Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Elégedett a Kadler család

Kadler Viktor a poznani Európa-bajnokság után a zágrábi világbajnokságon is győzni tudott. A család nagyon elégedett.

Az EB-n is győztes Kadler Viktor – a büszke apa, Kadler Gusztáv nagy örömére – a zágrábi világbajnokságon is győzött. A négyes tagjaként kétszáz méteren állhatott a dobogó tetejére. Ezzel egyébként versenyzőként a fiú már túlszárnyalta édesapját, de ő ennek csak tiszta szívből örül.

Kadler Viktor és Kadler Gusztáv
Kattintson a képre >>
Természetesen rendkívül boldogan nyilatkozott az apa, Kadler Gusztáv, akinek versenyzőként ilyen nagy sikerben nem volt része. Neki „csak" egy vb-ötödik hely jött össze, s sajnálatos módon lemaradt a moszkvai olimpiáról: „Tagja voltam a keretnek, de Parti János szövetségi kapitány az edzőtáborban szétszedte a négyest. Joós István és én maradtam ki. Indoklás nem volt, ez akkoriban nem is volt divat."

Talán emiatt is kíséri megkülönböztetett figyelemmel Viktor pályafutását, aki már most túlszárnyalta édesapját: „Büszke vagyok a fiamra, arra, amit elért.

Természetesen az ő versenyzése számomra egy kicsit mindig más, hiszen olyankor nemcsak a csapatért felelős vezető vagyok, hanem egy a sok ideges szülő közül. Ezt persze előtte nem szívesen mutatom."
Viktor, aki ismételt a négyes tagjaként, elégedetten nyilatkozott a szerepléséről: „A két legjobb páros ült össze a hajóba. Már a poznani Európa-bajnokságon is nagyon jól mentünk. Akkor nagyon jól, most viszont nem annyira sikerült a rajtunk. Nagyon meglepődtünk viszont azon, hogy a németek sem repesztenek. Azzal tisztában voltunk, hogy az utolsó száz méterünk nagyon erős. Mindent beleadtunk, lapátoltunk rendesen. Éreztük, hogy megvan az első hely, azt azonban nem gondoltuk, hogy ilyen minimális különbséggel sikerül megszerezni az aranyérmet – értékelte saját és társai teljesítményét Kadler Viktor, akinek egyébként az olimpiai részvétel édesapjához hasonlóan még hiányzik pályafutásából."

Fiatalkora, valamint eddig elért eredménye alapján mindenesetre jó eséllyel pályázhat arra, hogy versenyzőként akár már Pekingben képviselje a Kadler családot. Ehhez persze nem árt, ha olimpiai számban kerül a legjobbak közé a győri kajakos, a kétszáz méter ugyanis pillanatnyilag még nem szerepel a műsoron. Ezzel kapcsolatban korábban így nyilatkozott a versenyző: „Párosban ötszáz méteren Beé Istvánnal csak kis különbséggel kaptunk ki a válogatón Kammereréktől, így ott nem reménytelen a helyzet. De ki tudja, hogy más egységben milyen változások lesznek. A következő olimpiáig még van időnk bőven."

Nos, Kadler Viktor lehet, hogy előrelátó volt, hiszen az olimpiai bajnok négyes ezer méteren igencsak leszerepelt Zágrábban. Az érintettek megfogadták, nem nyilatkoznak a blamázsról, Kadler Gusztáv azonban elmondta véleményét: „Már az előfutamok során látszott, a magyar kvartettnek csak nyögvenyelősen ment a továbbjutás. Ezenfelül Kammerer és Vereckei további versenyszámokban is érdekeltek voltak, a B döntőt már nem akarták vállalni. A világbajnokság előtt többen felvetették, hogy az olimpiai bajnok Kammerer Zoltán, Storcz Botond, Vereckei Ákos, Horváth Gábor négyest bontsa meg a szakvezetés az Európa-bajnoki hatodik szereplése miatt, ám ezt a döntést senki nem akarta felvállalni. Tudták, hogy ez lesz a nagy négyes hattyúdala, ám abban reménykedtek, hogy szebbre sikerül a búcsú."

A győriekkel kapcsolatban Kadler Gusztáv még elmondta: elégedett Benkő Zoltánnal, aki ezer méteren kajak egyesben a negyedik helyen végzett, és ezzel belépett a világ élvonalába. Pozitívum még Kammerer és Kucsera Gábor negyedik helye ötszáz kajak párosban. A sportvezető véleménye szerint azt hozták, amire pillanatnyilag képesek.
„Mindent egybevetve a zágrábi szereplés kitűnősége ellenére is megmutatta a csapat gyenge pontjait, amelyeket remélem, ki tudunk javítani a jövő évi szegedi világbajnokságig" – zárta az értékelést Kadler Gusztáv

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb aranyat nyert a Janics-Kovács kajak kettes

A zágrábi kajak-kenu világbajnokságon a vasárnapi 500 méteres számokban a magyar csapat egy arany,… Tovább olvasom