Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Együtt futott az egész család

A sportversenyek nem öregszenek. Az évek teltével a győri nagy júniusi futóverseny, a Philips-félmaraton is egyre sikeresebbé válik. Tegnap mintegy háromszázan, egyesek baráti, mások családi közösségben vállalkoztak a jótékony futásra.

Annak ellenére, hogy az eső veszélye végig fenyegette a rendezvényt és résztvevőit, végül szinte ideálisnak mondható időben rendezhették meg a győri ipari parkban a IV. Philips-futást. Kolláth Gábor rajtjelére először a 21,095 km-es távnak vágtak neki az egyéni futók, valamint a váltók első emberei. Jó iramban vágtak neki a versenyzők a távnak, s hamar szétrázódott a mezőny. Csupán a kenyérgyári parkolónál az utat keresztező ipari vágányon átdöcögő szállítószerelvény gyűjtötte egybe egy darabig a versenyzőket, akik aztán a kényszerpihenő után újult erővel folytatták a harcot a kilométerekkel.

A cél előtt a tavalyi párharc ismétlődött meg, s ugyanúgy, mint egy évvel ezelőtt, az abszolút legjobb, a győri Zatykó Miklós a decsi ellenfelet, Berecz Lajost előzte meg. A nőknél a győrújbaráti színekben versenyző Földingné Nagy Judittal senki sem tudta tartani a lépést, s beérkezése után izgatottan figyelhette a többiek befutását, hiszen az egész család versenyben volt ezen a napon. Férje, Földing Ottó a férfiak mezőnyében, Réka lányuk pedig a női váltók között a legjobbnak volt a befutója.

A kisebbik versenytáv, a 3,8 km mezőnye sokkal színesebbnek bizonyult, hiszen a legfiatalabbaktól a legidősebbekig sokan vállalkoztak a kétkörös próbatételre. Többnyire frissen, jókedvűen érkeztek a célba, s akadtak, akik a kisgyermekek kezét fogva, családi csoportként futottak be.
Sokan versenyeztek a névadó cég, a Philips dolgozói közül is. Bognár Mónika, aki eddig mindig egyéniben futott, most kolléganői, Söregi Ágnes és Pusztai Katalin ösztönzésére egy eredményes váltóba szállt be. Amint a befutó után nyilatkozta, jó volt a csapatmunka, eredményes is, de jövőre megint szólóban versenyez majd.

Christian Pfister, a cég gazdasági igazgatója egyénileg teljesítette a félmaratont: „Másodszorra vállalkoztam erre a feladatra, s a két évvel ezelőtti két óra 10 perc helyett most egy óra 46 perc alatt teljesítettem. Ha újra indulok, már az egy óra 45 perc alatti teljesítés lesz a célkitűzésem."

Földingné Nagy Judit: „Jó verseny volt, az idő is kedvezett, talán a Győrszentivánnál felerősödő szél zavart egy kissé. Így is megfelelt egy jó ellenőrző futásnak. Ezúttal egyedül futottam, nem úgy, mint tavaly, amikor a férjem végig velem tartott, mert ő most egy sérülés következtében kevesebb edzés birtokában nem erőltette a versenyzést."
Molnár Z. Csabáné, a versenyt rendező megyei szabadidő-sportszövetség elnöke: „Örülök a jó rendezvénynek, amely még ennél is sikeresebb lehetett volna, ha a testnevelő tanárok jobban mozgósítanák tanítványaikat, akikkel az ilyen versenyekkel lehetne igazán megszerettetni a futást. Hogy lehetőséget teremtsünk mindenkinek, aki el szeretné kezdeni a futást, ettől a héttől kezdve minden csütörtökön Közös futás címmel 18 órától várjuk az egyetemi parkoló melletti Káldy-villánál a jelentkezőket." 

Az ünnepélyes díjkiosztást megelőző kísérő program keretében Molnár Zoltán Csaba mikrofonja előtt Palotai Károly olimpiai bajnok válaszolt az érdeklődők kérdéseire az életpályájáról Papp Győző tollából a napokban megjelent könyv kapcsán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul az EB: a házigazdák a görögök ellen

Általában nem a nyitómérkőzések egy-egy torna legszínvonalasabb meccsei. Könnyen elképzelhető, hogy… Tovább olvasom