Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

EB 2012: bizakodó vezetők

A 2012-es labdarúgó EB rendezésére benyújtott magyar–horvát pályázat győzelmi esélyekkel várja az UEFA jövő december 8-i végső döntését.

óA 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezésére benyújtott magyar–horvát pályázat győzelmi esélyekkel várja az UEFA jövő december 8-i végső  döntését. 

Ez a Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke és Vlatko Markovic, a horvát társszervezet (HNS) első embere által  vezetett pályázati bizottság keddi ülése után tartott  sajtótájékoztatón hangzott el.
„Joggal lehetünk büszkék arra, hogy a kandidálásunk bekerült a legjobb háromba, de mostantól kétszer annyit kell dolgozni a végső  sikerért" – mondta Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke, aki kiemelte, a politika mindkét országban egyértelműen támogatja az  EB-rendezést, s ennek jeleként január 26-án és 27-én Zágrábban  kihelyezett kormányülésre kerül sor, melyen téma lesz a  kontinensviadal is.

„Hit, összefogás, közös hang és cél. Ez jellemezte az eddigi  munkát, amit hasonló szellemben kell folytatnunk. A labdarúgó EB megrendezése nem csak a futballról szól. Óriási profitot hoz az országnak, elég csak munkahelyteremtésre, a befektetésekre és az infrastruktúra fejlődésére gondolni. Persze a sportág is sokat nyerne a sikeres kandidálással, ugyanis megépülne négy, minden előírásnak megfelelő stadion, illetve rengeteg gyerek kapna kedvet a labdarúgáshoz" – fogalmazott Bozóky, aki egyben köszönetet mondott  mindkét parlamentnek, amiért kiállt a kandidálás mellett.

Bozóky Imre azt  szeretné, ha Horvátország minél hamarabb csatlakozna az Európai  Unióhoz, így siker esetén 2012-ben már két EU-s ország láthatná  vendégül a Európát.
Az már korábban eldőlt, hogy Zágrábban lenne a nyitómérkőzés, a  döntő helyszínéül pedig Budapest – egész pontosan a Puskás-stadion –  szolgálna. Magyarországon további három vidéki város, Debrecen,  Székesfehérvár és Győr rendezhetne mérkőzéseket. A lebonyolításért a  magyar–horvát és az olasz mellett a lengyel–ukrán közös pályázat  maradt versenyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarország - Ausztrália 57 - 9

Ahogy az várható volt, az ausztrálok számára áthatolhatatlannak bizonyult a magyar védőfal, Pálingernek jószerivel csak a lecsorgó lövéseket kellett hatástalanítania, és egyedüliként Roy volt veszélyes. A torna előtt honosított vb-újonc Kovacsicz gyorsan triplázott a megszerzett labdák utáni gyors indulások végén. Utána egy kis hullámvölgy de végül Magyarország győzőtt. Tovább olvasom