Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

EB 2012: elfogadták a javaslatot

A parlament is támogatja a Horvátország és Magyarország közös pályázatát a 2012. évi Európa-bajnokság megrendezésére.

A parlament elfogadta azt az országgyűlési határozati javaslatot, amely támogatja a Horvátország és Magyarország közös pályázatát a 2012. évi Európa-bajnokság megrendezésére. A hétfői híradások a lehetséges helyszínek között nem említették Győrt. Az újjáépülő ETO-stadionban azonban a sikeres pályázat esetén lesz mérkőzés.

Az Országgyűlés nagy többséggel biztosította támogatásáról a 2012-es EB megrendezésére kandidáló magyar–horvát pályázatot: a szavazáson 317-en igennel, 3-an nemmel voksoltak, 4-en pedig tartózkodtak.
Győrött nem kis riadalmat okozott, hogy a lehetséges helyszínek közül Győrt kihagyta a felsorolásból Bakonyi Tibor, az ifjúsági és sportbizottság elnöke.

Balogh József, Győr polgármestere azonban gyorsan megnyugtatott mindenkit: természetesen nyertes pályázat esetén az újjávarázsolt létesítményben is láthatóak lesznek majd a kontinensbajnokság mérkőzései.

„Leszögezem, nem történt semmi számunkra kedvezőtlen fordulat, csupán félreértésről van szó. Valamennyi hivatalos dokumentumban szerepel ugyanis Győr neve az EB lehetséges helyszínei között. A napokban is különböző tanulmányokat kértek a várostól a projektért felelős terület vezetői. Beszéltem Bakonyi Tiborral is, aki elmondta: csupán kifelejtette a várost a beszédéből" – mondta Balogh József.
Győrött tehát megnyugodhatnak, de az egész ország számára pozitív a parlament szinte teljesen egyhangú döntése.

Bozóky Imre, az MLSZ elnöke elmondta: az elmúlt hónapokban valamennyi parlamenti párt vezetőjével tárgyalóasztalhoz ült, s már ekkor megbizonyosodhatott arról, hogy ebben az ügyben tökéletes politikai konszenzus alakulhat ki.

„Biztos vagyok abban, hogy a rendezési jog elnyerése esetén az egész országnak jelentős erkölcsi és anyagi hasznot hozó világverseny házigazdái leszünk. Köszönöm valamennyi döntéshozónak, hogy ezt felelősségük tudatában már most átérezték" – jegyezte meg a futballszövetség első embere.

A rendező ország szövetségének az előszűrés alapjául szolgáló dokumentációt egyébként július 21-ig kell az UEFA részére benyújtani.
Magyar részről az előkészítő bizottság öt stadiont – kettőt a fővárosban, továbbá Debrecenben, Székesfehérváron és Győrött – javasol helyszínnek. A tervek szerint a döntő Budapesten, a Puskás-stadionban lenne. Döntés született arról, hogy a két szövetség a saját országában elvégzett feladatok költségét magára vállalja, míg a közös feladatoknál 50–50 százalék lenne a megoszlás.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bognár visszatért a Ferencvárosba!

Bognár Zsolt hátvéd két hete érkezett az FTC-től az FC Sopronhoz. Hétfőn mégis visszatért az Üllői útra. Bognár Zsolt, a Sopronból távozó labdarúgó: „Jól éreztem magam az elmúlt időszakban Sopronban, de még mindig nem írtuk alá a szerződésemet. A Fradi újra megkeresett és elfogadtam az ajánlatot. Ennek családi okai is vannak.” További részletek itt. Tovább olvasom