Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Egervári Sándor lehet az vállogatott új szövetséi kapitánya

"Szerintem az MLSZ már eldöntötte, ki legyen az új szövetségi kapitány, csak még nem árulják el" - mondta sejtelmesen Csank János arra reagálva, hogy a sportnapilap hírbe hozta a nemzeti tizenegy hétfőtől üres kispadjával. A Videoton jelenlegi trénere kijelentette, az ő kapitánykodása szóba sem került.
A Videoton jelenlegi trénere kijelentette, az ő kapitánykodása szóba sem került, az pedig meglepné, ha nem jönne be a tippje. A válogatott korábbi irányítójának logikáját követve Egervári Sándor, a bajnokcsapat edzője lehet a következő szövetségi kapitány, és az MTK edzője maga sem zárkózna el a felkéréstől.

"Soha ne mondd, hogy soha" - fogalmazott sejtelmesen Csank János, a Videoton edzője csapata pénteki siófoki veresége után arra reagálva, hogy a Nemzeti Sport szerint vele és Egervári Sándorral már tárgyalt az MLSZ Gellei Imre szövetségi kapitány lehetséges utódaiként. "Költői a felvetés, mert szóba sem került, hogy én legyek a válogatott edzője" - ironizált tovább a nemzeti csapatot 1997-ig már irányító szakember, majd továbbfűzve azt mondta, "maradjunk abban, nem hiszem, hogy engem kérnének fel".

Csank azonban nem zárta ki elvi lehetőségét újbóli kapitánykodásának. Mint mondta, korábban is azt nyilatkozta, "adott esetben elvállalná ismét a posztot", azonban hozzátette, soha nem álmodozott a posztról, akkor sem, amikor korábban felkérték. "Háromszor mondtam nemet a felkérésre, és korábban is rébuszokban beszéltem" - adott újabb csavart a labdának Csank János.

A Videoton jelenlegi trénere egyébként már biztos abban, hogy kit kérnek fel kapitánynak. "Szerintem ezt már eldöntötték az MLSZ-ben, csak még nem mondják meg", fogalmazott. Azt természetesen nem árulta el, hogy ki lenne az, és akiről azt mondta, "meglepne, ha nem őt bíznák meg". Csank annyit elárult, NB I-es edzőről van szó.

Ha elindulunk a szakvezető logikáján, gyorsan eljuthatunk egy névig. A felvetés alapján a találgatásokban felmerült lehetséges jelöltek listájáról eleve kihúzhatjuk a jelenleg az élvonalban kispadot nem koptató Verebes Józsefet, a külföldön dolgozó, erdélyi magyar születésű Bölöni Lászlót, a Győrből nemrég másdoszor is távozó Varga Zoltánt, valamint a jelenleg is az MLSZ-nél tevékenykedő Nyilasi Tibort. A tizenkét jelenlegi élvonalbeli tréner közül Csank, a posztra hivatalból javaslatot tevő edzőbizottság elnök, Garami József és az Edzőképző Központ első embere, Mezey György nem jön számításba.

A fiatal generáció képviselői közül Pintér Attila és Csertői Aurél nevét csak mint Verebes József esetleges segítőjét dobták be hetekkel ezelőtt, de utóbbi felvetést még Siófokon is "kacsának" nevezték, a Pécsett dolgozó Nagy Tamás pedig semmilyen összefüggésben nem jelent meg a "kapitánykeringőben". Az alsóház csapatainak edzőiről együttesük jelenlegi szereplése és a megnyilatkozások alapján sem kell gondolnunk, hogy esélyesek lennének a posztra, tehát "elfelejthetjük" Bozsik Pétert, Kiprich Józsefet, Mihalecz Istvánt és Supka Attilát is.

Az egyetlen állva maradt magyar kupacsapat trénere, a debreceni Szentes Lázár neve sem merült fel komolyan, így Csank a sportnapilapban szintén megnevezett Egervári Sándorra gondolhatott csak. A bajnokcsapat edzője eddigi nyilatkozataiban sem zárta ki, hogy igent mondjon, ha az MLSZ őt kéri fel. Feltételezzük nem csak a '97-ben, a jugoszlávok elleni 1-12 után önként felálló egykori kapitány gondolhatja úgy, hogy a jövőben az MTK jelenlegi szakvezetője irányíthatja a nemzeti csapatot, hanem az MLSZ is...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drámai végjáték

Jól kezdett a győri gárda, Konkoly révén hamar vezetést szerzett, majd a 6. percben már 4–1-es… Tovább olvasom