Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Egy kudarc utózöngéi

Nem nyugodnak a kedélyek a Graboplast-ETO vasárnapi KEK-elődöntőben elszenvedett tizenkét gólos veresége után. Sokan a hosszú utazást és a svájci játékvezetőket (is) okolják azért, hogy a zöld-fehérek reménytelen helyzetbe kerültek. Vanyus Attila, a győri klub elnöke is csalódott, de véleménye szerint az utazásra nem lehet fogni a súlyos vereséget.
– Mindent egyeztettünk, a szakvezetéssel is beszéltünk s úgy döntöttünk a vonat mellett – mondta Vanyus Attila. – Ez az utazási forma mind a busznál, mind a repülőnél kényelmesebb. A vonaton sokkal nagyobb helyük és mozgásterük volt a játékosoknak, itt kaptak ebédet s aludtak is. Az már egy másik kérdés, hogy a franciák nem azon a helyen szállásolták el a küldöttséget, ahol a vacsora is volt, így jóval később tudott csak lefeküdni a társaság. Egy külföldi útnál, különösen, ha a házigazda nem igazán sportszerű, az is benne van a pakliban, hogy a meccs napján az ebédet vagy két órán keresztül szolgálják fel a pincérek, alaposan elnyújtva ezzel az időt. Ez történt most is, amit szóvá is tettek a delegáció vezetői.

A bíróküldéssel kapcsolatban is tehetetlen a győri klubvezető, s maga sem érti, miért történt pontosan a csere.
– Eredetileg a győri meccset fújták volna a svájciak – folytatta Vanyus. – Bevallom, rögtön az elején feltűnt az egyik játékvezető franciásan csengő neve. Andorka Sándor, aki a nemzetközi szövetség játékvezető-küldő bizottságában benne van, azonban megnyugtatott, hogy korrekt párosról van szó. Időközben egyiküknek közbejött valami, ami a győri meccs hétvégéjére esett. Ennek ellenére nem vették le őket a listáról, hanem nemes egyszerűséggel megcserélték a holland kettőssel.
A klub elnöke annyit azért hozzátett: mindez csak egy szelete a nagyobb arányú vereségnek, a negatív körülmények mellett a csapat rossz teljesítménye is „kellett" a kudarchoz. Más kérdés, hogy egy „sima", öt-hat gólos különbség ledolgozásához talán elég lett volna a bravúr, a jelenlegi körülmények között azonban inkább csodára lenne szükségük a zöld-fehéreknek a döntőbe jutás kivívásához.
* * *
A Tento-ETO három vereséggel kezdte a bajnokság felsőházának rájátszását. A ma 17.30 órakor kezdődő, Fotex Veszprém elleni, idegenbeli mérkőzésen sem a győriek tűnnek esélyesnek. A papírforma egyértelműen hazai sikert jelez, Tóth László együttesének már az is bravúrnak számítana, ha szorossá tenné a bajnok elleni találkozót. Ehhez persze nagy szükség lenne a sérüléssel bajlódó gólkirályjelölt, Szabó Péter játékára.
* * *
Szurkolói ankétra kerül sor pénteken 18 órakor a Magvassy-sportcsarnokban. Az érdeklődők kérdéseire Vanyus Attila klubelnök, Róth Kálmán, a Graboplast-ETO, Tóth László, a Tento-ETO mestere, valamint a két csapatkapitány, Irina Sirina és Gerháth Zoltán válaszol.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hejková bemutatkozik

Április 8-án, kedden délután megkezdi szereplését a bajnoki rájátszásban a GySEV-Orsi női… Tovább olvasom