Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Egy hajóban eveznek

Jól sikerült a tavalyi szezon a Győri Vízügy Spartacus Evezős Klub néhány versenyzőjének.

Kalmár Gergő, Tolnay Béla, Békefi Gábor, Szűcs István és Samu Szilárd a hazai és a nemzetközi porondon sem talált legyőzőre. Eredményes évet zártak a Győri Vízügy Spartacus Evezős Klub versenyzői. Kalmár Gergő, Tolnay Béla, Békefi Gábor, Szűcs István és Samu Szilárd négyesben és párosban a hazai és a nemzetközi porondon is szinte mindent megnyert.

Écsi Antal edző elmondta: a serdülőmezőnyben a magyar bajnokságon négy aranyérem fűződik az evezősök nevéhez. Emellett győztek a nyolc nemzet részvételével lezajlott Európai Reménységek Versenyén, s a völkermarkti nemzetközi regattán is a legjobbnak bizonyultak.

Kalmár Gergő, aki jelenleg a Jedlik-iskola diákja, négy éve kezdett el evezni: „A tavalyi év volt pályafutásom legsikeresebb éve. Abban bízom, hogy idén hasonló lesz a folytatás, bár ezúttal már az ifik között kell helytállnunk. Remélem, hogy a kemény munka az erősebb mezőnyben is elegendő lesz a jó szerepléshez. Mindenképpen célunk, hogy ott legyünk a világbajnokságon."

Tolnay Béla a legrégebbi „motoros" ötük közül, hiszen öt éve fogott először lapátot. A Bercsényi diákja hasonlóan nyilatkozott, mint társa: „Mi más lehetne a célunk, mint kijutni a vb-re, s ott a lehető legjobb eredményt elérni. Ezért dolgozunk annyit."

Békefi Gábor Kalmárhoz hasonlóan négy éve lépett be először a Vízügy csónakházába. „Egy nap eltéréssel kezdtük pályafutásunkat, az eredményességben azonban már teljes az egyezés. Én is tavaly szerepeltem a legjobban, s abban bízom, az egység együtt marad, s további szép sikereket ér el" – mondta a Kazinczy-iskola tanulója.
Szűcs István, aki a Lukács-iskolában tanul, három és fél éve evez, s remekül érzi magát az egységben. „Sokat számít, hogy valamennyien egyet akarunk, nincs közöttünk széthúzás. Bízunk benne, hogy az ifik mezőnyében is megmarad az összhang köztünk."

Samu Szilárd két éve ment le először a Kálóczy téri vízitelepre, s rögtön ott is ragadt. Érdekesség, hogy az edzések mellett az iskola is összeköti egyik társával, ugyanis Tolnay Béla osztálytársa a Bercsényi-gimnáziumban. „Jó formát mutattunk tavaly, aminek persze nagyon örülünk, de ezt folytatni szeretnénk a most következő szezonban is. Valószínűleg nehezebb dolgunk lesz, de ha ugyanúgy készülünk, mint eddig, nem lehet baj."

Écsi Antal ehhez még annyit tett hozzá: hosszú távú terveik vannak a fiúkkal, ennek megfelelően folyik a felkészítésük is. „A tavalyi esztendő egy jó kiindulási alap. Az igazi mérföldkő azonban a mostani év lesz. Kiderül, mire képesek a fiúk egy sűrűbb, nehezebb mezőnyben. Magasra tették a lécet, ennek megfelelően az elvárások is nagyok. Szeretnénk ezért az eddig megszokott versenyek mellett más viadalokon is elindítani a fiúkat.

Várhatóan Passauban és Berlinben is részt tudunk venni egy nemzetközi regattán, ahol olyan nagy evezősnemzetek versenyzői indulnak, mint a németek, dánok vagy hollandok. Itt tudjuk igazán lemérni, hol is tartanak felkészülésben a fiúk. Úgy vélem, most még időben vagyunk. A távlati cél, a pekingi olimpia tükrében még lesz lehetőség az esetleges változtatásra."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs helyszíne az úszó vb-nek

A Nemzetközi Úszó Szövetségnél még egyetlen város sem jelezte hivatalosan, hogy otthont adna az idei… Tovább olvasom