Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Elege lett a hazai menedzserekből

Egy olyan futballista szerződött a nyáron Sopronba, akinek a képességei minden labdarúgást szerető ember előtt ismertek, ám aki mindezek ellenére közel sem azt a karriert futotta be, mint amilyenre tehetsége alapján lehetősége lett volna.

Bárányos Zsolt legutóbb a másodosztályú Vasasban futballozott, s feljutáshoz segítette a patinás angyalföldi klubot. – Az előző évadban, mielőtt a Vasashoz szerződött volna, elég keveset lehetett hallani önről. Mi volt ennek az oka? – szegeztük a kérdést a Barinak becézett labdarúgónak.

– Ha kicsit nagyzolni akarnék, azt is mondhatnám: jártam a világot – válaszolta mosolyogva Bárányos. – Az igazság az, hogy csapatot kerestem és rengeteg helyen megfordultam külföldön. Voltam próbajátékon Kínában, Franciaországban, Belgiumban, Németországban és Svájcban. Azt tudom, hogy mindenütt megfeleltem, ám feltehetően a menedzserek ezek után túlságosan is megpróbálták felverni az áramat, keresni akartak rajtam, s így már túl drága lettem, így sehová nem sikerült elszerződnöm. Elegem is lett a menedzserekből.

– Hogyan került az előző szezon vége felé a Vasashoz?

– A Vasas elég nagy gödörben volt, amikor oda kerültem. Ha jól emlékszem, a hatodik helyen állt, amikor úgy gondolták, hogy egy olyan típusú és kaliberű futballistára van szüksége, mint én. Angyalföldön fizetés nélkül futballoztam, csak a célprémiumért, ami feljutás esetén járt. Azt beszéltük meg a Vasas vezetőivel, hogy ha sikerül feljutni, akkor egy első osztálynak megfelelő szerződéssel maradok. Nos, nem ilyen ajánlatot kaptam, s így eljöttem a Fáy utcából.

– Jól tudjuk, hogy pályafutása során most játszik először nem fővárosi együttesben Magyarországon?

– Így van. Kispesten nevelkedtem, ott jártam végig a különböző korosztályos csapatokat, s jutottam el a felnőttegyüttesig. Később három évig futballoztam Belgiumban, a Lommel csapatában, amellyel bajnokságot nyertünk a másodosztályban, s feljutottunk. Miután hazatértem, a Ferencvárosban folytattam, majd visszatértem Kispestre, s végül a Vasasban játszottam.

– Hogy érzi magát első vidéki állomáshelyén?

– Minden rendben van, nem kerültem ismeretlen társaságba. Több, hozzám hasonlóan Kispesten nevelkedett játékossal találkoztam itt. Régi ismerős, csapattárs, barát például Tóth Misi vagy Pintér Zoli. A többiekkel pedig az első osztályú meccseken ellenfélként sokszor találkoztam. Úgy érzem, részben ennek is köszönhetően már nagyjából sikerült is beilleszkednem a társaságba.

– Milyen célokkal érkezett Sopronba?

– Az elsődleges cél, hogy a csapat jól szerepeljen, s ha ez sikerül, az minden mást hoz majd magával. Tény, hogy az utóbbi időszakban kicsit kikerültem az élvonalbeli futball vérkeringéséből. Sopronban nagyon szeretném bebizonyítani, hogy nem lehet engem leírni, hogy nem felejtettem el futballozni.
– Végezetül egy szakmai kérdés: klasszikus irányító szerepkörben futballozik majd Sopronban?
– Legyen ez meglepetés az ellenfelek számára...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Starkot Angliába csábítják

Stark Pétert a Notthingam Forrest vezetői hívták próbajátékra. Továbbra sincs csapata Böjte… Tovább olvasom