Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Egyre szélesedő alapok

Több mint száz gyerek jégkorongozik rendszeresen a Győri ETO HC utánpótlásában. A cél a bázis szélesítése, a „jeges" idő növelése, s újra a felnőttcsapat létrehozása. Ezek elérését segítheti a hamarosan elkészülő kispálya is.
A Győri ETO HC évek óta szisztematikusan építi fel az utánpótlását, ennek köszönhető, hogy több korosztályban több mint száz gyerek jár rendszeresen jégkorongozni.

Mint azt Bartalis József utánpótlás szakmai igazgató elmondta, a helyzet egyik oldalról évről évre jobb, másik oldalról viszont változatlan. „Ami nem változik: ha idősebb a gyerek, nagy eséllyel máshol folytatja pályafutását. Egyelőre a nagyobb klubokkal nem tudunk versenyezni, de ezen a téren indult el a változás. Azon dolgozunk, hogy mielőbb tudjunk perspektívát kínálni a nagyobbaknak is."

Jelenleg szupermini, mini, előkészítő és kölyök korosztályban indít önálló csapato(ka)t az ETO HC, míg a serdülők és az ifjúságiak az MTK-val közösen szerepelnek.

A széles bázis alapját jelenti a 4–7 éves gyerekek oktatása szombatonként, valamint 10–15 óvodából érkeznek hetente több százan, hogy elsajátítsák a korcsolyázás alapjait. A szakmai igazgató munkáját Nagy András, Láday Lóránt, Ágh Tibor és Horváth László segíti.Ami nagy előrelépést jelenthet, hogy a város segítségével hamarosan elkészül egy 28x14 m-es kispálya, de mint Szarvas Zoltán elnök elmondta: az igazi előrelépést az jelentené, ha meghosszabbodna a nyitva tartás.
„Idén november elsején nyitottunk, bár ezt az építkezés is befolyásolta, de az ideális a minimum szeptember eleji nyitás lenne. A kispályán a tervek szerint egész évben lenne jég, igaz, azért a rendszer is felújításra szorul, hogy gazdaságosabb legyen az üzemeltetés" – tette hozzá a klub első embere.

Kanadai szakember Győrben.

Hogy mennyire komolyan veszik az utánpótlás-nevelést Győrben, bizonyítja, hogy Horváth László meghívására világszínvonalú edző tart felkészítőt a Győri ETO HC edzői részére. Glen Williamson, az U18-as, az U16-os, az U14-es és az U13-as válogatottak vezetőedzője ma 15 órától részt vesz a korosztályos edzéseken és a szülőkkel is találkozik.

„Célunk, hogy a győri szakmai munka lépést tartson a nemzetközi és a magyar szakmai színvonallal. A magyar jégkorong szerves része kívánunk lenni, ehhez ki kell használnunk a szövetség által megteremtett lehetőségeket. A győri önkormányzatnak köszönhetően a jégkorongsport tárgyi feltételei évről évre jobbak, mi szakvezetőként a szakmai munka minőségéért vagyunk felelősek. A Glen Williamson által irányított utánpótlás-nevelésnek mi is részesei vagyunk, egyes játékosaink lehetőséget kapnak a korosztályos válogatottakban. Mi ennél többet szeretnénk, az összes játékosunkat és edzőinket részévé szeretnénk tenni. Ennek legjobb módja, ha a szakember segítségét igénybe vesszük irányelveink, edzésmódszereink kialakításánál. Látogatásai rendszeresek lesznek, ebben az idényben három-négy alkalommal jönne hozzánk" – nyilatkozta Horváth László, az egyesület szakmai vezetője, aki maga is válogatott jégkorongozó volt és klubigazgatóként 2011-ben Mol Liga-győzelemre vezette a Csíkszereda jégkorongcsapatát.

Glen Williamson az NHL-ben is dolgozott. A tengerentúlon a Winnipeg Jetsnél volt edző, míg játékosmegfigyelőként a Los Angeles Kings alkalmazásában dolgozott. A japán válogatott szövetségi kapitányaként vett részt A csoportos világbajnokságon, míg a német elitbajnokságban a Frankfurt Lions másodedzőjeként és az Eisbären Berlin vezetőedzőjeként remekelt. Irányította a svájci Lugano csapatát, a magyar jégkorongszurkolók pedig a 2009/2010-es szezonban találkoztak vele, amikor a Mol Liga-elsőségig juttatta a Budapest Stars együttesét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női kézilabda Eb: szörnyű rajt, drámai vereség a horvátoktól

A magyar női kézilabda-válogatott fájó, 28-27-es vereséget szenvedett a legjobbjait nélkülöző horvát… Tovább olvasom