Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 28°C Még több cikk.

Egyesültek a palánk alatti ellenfelek

Pár hete még késhegyig menő csatát vívott egymással a Soproni Ászok és a SMAFC-Roto Elzett férfi kosárlabdacsapata. Szerdától azonban – amint azt a városházán tartott sajtótájékoztatón bejelentették – egyesült a két gárda.
Kalmár István alpolgármester reményét fejezte ki, hogy Sopronban a női csapatok eddigi remek szereplése után talán most az egyesülésnek köszönhetően a férfi szakág is elindul felfelé.
Az előrelépéshez két út lehetséges. Az egyik, hogy újabb tehetős támogató(k) bevonásával több pénzből gazdálkodva erősebb játékosállománnyal próbálkozzanak, a másik pedig, hogy inkább helyi erőkre építve, hosszabb távra tervezve építkezzenek.
Ez a kettősség adta végül az ötletet a két klub vezetőinek arra, hogy a soproni kosárlabda hosszabb távon történő felvirágoztatása érdekében egyesítsék erőiket. Az eddig az A csoportos Ászokot működtető FKL Kft.-ben a megállapodás szerint a SMAFC tulajdonrészt vásárol és többségi tulajdonos lesz.

A sportszervezetet négyfős operatív elnökség (Bácskai Kornél, Bokor Ákos, Nagy László, Szlávik Gábor) irányítja, és az egyesült csapat elnöksége 13 főből áll. A csapat Soproni Ászok-SMAFC néven indul az A csoportban. A vezetőség már megkezdte a tárgyalást Palotai Péterrel, Vavra Péterrel, Mogyorósy Szilárddal, Preiner Gáborral és Balogh Gergellyel, akik a SMAFC, valamint Sajni Balázzsal, Walke Károllyal, Posch Barnabással és Gombás Gáborral, akik pedig az Ászok együttesét erősítették az előző évadban. Valószínűleg visszatér Sopronba az előző évadban Pakson szerepelt Pojbics Szabolcs. A vezetők kapcsolatban vannak még a szintén a SMAFC-ban szerepelt Kováts Viktorral is.
Mivel fiókcsapatot nem kell indítani, az NB I/B-ben szereplő alakulatot SMAFC-Soproni Ászok néven nevezik majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ászok, SMAFC: egyesülés előtt

A nagy múltú, ám jó ideje csak az első és a másodosztály határmezsgyéjén „tengődő”… Tovább olvasom