Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Egy cikk rázta fel őket

Egy település, egy sportember címmel a Kisalföld egy hosszú sorozatot indított. Ebben Győr-Moson-Sopron megye 184 községéből olyan egyéniségeket mutatunk be, akik sokat tettek vagy tesznek a településük sportjáért. (100.)

Hamarosan a hatvanadik születésnapját ünnepelheti Németh Albert Csáfordjánosfán, ahol vele együtt a család több tagja is aktívan részt vesz a helyi sportmozgalomban.

„Gyermek- és diákéveimet a sport töltötte ki. A falut a Répce folyó és tavak vették körbe, így télen barátaimmal jégkorongoztunk, nyáron pedig vízilabdáztunk, de a legtöbb időnket a focipályán töltöttük – emlékezik vissza Németh Albert ifjúkori éveire. – A sorkatonaság letöltése után barátommal, Talabér Antallal eldöntöttük, hogy megpróbáljuk újjászervezni Csáfordjánosfa sportegyesületét. Megkerestük a termelőszövetkezet vezetőit, édesapámat, Németh Istvánt és Simon Gyulát, akik támogattak minket ebben. A focipálya és öltöző építése teljes egészében társadalmi munkával készült. Szinte az egész falu segíteni akart. Elindultunk a soproni járási bajnokságban, teherautók platóján utaztunk a mérkőzésekre."

Németh Albert
Németh Albert

Aztán jöttek a változások Németh Albert életében is, hiszen 1975-ben megnősült, 1976-ban és ’77-ben születtek meg fiai. Innentől kezdve már négyen utaztak a soron következő meccsekre.

„Eleinte csak játékos voltam, de az idő múlásával rám maradt minden. Egy embert szeretnék kiemelni, mégpedig Németh Zoltánt, aki legalább annyit tett a csapatért, mint én. Nagyon nehéz időszak következett a nyolcvanas-kilencvenes években, de valahogy ezt is sikerült átvészelni. Számomra a legemlékezetesebb mérkőzés ebben az időszakban az Iván ellen aratott kettő-egyes győzelmünk, illetve amikor mindkét fiammal együtt rúghattam a bőrt. A kilencvenes évek közepén, amikor már játékosként edzője is voltam a csapatnak, jelent meg rólunk újságcikk a Kisalföldben Az ország legrosszabb csapata címmel. Ez sokat lendített a csáfordi csikócsapaton. Elkezdtünk felfelé araszolni a tabellán, s örömünkre a Kisalföld már a nagy győzelmeinket kiemelten hozta le az újságban. A kétezres bajnokságot ausztriai edzőmeccsel kezdtük, ahol már nagyon jól muzsikált a csapat. Az ott szerzett győzelem nagy önbizalmat adott nekünk és ezen felbuzdulva szívünket-lelkünket beleadva, Pusker Zsolt támogatásával, száz rúgott gól feletti teljesítménnyel toronymagasan megnyertük a bajnokságot. Az már csak hab volt a tortán, hogy a gólkirály is a mi csapatunkból került ki. Külön öröm számomra, hogy mindkét fiam, Balázs és Albert is részese lehetett ennek a sikernek. Ekkor döntöttem úgy, hogy átadom a helyem."
Az idő múlásával a család és a munka elszólította a játékosokat és az utánpótlás megszűnt. Azóta mindkét pálya elnéptelenedett.

„Bízom abban, hogy ha csak egy meccs kedvéért is, de hamarosan összeáll újra a csáfordi bajnokcsapat és szurkolástól lesz hangos a falu. Nagyon sok barátot és sok szép, felejthetetlen emléket szereztem az elmúlt negyedszázad alatt, amelyek örökre megmaradnak számomra. Köszönöm azoknak, akik támogattak ebben, és köszönet jár a segítségért a feleségemnek."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Michael Schumacher síbalesete - Születésnap élet és halál között

Hatodik napját tölti pénteken a klinikán élet és halál között a rendkívül súlyos síbalesetet szenvedett Michael Schumacher. Tovább olvasom