Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Elégedetlen soproni drukkerek

A szombati, REAC elleni bajnokin demonstrációra készülnek a soproni szurkolók, így fejezve ki elégedetlenségüket az FC Sopronnál történtekkel kapcsolatosan.

Két soproni szurkolói csoport, a Brigade Sopron és a Scorpions szerkesztőségünkhöz eljuttatott felhívásában kifejtette: szeretnének szombaton figyelemfelkeltő demonstrációval kifejezni elégedetlenségüket. Ennek értelmében a két félidő első tíz percében nem mennének be a szektorokba a hazai szurkolók. Arra kérik a szurkolói csoportokhoz nem tartozó drukkereket, ők is csatlakozzanak a demonstrációhoz.

S hogy mire akarják felhívni a figyelmet? Mint írják: a többségi tulajdonos, Vízer László Máriusz érkezésekor szó volt nemzetközi szereplést érő helyezésről, dobogóért küzdő csapatról, utánpótlásbázisról, az SVSE futballszakosztályával kialakítandó fiókcsapat létrehozásáról. Eltelt két év és az ígéretekből semmi nem valósult meg.

Mi történt helyette? – teszik fel a kérdést a szurkolók. Meghatározó játékosok távozása, harmad-negyedosztályú külföldi labdarúgók leigazolása, a helyi és környékbeli fiatalok más klubokba „száműzése", kéthavonta más edző kinevezése, a város hírnevének lejáratása. A csapat a kiesőzónába került. Mindezeknek köszönhetően a nézőszám radikálisan csökkent. A két évvel ezelőtti nagy családból a játékosok közül hárman, Horváth András, Sifter Tamás és Sira István maradtak hírmondónak.

Éppen ezért érzik úgy, hogy valamit tenniük kell. A demonstrációval szeretnék a tulajdonos, a vezetőség és a játékosok tudtára adni: nincsenek megelégedve a mutatott teljesítménnyel, nem fogadják el a magyarázkodásokat.

Kemény szavak, ám a soproni csapat helyezése alapján nem alaptalan a szurkolók aggodalma. Szavaikat alátámasztandó, összeszedtük, hogy a Vízer-éra alatt, azaz alig több mint másfél év alatt huszonhat futballista távozott Sopronból. A játékosok száma arányban áll az edzőváltásokéval, s így nem meglepő, hogy a drukkerek haragja nem elsősorban a játékosok s az edzők ellen irányul.

Ők ehhez túl sűrűn adogatják egymásnak a kilincset, az első csapat öltözője tulajdonképpen tranzitvárónak felel meg...

Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gólok családi vállalkozásban

Tizenhat gólt „rámolt" be ellenfelének a hétvégi megyei III. osztályú bajnokságban a Várbalog csapata. Ebből tízet(!) a húszesztendős Németh Krisztián szerzett egymagában. Ráadásul a csapatban futballozó édesapja és testvére is betalált a kapuba, utóbbiak további kettő, illetve egy góllal járultak hozzá a kiütéses győzelemhez. Tovább olvasom