Kisalföld logö

2018. 09. 25. kedd - Eufrozina, Kende 8°C | 14°C Még több cikk.

Egy teljes élet a sport szolgálatában

Komoly elismerésben részesült nemrégiben Havasréti Béla (80) sportújságíró. A Nemzeti Sport győri tudósítója munkássága elismeréseként Bauer Rudolf-díjat vehetett át Ivanics Ferenctől, a megyei közgyűlés elnökétől.
Havasréti Béla Ivanics Ferenctől vette át a Bauer Rudolf-díjat.
– Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy abban a régióban, ahol élek, elismerték munkásságomat – fogadta megszokott szerénységgel a gratulációt Havasréti Béla. – Korábban rengeteg kitüntetést vehettem át, de ennek nem csak azért örülök jobban, mert ezt a napokban kaptam.
– Hogyan kezdődött egyébként a sporthoz való vonzalma?
– Gyerekkorom óta a sport, azon belül a labdarúgás világa állt hozzám a legközelebb. Egy darabig magam is futballoztam, mégpedig a Gyárváros csapatában a kerületi bajnokságban. A második világháború idején, 1943-ban sok fiatal katona, köztük én is Szabadkára kerültem, s ott egy évig játszottam is a helyi vasutas csapatban. Miután visszakerültem Győrbe, akkor már nem játékosként, hanem vezetőként dolgoztam a labdarúgásban. Először 1946-ban titkára, majd két évvel később főtitkára lettem a Nyugat-magyarországi Labdarúgó Alszövetségnek. Ezt a funkciót azután is megőriztem, mikor 1951-ben az addigi területi elv helyett megyék szerint osztották fel a szövetségeket, így a Győr-Sopron Megyei LSZ-ben is főtitkári funkcióban voltam.
– Mindvégig a labdarúgás mellett maradt?
– Nem egészen, mert 1960- ban már a megyei testnevelési és sporthivatal szervezési előadója, majd elnökhelyettese lettem. Egészen nyugdíjazásomig, vagyis 1982. december 31-ig dolgoztam ott. A sporthoz való kötődésem azonban nem szűnt meg.
– Nyilván ebben sokat segített az is, hogy újságíróként továbbra is ott volt minden helyi sporteseményen...
– Valóban így van. Sportújságírói pályafutásom nagyon régen kezdődött. Több mint fél évszázada, 1950 januárjában kértek fel a Népsport helyi tudósítójának, s azóta szolgálom ezt a lapot. Rengeteg élménnyel lettem gazdagabb ezen a területen is, s ami mindennél, még a díjaknál is többet jelent, az egész országban, sőt, a határon túl is nagyon sok barátra leltem. Azt gondolom, ezt nagyrészt a sportnak köszönhetem, s nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy ennyi mindent megélhettem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmas evezőssiker Szegeden

Szenzációs szereplésével hatalmas meglepetést okozott a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub. Az új… Tovább olvasom