Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Egyetemi csarnok: befejeződött a felújítás

Elkészült a győri egyetemi csarnok felújítása. A Széchenyi ESE férfi kézi- és kosárcsapata már tétmérkőzést is játszott a megújult burkolaton.
A nyáron a város kezelésébe visszakerült győri egyetemi csarnok felújítása befejeződött, melyet már birtokukba is vettek a csapatok. Az UNI SEAT Győr NB I-es női kosárlabdacsapata egyelőre csak edz a létesítményben, a Széchenyi ESE NB I/B-s férfi kézi- és kosárlabdacsapata viszont már tétmeccsen is tesztelte a pályát, melyet felcsiszoltak, s elkészült a kézi-, valamint a kosárpálya vonalazása, s felújították az öltözőket, a gyúrószobát.

A hírek szerint egyébként még az eredményjelző további bővítésére van szükség, legalábbis ha a kosármeccseket a nemzetközileg elvárt módon – márpedig az Euroliga-meccsek miatt ez alapkövetelmény lesz – szeretnék kiszolgálni.

Rendeződött a csarnok tulajdonviszonya is. Mint arról korábban beszámoltunk (Városi kézben az egyetemi csarnok? – 2011. június 8.), a város több hónapig tárgyalt a korábbi üzemeltetővel, az Unihall Kft.-vel arról, hogy a Győr-Szol átvenné a létesítmény kezelését, mely eredményre vezetett. Más kérdés, hogy úgy tudjuk, a közeljövőben a közgyűlés arról szavaz majd, milyen feltételekkel adják át az egyetemnek az üzemeltetés jogát.

Csarnoktörténelem

A győri polgármesteri hivatal 2002. október 3-án kötött szerződést az Unihall Üzemeltető és Szolgáltató Kft.-vel a csarnok üzemeltetésére. A konstrukció szerint a cég tíz évre kapta meg az épület hasznosítását. A város akkor úgy adta bérbe a vadonatúj épületet az Unihallnak, hogy majd évről évre emeli a bérleti díjat. Az első évben csupán egymillió forintot kellett fizetnie a kft.-nek, a tizedikben viszont – nyilván abban bízva, hogy beindul az élet s így lesz bőven bevétel – már 32 millió forintot kellett volna. A közgyűlés 2006-ban aztán úgy határozott, hogy öt évig 7 millió forint (plusz áfa) marad az éves bérleti díj, legfeljebb az inflációval arányosan nőhet az összeg. A létesítményben többnyire inkább koncertek, rendezvények voltak, emellett az egyetemi csapatok használták állandó jelleggel sportcélra a csarnokot. Persze azért a minőségi sport sem hiányzott, hiszen 2005 májusában játszott itt bajnoki mérkőzést az akkor még Graboplast-ETO néven szereplő győri női kézilabdacsapat, valamint a 2004-es hazai rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíne is az egyetemi sportcsarnok volt. Élvonalbeli sport rendszeresen 2005 őszétől 2007 januárjáig volt, a győri női kosárlabdacsapat játszotta itt bajnoki mérkőzéseit, s ősztől ide tér vissza a már euroligás UNI SEAT Győr.

Olvasóink írták

  • 1. Madarász 2011. szeptember 20. 12:34
    „Felújítás? Az egyetemi csarnokot nem régen építették, már fel kell újítani? Biztos remekül kivitelezték annak idején...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cselgáncs: SZESE-érmek

A győri Széchenyi ESE utánpótláskorú versenyzői közül a Várgesztesen megrendezett nemzetközi… Tovább olvasom