Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Egyetlen magyarként a Világkupán

Bowling - A soproni Skobrics Zoltán másodszor vehet részt a bowling olimpiájának számító Világkupán. A soproni csapat már megkezdte a felkészülést; cél a Szuperligában a dobogós helyezés.
Szoros küzdelemben, az utolsó dobásnál hat fával győzött Skobrics Zoltán a budapesti Szabó Tamás ellenében, így a november közepén tartandó malajziai Világkupán a soproni versenyző képviseli hazánkat. Az eredmény értékét növeli, hogy a sportág olimpiájának számító kupán országonként egy induló vehet részt.

A soproni bowlingcsapat már megkezdte a felkészülést. A Szuperligában az idén a második helyen végeztek. A cél az, hogy csakúgy, mint az elmúlt években, a mostani szezonban is dobogós helyet csípjenek meg. Erre minden esély megvan, hiszen a Skobrics Zoltán, Farkas János, Simon Róbert, Kocsis Tamás, Farkas Bucin Luminita, Kiss Ádám, Pisarski Erich alkotta gárda együtt maradt. A fiataloknál sem volt változás. A tagok: ifj. Kocsis Tamás, Kocsis Tímea, Kiss Botond, Pisarski Erich.

– A Szuperliga mellett idén beneveztünk az osztrák második ligába is – mondta el Skobrics Zoltán, versenyző, aki az egyesület vezetője is egyben. – A hazai fordulók havonta egy alkalommal vannak, úgy gondoltuk, hogy a fejlődést segíti, ha minél több mérkőzést játszunk erős ellenfelekkel. Az eredmények miatt is jól jöhet az osztrák bajnokság, hiszen így egyéniben a tagok növelhetik önbizalmukat. A tervek szerint az egyéni versenyek mellett részt veszünk egyebek mellett a Vienna Openen is. A cél a főtáblára kerülés, ahol már európai ranglistapontok is gyűjthetők. Természetesen idén is beneveztünk az immár hagyományosnak mondható vidékbajnokságra, illetve az egyéni magyar ranglista versenyekre. Ezek azért fontosak, mert itt lehet megszerezni a válogatott helyekhez szükséges pontokat.

Skobrics Zoltán hozzátette: két soproni fiatalnak minden reménye megvan arra, hogy részt vegyen a jövő márciusi, Svédországban rendezendő ifjúsági Európa-bajnokságon. Nagy az esély rá, hogy ezen a világversenyeken soproniak is érmeket szerezzenek.

– Az edzések, felszerelések mellett a versenyek és az utazás is rengeteg pénzbe kerül – folytatta Skobrics Zoltán. – A soproni önkormányzat támogat bennünket, ám ez a költségek egy részét fedezi. Tagjaink sok esetben saját maguk fizetik a kiadásokat. Jelenleg névadó szponzort keresünk...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Audi a Bayern résztulajdonosa?

Labdarúgás - Német lapjelentések szerint a Győrött is komoly érdekeltséggel jelen levő ingolstadti… Tovább olvasom