Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Egervári: Tükörbe tudok nézni

Labdarúgás - A csalódást keltő 13. helyen végzett ősszel a Győri ETO FC a Soproni Ligában. Egervári Sándor vezetőedző szerint legfőképp azért, mert nem sikerült megfelelően pótolni a sérülések, betegségek miatt kiesett meghatározó futballistákat.
A Győri ETO FC szereplése jócskán elmaradt a várakozástól. Nem csoda, hogy elégedetlenek a szurkolók, s a tulajdonos, aki változásokat helyezett kilátásba. Ez akár érintheti Egervári Sándor vezetőedzőt is, akit a szezon értékelésére kértünk fel.

– Egy bravúros harmadik hely megszerzése után vághattak neki az új bajnokságnak. Ráadásul a keret is bővült, Kovács I Z., Pintér és Bicak személyében új játékosok érkeztek a klubhoz. Elégedett volt a változással vagy maradt némi hiányérzete? – kérdeztük a vezetőedzőt.

– A vártnál hamarabb értük el a célkitűzésünket, hiszen a csapatnak már az első év végén sikerült kijutnia a nemzetközi porondra. Ez nagyon jó visszajelzés volt arra, hogy jó úton járunk, ám talán kevésbé voltunk erre felkészülve. Ezt mutatja az együttes őszi szereplése. A futballban egyébként nem mindig a befektetett energiával arányosan jönnek az eredmények. Vannak mérkőzések, amiket végigtámadsz, kapufákat rúgsz, mégis kikapsz. Nem tudtuk megoldani ősszel azt a folyamatos előrelépést, ami az elmúlt időszakban sikerült. Ennek okai sokrétűek. A legfontosabb, hogy a sérülések, műtétek, betegségek miatt kevés volt a jól felkészült, meghatározó játékos a keretben. Sokszor a gyengébb teljesítményt nyújtókat is pályára kellett küldeni, mert kényszerhelyzetben voltunk. Ez nem magyarázkodás, ezek tények. Az igazolások kapcsán különböző javaslatokat tettünk a vezetőség elé, de más-más okok miatt nem mindig azok a játékosok tudtak jönni, akiket első számú erősítésnek szántunk.

– Sokak szerint a legerősebb négy együttes közé sorolható az ETO kerete az első osztályban. Ön is így gondolja?

– Most is azt mondom, igenis a legjobb négy között kell végezni ennek a csapatnak, és ránézve a tabellára, hat pontra vagyunk a negyedik helyezettől. Ezt bőven behozhatónak tartom abban az esetben, ha valóban számíthatunk a meghatározó játékosainkra.

– Visszatérve a bronzéremre, a sikerrel nem laktak túl jól a játékosai?

– Volt néhány fiatalember, akire ezáltal kicsit nagyobb mellény került, de időközben ezeket levetettük róluk. A csapat jelentős részénél ilyen jellegű probléma nem volt. Érett, jó közösségi emberek voltak az öltözőben, s közülük sokan ennek elébe is mentek. Nem lett túlértékelve a harmadik hely. A felkészülési időszak kimondottan jól sikerült, nem történt semmi olyan, ami miatt ne tervezhettünk volna egy jobb szezont. Azzal, hogy menet közben előjöttek a már említett problémák, sajnos kevesebben lettünk és sebezhetőbb lett a csapatunk.

– A bajnokságban rossz kezdés után magára talált az együttes, amit egy újabb hullámvölgy követett és ekkor azt nyilatkozta, hogy az ősz végére kiegyenesedhet a csapat, de ez nem történt meg. Miért maradt el a jó teljesítmény?

– A teljesítményt és az eredményességet mindenképp különválasztanám. A debreceniek ellen betegen lejátszott találkozón kívül, a Vasas elleni kilencven percet leszámítva nem érzem, hogy a csapatot lejátszották volna. A többi összecsapáson a teljesítményt illetően egyenrangúak vagy lényegesen jobbak voltunk ellenfeleinknél. Innentől kezdve nem tudom munkamoráljában elmarasztalni azt a csapatot, amely végigtámadta utolsó két hazai mérkőzését, ám részben magyarázható mentális problémái miatt képtelen volt gólt rúgni.

– Csakhogy ennyiért nem jár pont még a magyar bajnokságban sem.

– Ez természetes, tudomásul is vesszük, de azt is meg kell érteni, a játékosok nem gépek, amikbe betápláljuk az adatokat és kijön a megfelelő eredmény.

– Sokan bírálták önt is. Volt, hogy jogosan?

– Ami biztos, tapasztaltabb lettem, s vannak az elmúlt fél évnek is a tanulságai. Aki dolgozik, persze hibázik, s vannak dolgok, amiket utólag máshogy oldottam volna meg.

– Volt játékos, akiben csalódott?

– Csalódni nem csalódtam. Aki közöttük él, tudnia kell, mit várhat tőlük. Vannak azonban játékosok, akiknek a teljesítményével nem voltam elégedett. Ennek kapcsán javaslatot is tettem, néhány poszton ugyanis erősíteni kell a csapatot.

– Kik lehetnek a távozók?

– Végleges döntés még nem született, s úgy gondolom, ezt illik először az adott játékossal megbeszélni, s utána nyilvánosságra hozni.
– Azt viszont csak elárulja, hogy a felkészülést Egervári Sándorral kezdi-e meg a csapat?

– A választ nem én fogom megadni. Hogy mikor lesz döntés, nem tudom, nyilván szerencsésebb lenne, ha minél hamarabb megszületne. Egy biztos: én minden reggel a tükörbe tudok nézni, ahogy az elmúlt félévben minden nap tettem. Biztos vagyok benne, hogy egy jó felkészülés után tavasszal felzárkózhatunk, s a kupában a nemzetközi szereplést is kiharcolhatjuk.

Olvasóink írták

  • 1. 621 2008. december 04. 06:46
    „Nem is a tükörrel van a baj, hanem azzal aki még mindig "edző" ahogy mondta korábban .."sikert sikerre halmozó "...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lille-ben főszerepet kaphatnak a cserék

Kosárlabda - A vakbél-operáción átesett Kathleen MacLeod nélkül utazott el Lille-be az MKB… Tovább olvasom