Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Ébredés a szünet után

Békéscsaba–Matáv Sopron 2–2 (2–0) Békéscsaba, NB I-es labdarúgó-mérkőzés, 2500 néző. V.: Szabó Zs. (Kispál, Hegyi).
Szabadoséknak az első félidőben meggyűlt a bajuk a hazaiakkal.
Sopron: Farkas B. 0 – Szabados 2, Lambulic 3, Tóth A. 2,5 – Fehér Z. 2 (Balaskó 2, a szünetben, Bagoly, 80. p), Lazic 2,5, Pintér 2,5, Somogyi 2,5, Majoros 2,5 – Sira 2 (Javrujan, 57. p, 3). Edző: Komjáti András.
5. p: Hoffmannt buktatta Fehér Zoltán a bal oldalon, az oldalvonal közelében. A szabadrúgást Cseke végezte el, nagyszerűen ívelte középre a labdát, Fehér Zsolt 5 méterről a jobb kapufa mellé fejelte. Óriási helyzet volt.

11. p: Vincze vitte el a labdát, majd 20 méterről lőtt, a labda lepattant Lambulicról és Hoffmann elé került. A csatár félfordulattal, látványos mozdulattal 11 méterről jobb lábbal a jobb alsó sarokba lőtte. 1–0.
17. p: Sira három lépés után a 16-oson belülről, a balösszekötő helyéről ballal lőtt, balszerencséjére a labda a keresztlécet érintve hagyta el a játékteret.

20. p: Somogyi kapta el a labdát a felezővonalról. A békéscsabai csatárhoz, Hoffmannhoz passzolt, ő pedig egyből a bal oldalon előretörő Tóth Györgyöt futtatta. A fiatal játékos a 16-os előtt csinált három cselt befelé, majd 14 méterről jobb lábbal középről a jobb alsó sarokba rúgta a labdát, 2–0.

32. p: Kovács Norbert vagy 30 méteres átadással indította Tóth Györgyöt, ő pedig könnyedén lefutva a vendégvédőket, egészen a kapu közeléig masírozott. Aztán önzetlenül az akciót kísérő Csekéhez adta a labdát. A hazai középpályás azonban öt méterről jobb lábbal a kapu fölé lőtte.
61. p: Somogyi adta Tóth Mihályhoz a labdát középen, a csatár 16 méterről jobbal lőtt, Fekete lábbal mentett. A labda visszakerült Somogyihoz, aki jobbal felpörgette, majd ballal 22 méterről védhetetlenül a csabai kapu bal oldalába lőtte. 2–1.

66. p: Balaskó végezhetett szabadrúgást bal oldalon, élesen középre rúgta a labdát, Javrujan megcsúsztatta, Fekete azonban bravúrral védett.
67. p: Lazic vágta a labdát előre saját térfeléről. Javrujan kilépett a védők közül, aztán 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. 2–2.
Húsz perc telt el, már 2–0-ra vezettek a lelkes hazaiak, s félő volt, hogy a kiesés ellen küzdő Békéscsaba padlóra küldi a Sopront. Nem kizárt, ha Cseke betalál óriási helyzetéből, akkor elmarad a soproni pontszerzés. Végül is a második félidőben magára talált a Matáv. A soproniak mestere vélhetően csakúgy, mint szerdán, ezúttal is alapos fejmosásban részesítette játékosait a szünetben, de nyilván a feddés is kevés lett volna az üdvösséghez, hogy szépíteni, egyenlíteni tudjon a Matáv. Az 57. percben az edző pályára küldte Javrujant, aki előbb elhibázott egy helyzetet, ám aztán az ő nevéhez fűződik az egyenlítés.

Tanulságul szolgált a szombati találkozó, mégpedig azzal, hogy a Matáv jó erőnléttel rendelkezik. Nem kétséges, ha tovább tart a találkozó, nyernek a soproniak a végére teljesen elfáradó Békéscsaba ellen.
Supka Attila: – Az első félidőben bebiztosíthattuk volna a győzelmet. Sokkal jobban futballoztunk, mint a Sopron, sajnos Cseke mérkőzéslabdát hibázott el.

Komjáti András: – Az első félidőben érződött a szerdai mérkőzés hatása. Bátortalanok, lassúak, pontatlanok voltak a játékosaim. A folytatásban viszont jobban futballoztunk és fizikálisan is felülmúltuk a Békéscsabát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keretet hírdetett Gellei Imre Luxemburg ellen

Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya 20 játékost hívott meg a szerdai,… Tovább olvasom