Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 18°C | 28°C Még több cikk.

Egy visszalépés háttere

Manapság már nem hat meglepetésként a magyar labdarúgásban, ha arról szólnak a hírek, melyik bajnokságból melyik csapat nem tudja folytatni a megkezdett pontvadászatot.
Ez a hullám sajnos már elérte megyénket is, hiszen az elmúlt nyáron a nevezési díj befizetése után a Gyóró csapata már meg sem kezdte a bajnokságot. Néhány nappal ezelőtt pedig az NB II-es Petőháza visszalépéséről, majd megmentéséről írtunk. Úgy tűnik viszont, hogy a megyei III. osztály Csornai csoportjában szereplő Fehértó gárdáját meg sem lehet menteni, pedig náluk elsősorban nem is pénzhiányról van szó. Az okokról Gulyás György egyesületi elnököt kérdeztük, aki a következőket mondta:

– Sajnos, nálunk létszámhiány miatt kellett a bajnokságtól visszalépnünk, mert egyszerűen elfogytunk – mondta az elnök. – Már az őszi utolsó két fordulóban mutatkoztak ennek jelei, amikor éppen hogy megvoltunk egy csapatra valóan, de a végén az is előfordult, hogy sérült játékosnak is a pályán kellett maradnia, hogy a létszámunk teljes legyen.

– Mi az oka ennek az érdektelenségnek?
– Fehértó azon kisközségek közé tartozik, ahol az alig félezer lakos között nagyon sok a nyugdíjas, alig van helybeli fiatal, akik hadra foghatóak lennének. Volt olyan mérkőzésünk az ősszel, amelyen mindössze két fehértói játékos szerepelt. Pedig a körülményeink nem rosszak, van felszerelésünk bőven, jó minőségben, van új öltözőnk és pályánk, csak éppen játékosunk nincs.

– Végül is mi váltotta ki, hogy tavasszal nem folytatják a bajnokságot?
– A télen szerettünk volna egy játékos-edzőt szerződtetni, aki hozott volna magával néhány futballistát, de ez a törekvésünk több próbálkozás ellenére sem sikerült. A csapat átlagéletkora egyébként harminc év feletti, így nálunk gyakoribbak a sérülések, de voltak, akik elköltöztek a községből és a lényeg, hogy több játékosunk is eligazolt más csapathoz. Úgy véltem, hogy a továbbiakban már nem lenne célszerű akár egy csapattal is végigvergődni a bajnokságot, ezért a visszalépés mellett döntöttünk.

Mindezek ellenére bízom abban, hogy nem omlott össze végleg a labdarúgás Fehértón és lesz idő, amikor újra benépesül majd a pálya. Szeretnénk azt is remélni, hogy akad a közeljövőben olyan edző, lesznek olyan játékosok, akik támogatással csapatot csinálnának a községben. Addig is várjuk azon érdeklődőket, akik akár edzésre, vagy mérkőzésre igénybe vennék a létesítményünket, hiszen hangsúlyozom, a körülményeink jók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Berlin megrendezné a 2009-es atlétikai világbajnokságot

A Német Atlétikai Szövetség döntött arról, hogy 2005-től 2010-ig milyen nagy nemzetközi versenyeknek… Tovább olvasom