Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Egy napon ünnepelhet Maradonával

Hamar belopta magát a soproni szurkolók szívébe a „román kontingens” fiatal tagja, Alin Cotan.

A Debrecen elleni hazai szuperkupameccsen két pazar gólt szerző, roppant technikás labdarúgó útja korántsem volt kikövezett s egyenes addig, amíg Sopronban a magyar futballban is megismerhettük.

– Honnan indult a pályafutása?

– Temesvárott, a helyi Politechnika csapatában kezdtem futballozni – mondta Cotan. – A következő állomás Nagyvárad volt, ahonnan eljutottam a román utánpótlás-válogatottig, ám ekkor komoly veszélybe került a labdarúgó-pályafutásom.

– Mi történt?

– Körülbelül másfél éve egy vírus került a szervezetembe, s megtámadta a májamat. Emiatt egy évet ki kellett hagynom és meglehet, ha akkor Vizer úr nem áll mellém, nem támogatja a gyógykezelésemet, már nem futballoznék. Utána kerültem hozzá  Nagyszalontára, s újra elkezdtem edzeni. Mára már teljesen egészséges vagyok, de a kihagyás fizikálisan sajnos nagymértékben visszavetett. Még nem bírom végig erővel a kilencven percet, de bízom benne, hogy hamarosan e tekintetben is utolérem magam.

– Van példaképe?

– Kettő is. Az egyik a brazil Rivaldo, a másik pedig Diego Maradona, akivel kapcsolatos rokonszenvemet csak fokozta, hogy egy napon van a születésnapunk, csak ő, ha jól tudom, huszonkét évvel előbb született.

– Az új magyar csapattársaival mennyire barátkozott már meg?

– Szimpatikus, kedves társaság, Fehér Zolival és Sifter Tomival beszélgetünk angolul. Játszottunk is egy biliárdpartit még Debrecenben, ők voltak ketten, én pedig Cigannal. Ők győztek, de mivel utálok veszíteni, visszavágót kértünk, s vissza is vágunk, ha lesz rá mód Sopronban.

– Milyenek az első benyomásai a magyar futballról?

– A Debrecennel játszottunk két meccset, s nagyon jó együttest ismertem meg a magyar bajnokcsapatban, amelynek úgy gondolom, jó esélye van arra, hogy megvédje a címét. Óriási élmény volt, hogy DVD-n megnézhettem a Magyar Kupa döntőjének összefoglalóját, amely fölényes soproni győzelemmel zárult.

– Szabadidejében mit csinál legszívesebben?

– Filmeket nézek s kikapcsolódásként szívesen teniszezek, s pingpongozok, a lényeg: labda legyen.

Kellemetlen hír Alin Cotannal kapcsolatban, hogy a vasárnapi Nagyszalonta elleni edzőmeccsen egy ütközést követően rosszul „fogott talajt", eltörött a jobb csuklója, amelyet be kellett gipszelni. Ettől függetlenül edz és minden bizonnyal játszhat szombaton a Kispest ellen.
Alin Cotan (fehérben) két góllal mutatkozott be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roland Schoeman,m a pillangóúszás új királya

Roland Schoemanról eddig azt lehetett a leginkább tudni, hogy rendkívül gyors a vízben, ezáltal… Tovább olvasom