Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Egyetlen dupla döntött, a Szolnoknak

Szinte minden a Szolnok mellett szólt! Négy napja 32 pontos verést mértek az Orsira, ráadásul öt órával többet pihenhettek a döntőre a szombati elődöntők után Tapodi Péter tanítványai.
Szolnokról és Sopronból együttvéve közel ezer fanatikus szurkoló érkezett Szegedre abban a reményben, hogy kupagyőzelmet ünnepelhet. A hamisítatlan kupahangulat tehát nem hiányzott. Másfél perc elteltével melegedtek játékba a csapatok, akkor azonban beindult a „nagyüzemi" kosárgyártás. Védekezés nem nagyon volt, jó ideig minden támadást eredményesen fejeztek be a csapatok.

A soproniaknál megoszlottak a pontok, szolnoki részről Papp húzta a szekeret. A negyed közepén aztán kicsit „leblokkolt" az Orsi, és ezt a szolnokiak Djelmis és Hibbert révén azonnal kihasználták. Hatpontos szolnoki vezetésnél Kovacevic fújt „ébresztőt" a soproniaknak, akik csakhamar ki is egyenlítettek. A negyed végén az utolsó szó azonban Pappé volt. Nem egész 40 másodperc alatt Honti és Vajda kosarával ledolgozta első negyedbeli hátrányát a második szakasz elején az Orsi.

A Szolnok ekkor szerkezetet váltott, s megint felváltva potyogtak a kosarak, duplára dupla, triplára tripla volt a válasz. Váltott vezetéssel haladtak a felek, s ez a szereplés méltó volt a kitűnő csapatokhoz és a Magyar Kupa fináléjához.

A szolnokiak inkább betörésekkel operáltak, vagy a magassági és súlyfölényben lévő Perovicot próbálták megjátszani, az Orsi viszont remekül „dobta át" a Tisza-partiak zónáját. A félidő hajrája egyértelműen Seres Évá ról szólt, aki az utolsó három soproni akciót szebbnél szebb triplákkal fejezte be, így három pontos előnnyel várhatta a második játékrészt az Orsi. Vesel robogott végig a feldobás után, s szerzett könnyű ko sarat.

Erre azonnal válaszolt Papp, tehát gyakorlatilag ott folytatták a csapatok, ahol az első félidőben abbahagyták, ment tovább a nagy dobópárbaj. Pappot ugyan nem tudta tartani az Orsi, ám a szolnoki center kosaraira hol Kovacevic, hol pedig Vesel válaszolt, így tartotta néhány pontos előnyét az Orsi. Vajda triplája után már nyolc ponttal vezettek a soproniak. A szolnoki időkérésnek sikerült megtörnie a soproniak lendületét. Egy 9–0-ás rohammal a Ti sza-partiak másfél perc alatt megfordították a partit és négy pontos előnnyel várták a záró szakaszt. Ebben már nyoma sem volt a korábbi nagy kosáresőnek!

„Gyilkosan kemény", szigorú védekezést mutattak be a csapatok, passzolni is nehéz volt, nemhogy kosarat dobni. Amikor nagy nehezen – elsősorban Kovacevic révén – kosarat szereztek a soproniak, a Szolnok azonnal válaszolt, sőt, a negyed közepén már hattal vezetett. A mérkőzés hajrájában Kovacevic a vállaira vette az Orsi csapatát, triplát dobott, s még néhány duplát, ám az igazán kiélezett, kritikus pillanatokban egy icipi cit mindig tudott újítani a Szolnok, Papp dobott újabb fontos kosarat, aztán amikor egyetlen egységnyire jött fel az Orsi, ak kor Farmer dobott be egy büntetőt a kettőből.

Az Orsinak bő tíz másodperce maradt az egyenlítésre, Kovacevicre nagyon vigyáztak a szolnokiak, így Honti dobhatott, ám labdája kicsit hosszú volt, így nyert a Szolnok. Az Orsi fiatal üdvöskéjénél nagyon hamar eltörött a mécses, Natalia Hejková volt az első, aki vigasztalni kezdte, teljes joggal, hiszen a nem egészen 17 éves já tékosnak biztosan lesz még ilyen helyzetekben fontos találata. Török Zoltán, az Orsi ügyvezetője a mérkőzés végén így nyilatkozott:

„Korábban mindig el keserítettek az ezüstérmek, szomorú voltam a második hely miatt, ez az első alkalom, hogy nem így van, büszke vagyok a csapatra." A 3. helyért vívott mérkőzé sen: Szeged–Diósgyőr 70–64 (19–22, 26–9, 14–11, 11–22). Kemény párharcokból, szikrázó csatákból nem volt hiány ezen a találko zón.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kihagyták a meccslabdát

Veszprém 2 (0) MTE 1904 1 (0) Veszprém, 200 néző. V.: Szökrény. Tovább olvasom