Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Elbúcsúzott a megyei szövetség

Megtelt a győri városháza díszterme, ahol évzáróját tartotta csütörtök este a megyei futballszövetség. Az eseményen a 138 megyei klubból 129 képviseltette magát.

Első napirendi pontként Horváth Cs. Attila elnök számolt be a testület vezetését és természetesen a csapatokat is érintő integrációról.

Ahogy arról többször is írtunk, januártól megszűnnek a régiók szövetségeinek önállóságai, az MLSZ egységes irányítást tervez, s minden megyében területi igazgatókat nevez ki.

Ennek első szűrői egyébként a megyei szövetségek lesznek, a beérkezett pályázatok közt az elnökségnek sorrendet kell kialakítania, majd javaslattal élhet az MLSZ felé. Győr-Moson-Sopronban hatan pályáztak az igazgatói posztra, ketten időközben visszaléptek, így csütörtökön az elnökség zárt ülésen négy pályázatot vizsgált át, majd tett szavazás után javaslatot. Az igazgató kinevezése az MLSZ-elnök kompetenciája lesz, a tervek szerint Csányi Sándor december 27-ig dönt a direktorok személyéről.

˝A megye labdarúgásáért˝ díjjal kitüntetettek a győri városháza lépcsőjén. Fotó: B. A.
˝A megye labdarúgásáért˝ díjjal kitüntetettek a győri városháza lépcsőjén. Fotó: B. A.

Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke beszédében kiemelte, korábban is nyomon követte a szövetség munkáját, nyolc éve a fair play bizottság elnökeként tudja, hogy az országban egyedülálló munkát végeztek a testület irányítói.

Tarsoly Csaba az MLSZ elnökségi tagjaként mondta el, hogy új időszak kezdődik a hazai labdarúgásban. Az első lépés a költséghatékonyabb struktúra kialakítása, s nagyon sok lehetőséget rejt az új adótörvény. A labdarúgás közös kincs, amatőröknek, profiknak össze kell fogni, mert együtt könnyebb lehet a jövőt építeni.

A megyei szövetség 1998 óta minden évben több olyan sportvezetőt díjazott, akik sokat tettek a régió labdarúgásáért. Mivel ebben a formában ez volt az utolsó ilyen díjazás, a megszokott hat helyett tizenöt sportember – Horváth Ernő, Káró Ferenc, Keglovich László, Kocsis Imre, Kovács István, Mezei Miklós, Mészáros Sándor, Palotai Károly, Szakács Imre, Szigeti István, Takács Lajos, Tamási Gábor, Tarsoly Csaba, Tóth Péter, Horváth Cs. Attila – kapta meg az elnökség javaslatára ˝A megye labdarúgásáért˝ díjat.

A hagyomány részeként a testület megajándékozta az összes csapatot. A kluboknak tavasszal nem kell két mérkőzés játékvezetői díjait kifizetniük, ezenkívül márkás meccslabdákat és szabadidő-garnitúrát is kaptak.

Záróakkordként Horváth Cs. Attilát örökös tiszteletbeli elnöknek választották meg.

Olvasóink írták

 • 5. öszödiböszme 2010. december 14. 07:53
  „Középen az <moderálva> mit keres ott? Ezekért is tart ott a magyar foci ahol! Szégyen!!!!!!!”
 • 4. LAZA 2010. december 13. 19:20
  „Azért valaki a felvételről csak lemaradt a kitüntetettek listájáról.
  Pedig hát egy igazi nagy reformerről lenne szó!Az etonál tüsténtkedő harcostársával egyetemben minden nagy reformnál vitték a zászlót,hogy néhány hónap múlva már a következő nagy átalakulást támogassák, pontosan az előző ellenében!
  1. Az általad említetek többsége tényleg sokat tett a fociért ám a képen láthatók közül jó néhányan aktív részesei voltak a Magyar Foci lezüllesztésének!
  Szerintem jobb lett volna ha távol tartják magukat ettől a szép sportágtól!”
 • 3. alacska 2010. december 12. 09:08
  „Csak gratulálni tudok a kitüntetetteknek ! 1-2 személy kivételével megérdemelték. Igaz lettek volna mások is akik nem a "vezérkarhoz" tartoznak!”
 • 2. 621 2010. december 12. 07:20
  „Hát igen! Vannak a képen olyan legendák, akkért - ahogy mondják - térdencsúszva is elmenne az ember akárhova, csak láthatná őket még egyszer játszani... Ezért bántó, hogy olyan is van köztük, aki csak a jó helyezkedésének köszönhetően került oda....”
 • 1. vonLichthofen 2010. december 11. 17:17
  „Mutattam ezt a képet helyes küsded barna barátnőmnek, aki nem ösmerős a futball gömbölű világában s ő iziben azt kérdezte, hogy ki az a rendkívül jóképű futballista a fölső sorban pont a középen.
  Mondtam neki, hogy ez a Gunyhó Feri bá aki sok évtizedet töltött a pályán itt és ott, most éppen a Lipót NBIIIas csapatát edzi. Azt mondja ez a küsded barna, hogy az illető arca okosságot, megértést és humánumot tükröz. Jobban megnézve a képet egyet kellett, hogy értsek vele.
  Ráböktem mezőgazdasági munkában megkérgesedett ujjammal a Palotai Karcsi meg a Keglovits Laci képére is és elkezdtem mondani történeteket Olimpiáról, Ácsi /sic/ Milánról, Trappatoni-ról, a Chemie Leipzig elleni meccsről amit a salakos állóhelyről üvöltöttünk végig a Fikusz nevű barátommal, Orbán Árpiról meg a Tamás Laciról, meg a Lipovics Paliról is aki majdnem megvakult egy salakos pályán játszott meccs során amikor belement a salak a szemébe.
  A küsded barna barátnő iziben meccsre akart menni, de le kellett hűtenem, hogy most éppen téli szünet van.
  Lesznek még ilyen legendás alakok húsz-harminc-negyven év múlva Győrben akikre emlékezni lehet, kell és érdemes?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brutális verést kaptak a magyar lányok Norvégiában

A magyar női kézilabda-válogatott 34-13-ra kikapott a társrendező norvégok olimpiai bajnok, egyben… Tovább olvasom