Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 28°C Még több cikk.

Együtt maradnak

Sajtótájékoztatót tartott a fővárosban a Soproni Postás női kosárlabdacsapatának vezetősége, ahol a legfontosabb bejelentés az volt, hogy a köztudottan anyagi nehézségekkel küszködő kosárlabdacsapat játékosai lejátsszák a bajnokságot, együtt maradnak a bajnoki évad végéig.
Ambrus átadásait hetekig hiába várják a csapattársak.
A menedzsment tagjai mellett megjelent az együttes hét meghatározó játékosa is az értekezleten. Az említett fontos bejelentést Németh Emil, a sportkör elnöke tette meg, s szólt még arról: az ismert nehézségek, s elsősorban a Magyar Posta Rt.-nek az élsportból való kilépése miatt jelenleg is többhavi fizetéssel tartozik a klub a játékosoknak. Kiemelte Meszlényi Róbert érdemeit, aki a szakmai munkája mellett igyekezett a nehézségek ellenére erőt tartani a játékosokban. A kosarasok nevében Csákány Emőke elmondta, mivel élen áll a csapat és kiváló az együttesben a közösségi szellem, a játékosok eldöntötték: a szezon végéig mindannyian maradnak a Soproni Postás kötelékében. Mindezt azért volt nagyon fontos kiemelni, mert a hét kosaras mindegyikének voltak ajánlatai a rivális kluboktól.

Németh Emil vázolta még a vezetés feladatait, egy rövidebb és egy hosszabb távú tervről beszélt. A legsürgősebb feladatnak nevezte azt, hogy megteremtsék azt az anyagi bázist vagy hátteret, amelynek segítségével kifizetheti a vezetőség a játékosoknak az elmaradt tartozásokat. A hosszabb távú gazdasági koncepciót áprilisra vagy májusra készítik el. Kiemelte: mivel a postával a névhasználati szerződés megszűnt, tíz-tizenötmillió forintért eladó a bajnokcsapat neve, azaz névadó szponzort keres a klub. Az együttessel kapcsolatos sportszakmai dolgokról Meszlényi Róbert vezetőedző számolt be. Roppant kellemetlen hírrel kezdte: a legutóbbi BSE elleni mérkőzésen Ambrus Erzsébet, a csapat egyik pillére, meghatározó játékosa részleges izomszakadást szenvedett. Mindez azt jelenti, hogy a kiváló kosaras legalább két hétig harcképtelen, s utána is csak óvatosan kezdhet edzeni. A vezetőség arról is beszámolt, hogy a héten egy amerikai center, a WN BA-ben is szerepelt Quacy Barnes érkezik az együtteshez, aki 196 centiméter magas és a súlya 86 kilogramm.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zakaluzsnaja páratlan bravúrja

GySEV-Orsi–MÁV NTE 119–31 (32–8, 32–9, 24–6, 31–8)… Tovább olvasom