Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Egy nagy lépésre az EB- től

Bekerült a legjobb három közé a 2012-es foci EB rendezésére benyújtott magyar–horvát pályázat.

Bekerült a legjobb három közé a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezésére benyújtott magyar–horvát pályázat. Az UEFA végrehajtó bizottsága máltai ülésén még az olasz, valamint az ukrán–lengyel közös kandidálást juttatta tovább. Kiesett a görög és a török pályázat. Korábban Románia, Oroszország és Azerbajdzsán is jelezte rendezési szándékát, később azonban mégsem kandidált egyik ország szövetsége sem.

A végrehajtó bizottság kedden a már korábban elkészült írásos beszámolók, helyzetértékelések alapján hozta meg döntését.
Berzi Sándor, a magyar szövetség főtitkára az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a vb tagjai titkos szavazással határoztak a továbbjutókról, és már az első körben kialakult a végeredmény. Egyúttal emlékeztetett arra, hogy május vége a következő jelentős határidő, akkorra kell ugyanis a stadiontervek mellett az infrastrukturális elképzelésekre vonatkozó részletes dokumentációt elküldeni az UEFA-nak.

Magyarország harmadszor pályázik EB-rendezésre, a korábbi két alkalommal a végső körben maradt alul. A 2004-es EB-re Ausztriával közösen, a 2008-asra önállóan jelentkezett a magyar szövetség.
A 2012-es helyszínről 2006 decemberében születik döntés.
Az Európa-bajnokság megrendezésére irányuló magyar–horvát pályázatról – akárcsak a többiről – az UEFA honlapján olvasható az illetékes testület összefoglalója, melyet a kandidálóktól beérkezett információk alapján a végrehajtó bizottság számára készített. Ebben a rendezést illetően mindenre kiterjedő munkában a különböző dicséretek mellett többek között ez olvasható:

„Magyarországon Budapest minden szempontból megfelelő EB-helyszín lenne, Székesfehérvárott a szállodák száma nem elegendő, de mivel közel van Budapesthez, ez a probléma megoldható. Debrecen és Győr nem rendelkezik kellő számú és minőségű szálláshellyel. A csapatok elszállásolása egyelőre csak részben tűnik megoldottnak, a válogatottak részére biztosítandó edzéslehetőségek megfelelnek az UEFA előírásainak."

Elnöki szavak

Ábrahám Attila
, a Nemzeti Sporthivatal elnöke: „Jelentős sikerként értékelem a szavazás eredményét, hiszen a voksolás során olyan sportnagyhatalmat is megelőztünk, mint az előző olimpia házigazdája, a labdarúgó Európa-bajnok Görögország. A rendezési jog elnyerése érdekében az állami sportirányítás minden lehetséges segítséget igyekszik majd megadni."
Bozóky Imre, az MLSZ elnöke: „Örülünk a továbblépésnek, ám a neheze csak most következik. Az első pályázati szakasz sikere miatt azonban máris köszönetet szeretnék mondani a két, egyaránt garanciát vállaló kormánynak, s a két támogatását megadó parlamentnek, a reménybeli EB-helyszínek önkormányzatainak, a kandidálás mellett kiálló horvát és magyar szurkolóknak, valamint saját munkatársaimnak."
Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Liga elnöke: „A liga, amennyiben kérik, minden segítséget megad a reménybeli sikeres kandidáláshoz. Az EB-rendezés országos érdek, és összefogásra van szükség. A pályázatnak csak akkor van esélye a sikerre, ha mindenki mögé áll, és félreteszi az egyéni sérelmeket."

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kapcsolódó anyagok >>


Az olaszok is pályáznak a 2012-es EB megrendezésére (2005-01-12) >>
EB 2012: kisebb riadalom Győrött (2005-07-05) >>
Foci EB-re készülünk, de elakadt a stadionprogram (2005-08-27) >>
Horvát-román-magyar közös labdarúgó Európa-bajnokság? (2004-01-29) >>
Mégse pályáznak a románok az Eb-rendezésre (2005-04-06) >>
Pályázat az EB-re (2005-07-22) >>
Oroszország is pályázik a 2012-es labdarúgó Eb-re (2005-01-31) >>
Ötből lesz három (2005-11-08) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Batistuta nem jön

Sopronban egy másik világsztár, az Ázsiában futballozó argentin Batistuta érkezéséről pletykálnak. Tovább olvasom