Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Egervári és Nikolov a zöld-fehéreknél

Egervári Sándor lesz a Győri ETO vezetőedzője a következő szezonban. A Norvégiából hazatérő Nikolov Balázs is a zöld-fehér csapatot erősíti a jövőben. Távozik viszont Vincze Ottó és Mátyus János.
A Kisalföldben korábban már beszámoltunk róla, hogy minden bizonnyal Egervári Sándor lesz a Győri ETO FC vezetőedzője. Nos, az információnk helytálló volt, a Kuvaitból hazatérő szakembert pénteken sajtótájékoztatón mutatták be a győri klub vezetői.

„Két évre szóló szerződésben állapodtunk meg Egervári Sándorral. A célkitűzésekről csak azután tudunk nyilatkozni, ha az új vezetőedzőnk jobban megismerkedett a csapattal. Tapogatózó megbeszéléséket korábban is folytattunk vele, a döntésünkben több tényező is befolyásolt bennünket. Egervári Sándor nemcsak a felnőttcsapat vezetőedzője lesz, hanem az egész klub szakmai munkájából is kiveszi a részét. A korábbi edzőnk, Klement István pedig az NB III-ban szereplő ligacsapatot irányítja. Nagyra becsülöm őt, a bizalmunk töretlen az irányába. Örülök, hogy maradt a klubnál, náluk a bajnoki cím a cél" – mondta Tarsoly Csaba, a Győri ETO tulajdonos-elnöke, aki hozzátette: a vezetőedző kérésére a Norvégiából hazatérő Nikolov Balázs is az ETO-ban folytatja a pályafutását, vele hároméves szerződésben állapodtak meg.

„Úgy gondoljuk, hogy Balázs szakmailag és emberileg is remekül illeszkedik a csapatba. Bajnokcsapat tagja volt, játszott a válogatottban. Vincze Ottó és Mátyus János viszont nem lesz a következő bajnokságra készülő keret tagja. Előbbinek lejárt a szerződése, míg utóbbit elengedjük az élő szerződése ellenére is. A védőnek külföldi ajánlata van."
Egervári Sándor kifejtette: Győrhöz sok szép élmény fűzi, hiszen még a Dunaferr edzőjeként Bajnokok Ligája-selejtezőkön telt ház előtt fogadhatták a Hajduk Split és a Rosenborg együtteseit.

„A nagy szurkolói létszámra és a buzdításra ezúttal is szükségünk lesz, szeretnénk visszacsábítani a lelátóra azokat a szurkolókat, akiket ez elmúlt években elveszített a csapat. Ígérgetnem azonban új edzőként nem illik. A televíziónak és az internetnek köszönhetően sok információval rendelkezem az együttesről, de néhány hétre még szükségem van ahhoz, hogy jobban megismerjem a társaságot. Az biztos, hogy felfelé ívelő pályára kell állítani a csapatot. Az első évben olyan alapokat kell letennünk, amelyre bátran lehet építeni és kiharcolni a nemzetközi szereplés jogát. Ehhez viszont óriási összefogásra van szükség."

Elhangzott még, hogy pályaedzőként továbbra is Szabó Ottó segíti a tréner munkáját, de ugyanolyan pozícióban csatlakozik a szakmai stábhoz Kenyeres Imre is. A kapusedző Tőkés László marad.
Az ETO legújabb igazolása, Nikolov Balázs elmondta: örül annak, hogy ismét együtt dolgozhat Egervári Sándorral.

„Számomra nagyon megtisztelő volt az ETO ajánlata. Bízom benne, hogy jó eredményeket érünk el ebben a városban."

Az esetleges újabb játékosok érkezésével kapcsolatban Klement Tibor, a Győri ETO ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott, hogy egy középpályással ugyan már megegyeztek, ám a neve csak hétfőn lesz publikus.

„Rajta kívül még egy belső védőt és egy csatárt szeretnénk igazolni. Utóbbit azért, hogy Bajzát és Brnovic mellett legyen még egy olyan támadónk, akivel versenyhelyzetet teremtünk. Bajzátnak még egyéves élő szerződése van, vele jövőre is számolunk."

Kovács Balázs

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Atlétika bajnokság Zalaegerszegen

Zalaegerszegen rendezték meg a felnőtt vidékbajnokságot. A versenyen a Győri Dózsa SE és a Soproni… Tovább olvasom