Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Egy labdán múlt az egyenlítés

MiZo-Pécs 2010 - MKB-Euroleasing: 66-65. A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 2–0 a Pécs javára.

Szenzációs hangulatban kezdődött a női kosárfinálé második találkozója, melynek elején felváltva vezettek a csapatok.

Ekkor sok kapkodás, idegesség vegyült mindkét gárda játékába. A negyed második felében Honti két villanásával öt ponttal elhúzott az MKB.

A negyed végi kisszünet nagy törést okozott az MKB játékában. A zöld-sárgák több mint három percen át képtelenek voltak kosarat szerezni. A negyed közepén két gyors indítás után szerzett könnyű kosárral fordítottak a hazaiak. Ráadásul a második negyed újabb soproni kosarára ezúttal több mint három és fél percet kellett várni. A félidő hajrájában így is egy pontra feljött a Sopron, majd kevéssel a szünetet jelző dudaszó előtt Gorbunova kiegyenlített.

A második félidő Honti kosár plusz büntetős akciójával indult, ráadásul az esetnél Iványi megkapta harmadik személyi hibáját. A játékrész elején a csapatok a személyiket valamivel gyorsabb ütemben gyűjtögették, mint a pontokat. Ötpontos vendégelőnynél Dapo ki is pontozódott. A következő soproni támadásnál Bujdosó szabálytalankodott Csernyivel szemben, Rátgéber László pedig fölöttébb teátrális kirohanást rendezett a két játékvezető ellen. Közülük előbb Papp, majd Bodnár ítélt ellene technikait. Ez utóbbi után el kellett hagynia a csarnokot. Miközben a soproniak a büntetőket dobták, egy pécsi szurkoló próbált tettleg elégtételt venni az egyik játékvezetőn, a biztonságiak fékezték csak meg. Az eset után hat büntetőt dobhatott a Sopron, ötöt értékesítettek is, így megugrottak hét ponttal. A közjáték mégis a soproniakat zavarta meg jobban. A negyed végén Gorbunova kipontozódott, Fegyverneky révén pedig a vezetést is visszaszerezte a Pécs, ám az utolsó szó a negyedben Csernyié volt, büntetői után 52–51-es eredménnyel fordultak a felek.

A zárószakaszban ismét meglépett ellenfelétől az MKB-Euroleasing: nyolc ponttal vezetett. Fáradni látszott a Pécs, amikor tízpontos soproni előnynél Füzy Ákos, a pécsiek másodedzője időt kért. Három pontra jött fel a Pécs. Székely is időt kért, majd Matovic szerzett fontos kosarakat. A végjátékban újra képtelenek voltak kosárra dobni a soproniak a támadóidő alatt, a Pécs pedig az utolsó perc elején kiegyenlített. A soproni támadás újfent nem járt sikerrel, a túloldalon viszont Bujdosó egy támadáson belül kétszer is meg tudta szerezni a lepattanót. A második után Horváth Zsuzsa megmozdulását szabálytalannak ítélték a játékvezetők, Bujdosó a két büntető közül a másodikat bedobta, Matovic válasza viszont sikertelen volt, így drámai összecsapáson egy olyan meccset nyert meg a Pécs, amelyet inkább az MKB veszített el azzal, hogy a zárószakaszban megszerzett tízpontos előnye után nagyon „leült" a támadójátéka.

Rátgéber László: – A két csapat esélye a bajnoki címre továbbra is ötven-ötven százalék. A ma nyújtott produkcióért nagyon büszkék lehetünk a lányokra.

Székely Norbert: – Ahogy a két csapat eddigi találkozóin, most is egy labda döntött. Ezúttal mi jöttünk ki rosszabbul, ám nem adjuk fel.

Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rangos tornán az utánpótlás

Május 25–28. között másodszor rendezik meg Győrött a Pannon-kupa nemzetközi utánpótlástornát.… Tovább olvasom