeged és a főváros következett, pénteken előbb Mádl Ferenc köztársasági elnök látta őket vendégül, majd a nemzetközi sajtótájékoztató zárta a látogatást.

A 2008-as Eb-re jelentkezők közül az UEFA-delegáció augusztusban az osztrák-svájci, majd a dán-finn-norvég-svéd előkészületeket vizsgálta, szeptember elején Oroszországban, a múlt héten pedig írországban és Skóciában járt. A helyszíni szemlék Bosznia-Hercegovinában és Horvátországban folytatódnak október 7-11. között, majd ezt követően Görögországban és Törökországban érnek véget.

(MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnokok Ligája: a méretes zakók napja

A Real Madrid, az Arsenal és az Olympique Lyon gólzáporos győzelmet aratott a BL csoportmérkőzései… Tovább olvasom