Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Egy sereghajtó és egy éllovas

A Soproni Ászok férfi kosárlabdacsapata a nyolc közé jutást jelölte meg célul, ám jelenleg a csoportutolsó és reálisan nincs is sok remény az előrelépésre az alapszakaszban. A klub tartozik a játékosoknak, a két amerikai, Parker és Wiley nem is játszott legutóbb. A SMAFC-Roto Elzett viszont vezeti az NB I B-t.
– Nem lehet, hogy mind az anyagiakat, mind az elvárásokat tekintve túlterveztek az évad elején? – kérdeztük Bokor Ákost, az Ászok ügyvezetőjét.

– Anyagilag nem, az elvárások tekintetében, mint már utólag bebizonyosodott, igen. Pénzügyileg pont ott áll a klub, ahol a tabellán a csapat, azaz a mi költségvetésünk a legkisebb az osztályban. Minden posztra igazoltunk, külföldijeink az előző évadban remek statisztikai mutatókat produkáltak. Itt viszont semmit, Kovacevicnek ezért is kellett novemberben mennie.

– A szezon során összesen tíz külföldi fordult meg a csapatnál...

– Négyen közülük csak próbajátékon voltak. A légiósok kapcsán az egész évadot végigkísérte a „centert vagy irányítót" dilemma. Maljkoviccsal, akit egy hónapra szerződtettünk, nyertünk két meccset. Neki jobb ajánlata jött, Nikolicról kiderült, hogy egyéni játékos. Reaktiváltuk a tavaly huszonöt pont körüli átlagot nyújtó, nálunk tíz fölé alig jutó Parkert.

– Ha már az amerikaiaknál tartunk, velük most mi a helyzet?

– Tartozunk nekik, de sajnos mindenkinek. Több mint húszmillió forint szerződésben meglévő kintlévősége van a klubnak, ha bejön a pénz, tudunk fizetni. Nyilván az anyagi gondoknak is volt szerepük a gyenge eredményben, de a Soproni Postás példája azt mutatja, hogy pénz nélkül is lehet jól játszani, másrészt, sajnos folyamatos jó játék esetén sem dől a pénz. Ennek ellenére, bár igazuk van, olyan játékosokkal, akik nem jönnek el meccsre, nem akarunk együtt dolgozni, kezdeményeztük velük a szerződésbontást. Pk a jelek szerint többet már nem játszanak az Ászokban, ki kell fizetni a járandóságukat. Reálisan nézve ezzel a csapattal az A csoportban az alsó rájátszás után sincs esélyünk előbbre lépni, így az osztályozóra készülünk.

Ami az egyetemieket illeti, a SMAFC-Roto Elzett meglepetésre vezeti az NB I B-t. Horváth József fiai januárban nem nyertek meccset, azóta viszont remekül menetelnek. – Januárban a vizsgaidőszak miatt nem volt olyan edzés, ahol ott lett volna mind a tíz kosaras, aki hét végén játszott – kezdte az edző. – Ez meg is látszott az eredményeken, háromszor kikaptunk. Az alapszakasz és a rájátszás között volt pár edzőmeccsünk az Ászokkal. Ezeken megszorítottuk a három légióssal felálló ellenfelet, ami jót tett a csapat önbizalmának. Salgótarjánban ugyan kikaptunk, de ott minden élcsapat bukott. A Nyíregyháza legyőzése bravúr volt, Gödön az első félidőben A csoportos szinten játszottunk, a Diana elleni biztos siker pedig Preiner nélkül dicséretes. Gyakorlatilag amatőr csapatunk több, légióssal felálló profi gárda előtt vezet.
Pénteken Sopronban a SMAFC visszavághat a Salgótarjánnak és megerősítheti vezető pozícióját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gellei Imre: ''Mindent bele kell adni''

Mindenkinek fel kell nőnie a feladathoz, tudásunk legjavát kell adnunk a bravúrhoz - mondta Gellei… Tovább olvasom