Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Edzőháború

Mészöly: "Miért tűrjük, hogy egy külföldi ember irányítson a magyar futballban, miért nem választunk mi magunk közül hazai kapitányt?!" A Nemzeti Sportban kedden megjelent Mészöly Kálmán idézet megosztotta a véleményeket, s Matthäus azt nyilatkozta a sportlapnak, nem tűri, ha hátba támadják.
A Nemzeti Sportban kedden megjelent Mészöly Kálmán idézet megosztotta a véleményeket, s Matthäus azt nyilatkozta a sportlapnak, nem tűri, ha hátba támadják. Kitört a magyar futballháború?

A történet megdöbbentő, egyértelműnek tetszik, a magyar futballedzők egy része összefogott jelenlegi egyetlen világhírességünk ellen, radásul egy másik egykori - és magyar - klasszis vezetésével.
- Senkitől, még egy korábbi világválogatottól sem tűrhetem el, hogy ellenem uszítson. Ha valaki hátulról támad, azt nem bocsátom meg - nyilatkozta Matthäus. Ezek szerint Mészöly Kálmán az "ellenzéki hadvezér".
- Hogy micsoda?! Mi vagyok? - fakadt ki Mészöly a hallottakon.
- Karakán embernek tartom magam, mindenkinek mindig szemtől-szembe megmondom a véleményem. Az összejövetelen megígértem, segítek a ki nem fizetetteknek, így Pintérnek, Egervárinak és sorstársaiknak. Arról beszéltem, hogy amikor elkezdtem a pályát a kispa-dokon olyanok ültek, akikre fel lehetett nézni az eredményeik miatt is. Jó lenne, ha a mai fiataloknak is lennének ilyen példaképeik. Magukról állítottak ki bizonyítványt, hogy a nemzetközi sikertelenségük miatt külföldről hoztak edzőt a válogatott élére, s egy tollvonással áthúzták Egervári Sándor nevét. A válogatottról még elmondtam, sajnos eredményességben így sem lépett előre. A szavaimat nyilván elferdítve továbbították Matthäusnak. Eszem ágában sincs megfúrni, a véleményem mondtam el. Szabad országban élünk.

Egyébként azt suttogják, a Szőke Szikla a fia, az Újpesten dolgozó Mészöly Géza szekerét egészen a válogatott kispadjáig akarja betolni. Mészöly erre csak ennyit mondott: marhaság!

Ha haragszanak egymásra, intézzék el maguk között
A futballedzők a ne szólj szám, nem fáj fejem mondást alkalmazzák a viharos tatai értekezlet óta. Azt vallják, felnagyította a sajtó a Matthäus-Mészöly ellentétet.
- Hallottam, hogy az értékelést többen kevésnek találták, a válaszokat pedig kitérőnek - mesélte Mészöly Géza, az Újpest szakvezetője. - Apu nem akarta őt bántani, a saját stílusában mondta el a véleményét, amihez joga van. Azt mondta, egy magyar edzőt alaposan megróttak volna az ilyen értékelésért, ne nézzünk el mindent Matthäusnak.
Mészöly hozzátette, már kereste Pellady Péter, hogy tisztázzák a nézeteltérésüket, de akkor nem sikerült találkozniuk, aztán megjelent Matthäus nyilatkozata...

Egervári Sándor szerint kár, hogy a nyilvánossághoz csak ezek jutottak el a tanácskozásról.
- Való igaz, több szakmai elemzésre számítottam Matthäustól - mondta. - Azt kértem a kapitánytól, segítse a kommunikációnkat, hiszen nehéz körülmények között dolgozunk. Eddig nem éreztük, hogy számítana ránk, pedig mi támogatnánk, ha igényli.

- Nem volt ez akkora eset, mint amekkorára felfújták - mondta Dajka László. - Mindenkinek lehet véleménye, ha ez gondot okoz, egymás között intézzék el.

Tóth Bálint ezt mondta:
- Mészöly valóban kritizálta Matthäust, sajnálom, hogy ő már nem volt ott a hozzászólásakor. Úgy vélem, a félreértéseket egymás között kell tisztázniuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Merész álmok Egyházasfalun

Veretlenül, őszi bajnokként zárta a szezont Egyházasfalu csapata. Tovább olvasom