Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Egész nap Zsoltért főztek

Kedvenc ételeivel segítettek: éttermi akció a lebénult tornászfiú felépüléséért.

Többször beszámoltunk a makói versenyen szerencsétlenül járt győri tornásztehetségről, Virág Zsoltról, akinek felépüléséért szinte az egész sporttársadalom megmozdult. A 17 éves tornászt kedden egy budakeszi rehabilitációs központba szállították, lábai még mindig mozdulatlanok, édesanyja, Pál Stefánia azonban elárulta: Zsolt állapota valamelyest javult, egyik mutatóujját időszakonként már meg tudja mozdítani.
Nagyon sokan aggódnak Zsoltért, felépülésében rengetegen reménykednek.

Nemrég az egyik országos kereskedelmi televízió is bemutatta a tragikus balesetet. Szerkesztőségünket már külföldről is sokan megkeresték, hogyan nyújthatnának segítséget Virág Zsoltnak. Aki az ifjú sportoló gyógyulását kívánja támogatni, az "Virág Zsolt" megjelöléssel a Győr Tornasportért Alapítvány 58600300–11123868-as számlaszámára utalhat át bármilyen összeget.

Ahogy arról a Kisalföldben írtunk, Zsolt egyik csapattársa, Odnoga Mátyás édesapja tegnap akciót hirdetett az általa vezetett győri étteremben.

A Tio Pepében minden április elején egy napra előveszik a nyitáskor használt étlapot, ezzel ünneplik az étterem születésnapját. Ezen a napon a menü 55 Ft, a legdrágább étel pedig 690 Ft, mint ahogy 1992-ben volt.

– Idén azonban megváltoztattuk ezt a hagyományt. Ma Virág Zsolt kedvenc ételeiből készült étlappal vártuk a vendégeket. A teljes napi bevételt – borravalóval együtt – pedig Zsolt számlájára küldjük majd el – mondta Odnoga Ottó, az étterem tulajdonosa.

Érdekesség, hogy nemcsak az étterem vezetői, munkatársai álltak Zsolt mögé, hanem a beszállítók is csatlakoztak a jótékonysági akcióhoz.

Ráadásul, hogy még nagyobb legyen a forgalom, az étteremben azt is kitalálták, hogy házhoz szállítják a kiválasztott ételt. Ebben pedig Zsolt csapattársai, a Bercsényi DSE tornászai vállaltak főszerepet, ők vitték ki a menüt. Köztük Nagy Richárd és Szokodi András, akik szerkesztőségünkbe hozta el Zsolt több kedvenc ételét.

– Szinte megállás nélkül úton vagyunk, annyi a megrendelés. Persze szívesen tesszük, mert tudjuk, jó célért dolgozunk. Este kilencig tart az akció, de ha kell, tovább is vállaljuk a házhoz szállítást – árulták el a fiúk.
Az akció egyébként annyira sikeres volt, hogy több megrendelést mára kellett halasztani.

– Köszönjük hogy ennyien csatlakoztak az akcióhoz, segítettek Zsolt felépülésében. Nem is készültünk ennyi hívásra, öt-hatszáz adagot kellett házhoz szállítanunk. Ezért elnézést kérünk azoktól, akiknek nem tudtuk kivinni a kiválasztott ételt – tette hozzá Odnoga Ottó, aki azt is elárulta: vasárnap Szőke András és Badár Sándor – akik tiszteletdíjukat Zsoltnak ajánlották fel – lépnek fel az étteremben. A kétezer forintos belépők természetesen Zsolt számláját gyarapítják.

Szeitz Tibor

KÜLFÖLDRŐL IS LEHET SEGÍTENI

Igen sok külföldi olvasónk jelezte, hogy szívesen támogatná Zsolt felépülését. Az alábbiakban közöljük a számlaszám kibővített változatát, amely által hazánkon kívülről is lehet adományt átutalni.

IBAN-szám: HU65-58600300-11123868-00000000

SWIFT-kód: TAKBHUHB

Pénzintézet: Halászi Takarékszövetkezet

Bejegyzés: Virág Zsolt

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Münchenben botlott a Bayern

Hiába ért el az elmúlt héten döntetlent Milánóban a Bayern München, hazai pályán kikapott a bajor gárda a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján. A Liverpool esélyesként várta a visszavágót, nem is jelentett számára gondot a továbbjutás a legjobb négy közé, ahol idén a Milan mellett három angol klub - a másik ágról a Chelsea és a Manchester United - viaskodik majd a döntőbe jutásért. Tovább olvasom