Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Egy gól, egy pont: ZTE-Győri ETO FC 1-1

Bejött a szokásos eredmény. A bajnoki bronzérem szempontjából fontos mérkőzésen egy pontot szerzett az ETO FC Zalaegerszegen.

ZALAEGERSZEGI TE–GYŐRI ETO FC 1-1 (0-1)

Soproni Liga-mérkőzés, Zalaegerszeg 3500 néző
V.: Bede (Butkai, Farkas B.)

ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Miljatovic, Bogunovics, Panikvar (Horváth 60.p.) – Magasföldi (Sluka 46.p.), Kamber, Máté, Illés – Rajcomar (Balázs 84.p.), Rudnevs.

ETO: Sztevanovic – Tokody, Eugene (Djodjevic 46.p.), Fehér, Szabó – Koltai (Phantkava 73.p.), Pilibaitis, Józsi (Kiss M. 82.p.), Kink – Nicorec, Aleksidze.

Gólszerző:  Illés (62.p.) ill. Koltai (5.p.)


„Rosszul kezdtünk, nem voltunk frissek és ez korán megbosszulta magát. A győriek vezető góljánál Vlaszák Géza jól jött ki a kapuból, de így is el tudták lőni alatta a labdát. A vendégeknek volt két lövésük, egyet be is rúgtak. A második játékrészben megcsináltuk azt, amit meg kellett, és ha Illés Gyula jobb lába is elsül, akkor hozhattuk volna a három pontot" – nyilatkozta a Sport Tv-nek Csank János, a ZTE vezetőedzője.

„Az első félidőben be kellett volna lőni a helyzeteket és akkor most nem csak egy pontnak örülnénk. Nekünk állt a meccs, de a második játékrészben kevés volt a középpályás játékunk, ezért nem sikerült nyernünk" – mondta Pintér Attila, a győriek mestere.




Ideálisan kezdődött a bronzrangadó az ETO számára, hiszen egy szép akció végén Koltai Tamás már a mérkőzés elején megszerezte a vezetést a vendégek számára. Később kiegyenlítődött a játék, nagyobb lehetőségek azonban továbbra is az ezúttal a megszokottnál támadóbb szellemű ETO előtt adódtak. A győriek gyors, egyérintős kontrái mindig veszélyt jelentettek a zalai kapura, az újabb gólt azonban nem sikerült megszerezni.

Az első félidő hajrájára kissé fölénybe került a kék-fehér együttes, a jól védő Sztevanovic két alkalommal is megakadályozta az egyenlítő találat megszületését.

Szünet után két veszélyes, gyors győri lehetőség következett, aztán átvette a játék irányítását a hazai csapat. Sokáig továbbra is feltörhetetlennek bizonyult a vendégek védekezése, aztán Fehér Z. hibája után az idény egyik felfedezettje, Illés lőtt bombagólt Sztevanovic kapujába.

Ettől felpaprikázódott a zalai gárda, amely a szitáló esőben egyre nyomasztóbb fölényben játszott, az ETO erejéből ekkor jobbára csak a védekezésre telt. Rudnevs lövését Sztevanovic védte, majd Rajcomar és Illés is csak néhány centimétert tévedett.

Ezután kijött az ETO a ha- zaiak szorításából és bár már nem volt annyira veszélyes a zalai kapura, mint volt az első játékrészben, de néha kevés hiányzott egy újabb találat eléréséhez.

Az ETO a tavaszi idény egyik legjobb játékát nyújtotta Zalaegerszegen. Ha így folytatják és Aleksidze, valamint Kink is megtalálja a góllövő cipőjét, akkor a következő fordulóban Győrött nem lehet gond a Nyíregyháza legyőzése.

Csank János: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, a játékunkkal gyakorlatilag előkészítettük a lehetőségeket a jól kontrázó Győrnek. A vendégek két helyzetükből egy gólt rúgtak, ami szerintem dicséretes. A második félidőben a szokásos játékunkat nyújtottuk, sikerült egyenlíteni, de a győzelemhez szükséges gólt nem szereztük meg.

Pintér Attila: – Ha az első félidőben berúgjuk a helyze-
teinket, akkor karnevált rendezhettünk volna Zalaegerszegen. Eldönthettük volna a mérkőzést, így viszont a végén meg kellett elégednünk az egy ponttal. A két félidő alapján egyébként igazságos eredmény született. Nehézséget jelentett számunkra, hogy a szünetben le kellett cserélnem Eugene-t, aki felesleges kakaskodásért kapott sárga lapot, így később az előrejátékunkat nem tudtunk megfelelően frissíteni. A második játékrészben a középpályásjátékunk gyengébb volt, ezért nem sikerült nyernünk.

A meccs online közvetítése:

90. perc: Vége a mérkőzésnek.

84. perc: A ZTE is kihasználja harmadik cserelehetőségét. Rajcomar helyére Balázs Zsolt jön.

82. perc: Újabb ETO-csere. Kiss Máté váltotta Józsit.

76. perc: Illés került tiszta lövőhelyzetbe, 15 méterről azonban elvétette a jobb alsó sarkot.

74. perc: Rajcomar kerülte meg Djordjevicet, a jobbösszekötő helyén, majd 13 méterről laposan lőtt, a labda alig néhány centivel gurult el a kapu előtt keresztbe.

73. perc: Cserél az ETO. Koltai helyén Phantkava folytatja.

69. perc: Rudnevs 15 méteres lövését Sztevanovic lábbal védte.

62. perc: Egyenlít a Zalaegerszeg. Fehér rosszul szabadított fel.  Egy beívelés után középre fejelte a labdát, amit Horvát lőtt el. Egy védőről ez Illéshez került, aki egy pattanás után a jobb felsőbe bombázott. 1-1.

60. perc: Cserél a Zete. Panikvar megy le, Horváth áll be.

59. perc Miljatovic sárga lapja után, Kink végezhetett el szabadrúgást jó 30 méterről, de ez is fölé ment.

57. perc: Miljatovic egy kipattanó labdát 25 méterről lőtt fölé.

47. perc Nicorec távoli lövévését Vlaszák a bal felső sarok elől ütötte ki. A szögletet követően a kifejelt labdát Józsi kapásból fölé küldte.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Mindkét csapat cserélt a szünetben. Az ETO ban Eugene helyett Djordevic lépett pályára. A hazaiaknál Magasföldit Sluka váltotta.



45. perc: Vége az első félidőnek.

41. perc: Rudnevs 15 méterről kapásból a bal kapufa mellé lőtt.

31. perc: Kamber középre ívelt, amit Egugene Illés elé fejelt, aki 18 méterről hatalmas erővel keresztléc fölé lőtt.

29. perc: Illés távolról lőtt, de a labda a bal kapufa mellett hagyta el a pályát.

27. perc: Egy megcsúsztatott beadást követően Rudnevs nem találta el a labdát a győri kapu előterében.

19. perc Kink passzolt középre a bal oldalról Koltai elé, de Vlaszák kivetődve megelőzte az ETO középpályását.

17. perc: Aleksidze Koltaival kényszerítőzött, majd a visszakapott lapdát 15 méterről fölé rúgta.

16. perc: Kamber szólózott nagyot, majd 16 méterről a kapu fölé bombázott.

11. perc: Illés végzett el szababrúgást 30 méterről. Sztevanovic védett.

7. perc: Egy bal oldali beadás után a hosszú ötösről Panikvar emelte vissza a labdát a kapu elé, de Sztevanovic megelőzte a hazai játékosokat.

5. perc: Vezet az ETO! Nicorec tört kapura, majd 16 méterről lőtt. A lepattanó labda Koltai elé került aki a hosszú alsó sarokba rúgta azt. 0-1.

1. perc: Az ETO kezdte a meccset.


Korábban:

Jelenleg pontelőnnyel áll a dobogó harmadik fokán a Győri ETO FC a ZTE előtt és amennyiben vendégsiker születne, hét fordulóval a bajnokság befejezése előtt megnyugtatóbb előnyre tenne szert az ETO a legnagyobb vetélytársával szemben. Még a döntetlen sem lenne rossz eredmény, hiszen a Zete ebben az esetben sem tudná megelőzni a győri zöld-fehéreket.

Ebben a bajnokságban ősszel Győrött 1–1-es eredmény született, a hajrában Babic egy távoli lövéssel egyenlített, a legutóbbi zalai fellépés azonban mindenképpen kellemes emlékeket ébreszt a győriekben, hiszen az ETO 7–2-re győzött Egerszegen. Ilyen gólzáporra ezen a hétvégén nincs kilátás, ám ha az ETO ebben az idényben megszokott idegenbeli játékát hozza, akkor a győri öröm vasárnap sem marad el.
Pintér Attila vezetőedzőnek újabb sérült játékossal nem kell számolnia, így Sztanisicen és Ahjuperán kívül minden labdarúgója hadra fogható.

Olvasóink írták

 • 11. nasi12 2010. április 22. 01:38
  „Ismét bundázásról kérdezték Bajzátot!
  Bundagyanú a tegnapi Honvéd-DVTK bajnoki meccsen.
  Erről itt:
  http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20100421-bundagyanus-a-honved-es-a-dvtk-bajnoki-meccse.html
  ..”
 • 10. IV.Béla 2010. április 20. 10:45
  „:)”
 • 9. Vincent_Hana 2010. április 19. 22:40
  „Elhiszem amit mondtok, de akkor szegény Tarsoly Úrral van a gond. Nayktól felfelé....Má´ bocsánat.
  Nem kritizálja senki, nem azt mondjuk, mondom hogy rosszul tesz amit tesz.
  Az a baj hogy egyáltalán teszi...!!! Teljesen felesleges erre, és egyéb más magyar csapatra költeni.

  Bakony csoport 29-ik hely? Nem láttam egy olyan szintű meccset sem soha, de van rá egy söröm hogy néha nagyobb az iram ott, mint ezeknél...

  Fiatalok? Gyerekek? Utánpótlás? Igen rájuk valóban ráférne. De a pénz nem elég, hozzáértő emberek is kellenének. Megtanítani a játék szeretetére, a játék iránti alázatra, és legfőképp kemény mentális felkészültséggel felruházni őket. Ezek amikhez egyetlen egy pro licences faroktódor se ért ma Magyarországon. Tehetséges fiatalból van bőven, a technikai tudás alapok sohasem hiányoztak, csak tovább kellene tudni vinni. Fizikailag meg bárkit lehet fejleszteni, még engemet is így 30 felett. Ebből áll össze egy FOCISTA a világ minden táján.

  De amíg a gyerekek azért mennek el ma pl. az ETO-hoz focizni, hogy ott majd mennyi pénzt lehet keresni, milyen szép autójuk lesz stb. A frizurájuk már 15 évesen tökigzselézett, és már ekkor külföldre vágynak....Hát ebből így sohasem lesz semmi! SOHA!
  Akik pedig ebből a semmiből élnek, nekik nem lesz érdekük ezen változtatni! SOHA!

  Uhhogy Hajrá Arsenal! És Pont.”
 • 8. Tibi1 2010. április 19. 22:07
  „Kedves "sorok_közt" ! Nem kell, hogy sírj, ezt senki nem kívánja tőled! Csináld azt, amit Tarsoly: költs el néhány százmillát a pénzedből (ha van), és ha jobban csinálod, mint ő, akkor kritizáld... Egyébként szerintem is ramaty ez az ETO, de ha nincs Tarsoly, akkor most a Mosonmagyaróvárral versenyeznénk a Bakony-csoport 29. helyéért...”
 • 7. sorok_közt 2010. április 19. 21:57
  „Balázsmail! Mindjárt elsírom magam a meghatottságtól....”
 • 6. balazsmail 2010. április 18. 22:02
  „Vincent_Hana

  Ha valamit nem tudsz, inkább ne szólj hozzá. Magyarországon rengeteg stadion épült állampénzen. A Tarsoly saját pénzét költi erre.A klubra, az ETO Parkra, a stadionra, a gyerekere, akik a klubnál fciznak. Senkinek semmi köze hozzá, mire költi. Mindenki arra költi a pénzét, amire akarja. Tarsoly Győrre költi, köszönjük neki!
  Örülnék neki, ha más is értelmes dolgon "mosná tisztára" a pénzét...”
 • 5. RP 2010. április 18. 21:39
  „Nagyjából egyet lehet érteni Pintérrel. Korrekt játékot hozott az első félidő, sokat jobb csapat benyomását keltette az ETO. A másodikban a túlzott visszazárás megbosszulta magát, ekkor már nyoma sem volt annak az önbizalomnak ami az elsőben megvolt.
  Csank meg kicsit elkalibrálta magát ezzel a nyilatkozattal.”
 • 4. IV.Béla 2010. április 18. 21:28
  „Vincent_Hana!
  Sem a város, sem a támogatók nem adnak egy fillért sem erre a szarra, ne aggódj. Ez csak Tarsoly lóvéja.”
 • 3. Vincent_Hana 2010. április 18. 19:11
  „Ami pénzt erre a "csapatra" költünk, támogatók, város, mittudomén, inkább kerülhetne a kórháznak, óvodáknak, iskoláknak. Fejlesztenénk az utakat, közműveket stb.
  Sokkal több haszna lenne belőle a társadalomnak. No de így...?!
  A stadiont meg ott rontották el amikor az első kapavágást megejtették. Hosszú ideig jártam arra naponta amíg épült. Mindig az jutott eszembe hogy: Minek? Minek? Minek?
  Tudom, tudom, valahol tisztára kell mosni a lóvét.
  Megértem. :(”
 • 2. Arrabona 2010. április 18. 18:35
  „HAJRÁ ETO!”
 • 1. ZéZé 2010. április 18. 18:05
  „Az eddigi 20 perc alapján sokkal jobb az ETO.
  Győzni kell ma, hogy meglegyen a 3.hely !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci - április 17-18.

Kikapott a Győrszemere, az öttevényi rangadót a Jánossomorja nyerte. Nyolc meccsen láthattak… Tovább olvasom