Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Eddigi munkásságáért díjazták

Évek óta hagyomány, hogy az MLSZ Győr-Moson-Sopron Megyi Igazgatósága „A megye labdarúgásáért" díjjal jutalmaz olyan sportembereket, akik sokat tesznek a régió labdarúgásáért.
Idén olyan szakember vehette át az elismerést, aki eddigi hosszú és eredményes pályafutása alatt szinte csak a megyében dolgozott. Horváth Tamás a TF-en 1975-ben végzett testnevelés szakon, két évvel később labdarúgó-szakedzői képesítést szerzett. A Győri ETO-nál kezdett el dolgozni 1975-ben, majd három évvel később nagyobb kihívás várta a város másik csapatánál: Bundzsák Dezső mellett lett pályaedző az akkor NB II-es MÁVDAC csapatánál.

Horváth László megyei igazgató, Horváth Tamás a díjjal és Bolla Péter társadalmi elnök. Fotó: M. M.
Horváth László megyei igazgató, Horváth Tamás a díjjal és Bolla Péter társadalmi elnök. Fotó: M. M.


Két év múlva már mint vezetőedző irányította, nem kis sikerrel, a kék-fehéreket. Vezetésével 1981-ben a Magyar Kupában a legjobb nyolcig menetelt a nádorvárosi alakulat, melynek Honvéd elleni mérkő-
zésére nyolcezren voltak kíváncsiak. Összesen 18 évig volt a DAC-nál vezetőedző, s kétszer segítette pályaedzőként a vasutascsapatot.
Megyei I. osztályú bajnokot és NB III-as csapatot faragott a Győri Dózsából, ahol akkor többek közt Csertői Aurél és Stark Csaba is futballozott. Szakmai igazgatóként megfordult Celldömölkön, s szintén rövid ideig dolgozott Ajkán. A régióban Mosonszentmiklóson, Győrszentivánon, Vámosszabadin, Hegyeshalomban és Abdán is dolgozott.

Időközben elvégezte az A licences tanfolyamot, megyei instruktorként évekig az edzőképzésért volt felelős, s ma is részt vesz az állami képzésben. Öt éve tért vissza az ETO-ba, négy esztendeje a most másodosztályú női csapat szakvezetője, s párhuzamosan a megyei I. osztályban szereplő Lipót-Pékség edzője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ökölvívás - Figyelemre méltó sikerek a szorítóban

Több figyelemre méltó eredményt értek el a közelmúltban a soproni Gyevát SE fiatal ökölvívói a hazai… Tovább olvasom