Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Egy évig szünetel a felnőttcsapat

A tervek szerint egy évig szünetelteti felnőttcsapatát a Győri ETO HC. Az utánpótlás versenyeztetése nincs veszélyben.

Öt szezont húzott le az ob I-ben a győri jégkorongcsapat. Idén a hatodik szezonnak azonban már nem vágott neki a gárda. Szarvas Zoltán szakosztályvezető és Méhes Tibor menedzser elöljáróban elmondta: „Az egyesület megszűnése nem került szóba, ám a jelenlegi helyzetben a felnőttek szereplésének nem láttuk értelmét."

Aki egy kicsit is figyelemmel kísérte az elmúlt években az ETO HC körül történteket, aligha lepődött meg azon, hogy ilyen lépésre szánta el magát a klubvezetés. Az utóbbi három-négy évben mindig is csak az utolsó pillanatokban dőlt el, indul-e vagy sem a csapat az élvonalban.

„Sajnos olyan folyamat alakult ki a magyar jégkorongban, mely az ilyen kiscsapatoknak, mint amilyenek mi vagyunk, nem kedveztek. A város támogatása nélkül, önerőből kevesek voltunk ahhoz, hogy olyan feltételeket teremtsünk, mely relatíve jó eredménnyel kecsegtetne. Sajnos hiába volt meg tavaly is a szakmai háttér, a jó képességű játékoskeret, a körülmények miatt nem volt esély arra, hogy felvegyük a versenyt az ellenfelekkel" – mondta Szarvas Zoltán.
Az idei esztendőre nagy nehézségek árán azért összejött volna a pénz, ám eleve óriási hátrányból indult volna a csapat.

„A többiek már legkésőbb augusztus óta jégen vannak, miközben nálunk még csapat sincs. A tavalyi évvel ellentétben ezúttal a szövetség sem volt igazán segítőkész" – tette hozzá a szakosztályvezető, aki annyit azért elmondott: az utánpótlást változatlan feltételekkel csinálják tovább. A szakmai munkát a gyerekekkel Bartalis József, Horváth László és András Félix irányítja.

„Szerencsére az igény óriási, több mint száz gyerek sportol rendszeresen nálunk. A szupermini-, a mini- és a kölyökcsapatot be is neveztük a bajnokságokba. A serdülők, az ifik és a juniorok is sokan vannak. Közülük a legjobbak a meglévő felnőtt játékosokkal kiegészülve edzenek és játszanak edzőmérkőzéseket. A teljes leállást nem akartuk, legalább a parázs izzon tovább, hiszen a semmiből történő újrakezdés sokkal nehezebb lenne" – vette át a szót Méhes Tibor, aki a jövővel kapcsolatosan optimista.

„Elvi megállapodás van egy, a régióba most betörni szándékozó német üzleti csoporttal, miszerint a jövőben egy olyan összeggel támogatnák a győri jégkorongot, mellyel megszűnnének azok a gondok, amelyek most jellemzőek. Ha minden jól alakul, akkor jövőre már áprilisban elkezdhetjük a csapatot tervezni, ami óriási előrelépést jelentene" – mondta Méhes Tibor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

REAC-FC Sopron 1-3

Aczél Zoltán nélységeseb csalódott, mivel a REAC csapata az első 45 percben gyenge védekezést és… Tovább olvasom