Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Egyedülálló focitorna

Labdarúgás - Nagy érdeklődés mellett rendezték meg Győrött az I. Ovifoci-kupa őszi városi döntőjét. A Tulipános Általános Iskola tornacsarnokában egy gombostűt sem lehetett leejteni.
Szülők, nagyszülők, hozzátartozók jöttek el, hogy szemtanúi legyenek a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség által meghirdetett gyermektorna fináléjába jutott hat együttes csatározásának. Az országban egyedülálló finálé csoport- és helyosztó mérkőzésein összesen 55 gól esett.

A döntőt, mely 4–4-es döntetlennel zárult, a két csoportgyőztes, a mindkét ellenfelével szemben diadalmaskodó Belvárosi Óvoda és a Bóbita–Szövetség úti óvoda gárdája vívta. Hihetetlen izgalmak után a hosszabbítás döntött, összesítésben 6–4-re a Juhász Andrea tanárnő által irányított Belvárosi Óvoda kis legénységéé lett az aranyérem és a hatalmas vándortrófea. Második helyen Kollár Timea testnevelő tanítványai, a Szövetség úti ovi gyermekei végeztek. A Babics Vilmosné vezette Tárogató utcai óvoda a bronzmeccsen 7–4-re legyőzte a Mesevár Óvoda alakulatát, melynek csoportvezetője Szijártó László volt. Az 5. helyet a Móra-óvoda szerezte meg (edzőjük: Hiba Norbert), a 6. helyezett az evangélikus óvoda (edzőjük: Kertész Zsolt) volt.


A fináléban ötvenöt gólt szereztek a kis focisták.
A fináléban ötvenöt gólt szereztek a kis focisták.Valamennyi óvoda jutalmat kapott, az első három helyezett tagjai pedig vélhetően életük első érmeit vehették át.
– Kellemes meglepetés volt számomra a legfiatalabb korosztály játéka és a parázs hangulat. Nagyon ügyes gyermekeket is láthattunk, akikkel sürgősen kiemelten is foglalkozni kell – kommentálta a látottakat Keglovich László, a torna díszvendége. – Gratulálok a Győri Ovifoci Club vezetőinek a rendezésért.

– Nem gondoltuk, hogy ekkora érdeklődés kíséri a legkisebbek játékát és ennyi ügyes gyermeket láthatunk – nyilatkozta Pálfalvi Gábor, a győri gyermekklub társadalmi elnöke. – Az őszi mérkőzéseken csaknem négyszáz kisfiú és kislány lépett pályára. Köszönet az óvodák vezetőinek, a csoportvezetőinknek és a termeket biztosító intézmények vezetőinek. Januárban folytatódnak a foglalkozások, majd lesz téli és tavaszi torna is. A kicsik önfeledt játékát látva nem volt hiábavaló a sok szervezőmunka.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új teniszklub alakult Sopronban

Tenisz - Új teniszklubot mutattak be ünnepélyes keretek között Sopronban. A Szinvai Tenisz Műhely… Tovább olvasom