Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Egy pontot ért a gólkirály jubileumi gólja

5. p: Rósa kapott labdát a felezővonalnál, a jobbösszekötő helyén. Mivel a soproni védelem fellazult, a Vasas középpályása zavartalanul vezethette azt, elfutott vele a 16-os vonaláig, ahol lövésre szánta el magát, s jobblábas bombája után védhetetlenül vágódott a labda a rövid felső sarokba. 0–1.
Tóth Mihály már elkapta a fonalat, a csapat viszont még nem indult be.
25. p:
Tóth A. felszabadító rúgásába vetődött bele önfeláldozóan Lazic, akinek a lábáról a labda a 16-os vonalánál helyezkedő Tóth Mihály elé pattant. P átvette azt, majd 14 méterről, ballal félmagas lövést küldött Posza kapujának bal oldalába. 1–1.

52. p:
Schultz végzett el szabadrúgást balról, az oldalvonal közeléből, a 16-os vonalával egy magasságból, a labda átszállt a kimozduló Molnár fölött és a felső lécről vágódott a mezőnybe.

63. p:
Óriási tűzijáték a Vasas kapuja előtt. Lazic remek ütemben ugratta ki a balösszekötő helyén kilépő Hanákot, akinek éles szögből leadott lövése után Poszáról visszapattant hozzá a labda. A duplázást követően a védőkről Bárányos elé vágódott, akinek 14 méteres lövését Posza védte.
68. p: Balaskó lépett ki egy ügyes testcsellel két védő között a jobbösszekötő helyén, ám 12 méteres, lapos lövését biztosan védte Posza.

71. p
: Újra fellazult a Matáv védelme. Rósa vezethette a labdát a felezővonaltól a soproni 16-os előteréig, a balösszekötő helyén. Középre játszott az akciót kísérő Ferenczi elé, ám a labda megpattant a visszafutó Fehéren, így Molnár kapus és Debnár együttes erővel tisztázni tudott.
80. p: Silva csapta be egy testcsellel a felezővonalnál Debnárt, a szlovák védő felrúgta a brazil csatárt.
Makai sárga lapot adott Debnárnak, aki – mivel már volt egy figyelmeztetése – így mehetett zuhanyozni.

85. p: Szabó Ottó csapott be két Vasas-játékost a vendégek térfelének közepén, 25 méterről lőtt, Posza bravúrral öklözte a mezőnybe a jobb felső sarokba tartó labdát.

87. p:
Gaál verekedte le magát az alapvonalig a bal oldalon, középre adott, s a második hullámban érkező Szanyó óriási helyzetben 6 méterről ballal a soproni kapu mellé lőtt.
Szekeres Tamás lágyéksérülése nem jött rendbe, a gólkirály, Tóth Mihály pedig jubileum előtt állt, hiszen soproni színekben eddig 49 alkalommal volt eredményes...

A Matáv megpróbálta már saját térfelén letámadni a Vasast. A hazai védelem azonban fellazult, s az első vendégakció végén Rósa óriási bombagólt lőtt. Ez megzavarta a soproniakat, körülményesen, sok hibával futballoztak. A Vasas gond nélkül őrizte előnyét.

A soproniak játékában nem volt benne az egyenlítés, ám Lazic önfeláldozásának és Tóth Mihály higgadtságának köszönhetően mégis sikerült, megszületett a jubileumi találat. Némi malíciával mondhatnák: Dajka Nyíregyházán azért „utalta át" a megismételt büntető elvégzését Balaskónak, hogy Tóth itthon ünnepelhessen. Nos, az ünnep csak felerészben sikerült. A gól ugyan megszületett, a győzelem viszont elmaradt.

Szünet után a Matáv ugyan egyes időszakokban óriási fölényben játszott, de a Vasas is vezetett néhány veszélyes kontrát. Mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, újabb gól azonban már nem született. Küzdelmes mérkőzésen a helyzetek alapján igazságos a döntetlen.
Dajka László: – Rósa bombagólja igen váratlanul ért bennünket. Azt követően óriási energiákat mozgósítottunk annak érdekében, hogy megfordítsuk az eredményt. Játékosaim tették becsülettel a dolgukat, ám a góllövéssel hadilábon állunk.

Tamási Zsolt: – Kontrákra játszottunk, és ezt jól is tettük a mérkőzés elején. Később fölénybe került az agresszíven játszó Sopron, játékosaim nem tudták megtartani a labdát. Azért vagyok kicsit elégedetlen a döntetlennel, mert 1–1 után igazán nagy gólhelyzeteink nekünk voltak.
Tóth Mihály megszerezte 50. gólját soproni színekben:

– Az ötvenedik gólnak örülök, de az örömöm akkor lett volna teljes, ha megnyertük volna a mérkőzést. Az összkép alapján reális a döntetlen, nekünk is voltak helyzeteink, de a hajrában a Vasasnak is akadtak lehetőségei. Úgy gondolom, jól is jön nekünk a válogatott programja miatti kis szünet, hogy tovább csiszoljuk a csapatjátékot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vörös Zsuzsa: Más ez az érzés

Ha valakinek nagyon járt az olimpiai bajnoki cím, akkor az Vörös Zsuzsa.
A 27 éves… Tovább olvasom