Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Egységben az erő?

Egyesült a Győri RC Jedlik és a Széchenyi ESE férfiszakosztálya. A csapat az első osztályba nevezett az utóbbi alakulat nevén.

A közelmúltban eldőlt, hogy az elmúlt idényben az első osztályban szereplő Győri RC Jedlik, valamint a második ligában ezüstérmet szerzett Széchenyi ESE férfi röplabdásai egyesülnek és az élvonalbeli pontvadászatban egy csapatot alkotnak. Az „összeolvadást" a Magyar Röplabda Szövetség is engedélyezte.

Farnady Ernő, a városi röplabda-szövetség elnöke a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a Győri RC Jedlik az első osztályban legutóbb az ötödik helyen végzett, ami dicséretes eredmény. A győri Jedlik-középiskola segítsége mellett – a tornateremben edzettek és játszották a hazai mérkőzéseket – a városi sportigazgatóság és az önkormányzat 300–300 ezer forinttal támogatta a lelkes társaságot. További szponzorokat azonban nem sikerült találni. A játékosok saját zsebből fizették a felszerelésüket és az étkezésüket is.

A röplabdások erőn felüli teljesítményt nyújtottak, élükön Szabados Oszkár edzővel, aki egyébként az újdonsült csapat juniorgárdájának edzője lett. Az egyesülés fő oka az volt, hogy többen távoztak, vagy munkahelyi elfoglaltság miatt már kevesebb időt tudnak áldozni a röplabdára. Szerencsére sikerült megegyezni a SZESE elnökével, így a jövőben is láthatunk első osztályú röplabdamérkőzéseket Győrött, az egyetem régi tornatermében.

Oroszi Lászlótól, az együttes szakvezetőjétől megtudtuk: immár két hete, hétfőtől péntekig napi két és fél órás kemény edzéssel készülnek a szeptember végén rajtoló bajnokságra. Az ellenfeleket néhány kivételtől eltekintve nem ismeri, ám a középmezőnyben, azaz a 3–5. helyen ott lehet az újonc SZESE csapata.

Ütőerőben és nyitásfogadásban nem lehetnek problémák, de a feladóposzton égető szükségük lenne egy magas játékosra. Kiemelkedő tudású röplabdázó sajnos nincs az együttesben, ám a tizenhatos keret valamennyi tagja szorgalmasan és elszántan dolgozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályát avatnak a gyirmótiak

A hazai csapat már az új pályán mutatkozhat be hazai közönsége előtt. Horváth Ernő, a klub elnöke elmondta, elkészült az új futballpálya, a játéktér mérete a nemzetközi előírásoknak is megfelel. Új a locsolórendszer, a vízelvezetést alácsövezéssel oldották meg. A szurkolókat – 300 ülőhelyen – fedett lelátó is várja, plusz külön fedett részen foglalhatnak helyet a VIP-vendégek, a sajtó és a televízió munkatársai Tovább olvasom