Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Egy híján száz százalék

Az esélyes győriek egy kivétellel valamennyi számban kvalifikálták magukat az idei Európa-bajnokságra a szegedi Világkupán. A Graboplast VSE versenyzőire nem volt hatással a Janics-ügy.

Kammerer Zoltán két, Benkő Zoltán és Kadler Viktor egy-egy számban kiharcolta az indulás jogát a szegedi Világkupán. Benkőnek még egy számban van esélye, amennyiben két hét múlva legyőzi Vereckei Ákost.

Újoncként a mély vízben

Kadler Gusztáv, a győri Graboplast VSE szakosztályvezetője, a magyar szövetség alelnöke elégedett lehet a klub képviselőivel. Nemcsak azért, mert az állandó emberek mellett egy újonc is hajóba szállt Szegeden, de az eredményekkel is büszkélkedhetett.

„Már az nagy öröm volt számunkra, hogy Kammerer Zoltán, Benkő Zoltán és Kadler Viktor mellett egy negyedik versenyzőt is delegálhattunk a VK-ra. Az előző években a korosztályos világversenyeken nagyszerűen szereplő Nagy Péter a felnőttek között újoncként indult, s bár a lámpalázat nem tudta ledolgozni, ami a páros eredményén is meglátszott (összesítésben a 17. helyen végzett a Nagy–Tóth kettős – szerk.), a jövő szempontjából sokat prófitálhat az itteni szereplésből Nagy Peti" – kezdte a sportvezető.

Magabiztos Kammererék

Ha már Kammerer: a háromszoros olimpiai bajnok Kucsera Gábor oldalán kajak kettesben ezren első, ötszázon második lett, ezzel a páros megváltotta a belépőt a spanyolországi EB-re.

„A hosszabbik távon Kammererék úgy nyertek, ahogyan azt várni lehett, nagy magabiztossággal. Ötszáz méteren viszont megint megoldhatatlan feladatot jelentett a hét éve veretlen német páros. Zoliék megpróbálkoztak az első négyszáz méteren minél jobban elszakadni a Rauhe, Wieskötter duótól, ám a németk nagyságát jelzi, hogy az utolsó száz méteren az egy hajóhossznyi hátrányból ugyanekkora előnyt kovácsoltak" – mondta Kadler Gusztáv.

Benkő Zoltán szereplése felemás képet mutat, hiszen csak az egyik számban jutott be az A döntőbe.

„Az ezerméteres távon olyan versenyzést produkált, melyre már nagyon régóta vártunk kajak egyesben. A kanadai Van Koeverden ma még legyőzhetetlen Zoli számára. Ami igazán kellemetlen meglepetés volt, az az ötszáz méteres viadal, ahol csak B döntős lett. Sovány vigasz, hogy az ottani időeredményével harmadik lett volna a legjobbak között..." – folytatta a szakosztályvezető.

Vb-t idéző győzelem

A negyedik győri induló Kadler Gusztáv fia, Viktor volt. A négyes kétszáz méteren aratott Világkupa-sikere a két évvel ezelőtti világbajnokságot idézte.

„Utoljára talán akkor ment ennyire összeszedetten Viktorék hajója, mikor 2005-ben megnyerték a vb-t. Egy pillanatig nem volt kérdéses, hogy az előző vb-n aranyérmes szerbeket maguk mögé utasítják. Az ő teljesítményük is több mint biztató az EB előtt" – tette hozzá Kadler Gusztáv.

Remekeltek a maratonisták

A Világkupa kiegészült a maratonisták versenyével, igaz, ezúttal „csak" 21 km-t kellett menniük a versenyzőknek. Itt két győri indult: Csay Renáta új párjával, Faldum Berenikével úgy nyert, hogy a rajt után beborultak a vízbe, s közel ötszáz méteres hátrányt szedtek össze. Ezt ledolgozva verték meg végül a mezőnyt.

Salga István egyesben harmadik lett, párosban – szintén új társsal, a szegedi Börcsök Balázzsal – nagyszerű taktikával győzött. Az utolsó métereken két egység is próbálta támadni Salgáékat, azonban mindkét hajót sikerrel „visszaverték", s elsőként értek célba.

„Hétvégén Győrött lesz a maratoni ob, mely egyben vb-válogató is. Ezek az eredmények hasonlóan a sík vizen szereplőkével, bizakodásra ad okot" – fogalmazott Kadler Gusztáv.

Szabó Gábor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szervezők is jól ''futottak''

A nemzetközi szövetség szakembereinek legnagyobb elismerését vívta ki a Győrött rendezett duatlon-világbajnokság. A vb hatása lemérhető a város idegenforgalmának átmeneti fellendülésében. Tovább olvasom