Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 20°C Még több cikk.

Eb-selejtező: Hazai pályán egy pont a görögök ellen

Küzdelmes mérkőzésen gól nélküli döntetlent játszott a magyar labdarúgó válogatott Görögországgal, így továbbra is versenyben van a harmadik helyért a csoportban.

Küzdelmes mérkőzésen az utolsó percekben Nikolics előtt is adódott óriási lehetőség, végül gól nélküli döntetlent játszott Magyarország Görögország ellen az Eb-selejtező F-csoportjában.

Magyarország - Görögország 0-0

Budapest, Groupama Aréna, 22000 néző. Vezette: Karasev (Averianov, Kalugin) - oroszok

Magyarország: Király - Fiola, Juhász, Kádár, Leandro - Tőzsér, Elek (Pintér, 70.) - Stieber, Gera, Dzsudzsák - Szalai (Nikolics, 68.). Vezetőedző: Dárdai Pál.

Görögország: Karnezisz - Toroszidisz, Szokratisz, Manolasz, Sztafilidisz - K. Papadopulos, Kone (Kacunarisz, 77.), Szamarisz - Fetfacidisz (Gianniotasz, 77.), Athanasziadisz, Hrisztodulopulosz (Fortounisz, 69.). Vezetőedző: Sergio Makarián.

Sárga lap: Leandro (10.), Elek (54.), Pintér (79.), illetve Kone (64.), Fetcfaidisz (65.)


Dárdai Pál: - Érdekes mérkőzés volt. Az első tíz percben nem jöttünk bele a játékba, a másodikban sem jöttünk ki jól, a görögök domináltak. Kis szerencse kellett volna, de igazságos a döntetlen. Meglátjuk mire lesz elég az egy pont. innentől kezdve még fontosabb lesz a finnek elleni találkozó, reméljük a görögök még szereznek pontokat másoktól is. Nem akarunk telhetetlenek lenni, a játékosok sokat futottak, voltak lehetőségeink, meg kell tanulnunk, hogy ilyen meccseken nyerjünk. Jó munkát végeztünk egész héten, ez egy fontos pont volt. Minél többet dolgozunk együtt, annál jobbak leszünk a jövőben.

Dzsudzsák Balázs: - Fontos lett volna megszerezni a három pontot, azért léptünk pályára, de az egy ponttal sem szégyenkezhetünk. Mindkét félidőben az utolsó passzokra ha jobban odafigyelünk, akkor nyerhettünk volna. A végén Pintér és Nikolics is veszélyeztetett, de dicséret illeti a védelmet is, nagy munkát végeztek. Szeretném megköszönni a hangulatot, akik stadionban voltak és a tévé nézőknek is, remélem nem csalódtak. Nagyon jó erőkből álló görögök ellen játszottunk.


1. félidő
Ahogy az várható volt, rendkívül nehéz mérkőzés elé nézett a magyar labdarúgó válogatott a csoportban meglepően csak egy ponttal álló Görögország ellen. A vendégeknél az új szövetségi kapitány miatt Dárdai Pál együttese nehezen tudta felmérni a görögök valós tudását.

A találkozó elején látszódott, főként mezőnyben fogják gyűrni egymást a csapatok, amely rendkívül sok szabálytalanságot hozott. Az első negyedórában egy-egy fejessel próbálkoztak a csapatok, de azok jócskán elkerülték a kapukat.

Az első komolyabb védést a vendégek kapusának kellett bemutatnia a találkozó 19. percében. Dzsudzsák távoli bal lábas lövése a jobb alsó sarok felé tartott, de Karnezisz vetődve hárított.

A folytatásban is ritkán kerültek a csapatok az ellenfél kapujához, egyszer Fetfacidisz veszélyeztetett egy jobb oldali beadással, de időben tisztáztak Juhászék, míg a mienknél egy gyors ellentámadásból Szalai jobb oldali beadása után Gera 14 méterről fölé jócskán lőtt.

Az utolsó negyedórában Stieber és Szamarisz próbálkozott lövéssel, de Karnezisz és Király is magabiztosan fogta a labdát. Az első félidőben a görögök birtokolták többet a labdát, de komolyabb lehetőséget nem dolgoztak ki, így gól nélküli eredménynél vonultak öltözőbe a csapatok.

2. félidő
Szünetet követően teljesen más felfogású görög csapat futott ki a pályára. Tíz perc alatt sokkal több lehetőséget dolgoztak ki, mint összesen az első félidőben. A vendégeknél főként Kone és Fetcfaidisz próbálkozott fejessel vagy lövéssel, de azok szerencsére elkerülték a kaput vagy Király jó helyen állt és hárított.

A kezdeti sokk után magához tért a magyar válogatott, jobban szűrték a középpályások a görögök támadásait, illetve a védelem is rendre a helyén állt. Dárdai Pál csapata főként a gyors ellentámadásokra helyezkedett be. és ahogy azt a szövetségi kapitány is mondta a találkozó előtt, egy-egy pontrúgásból dőlhet el a három pont sorsa.

A mérkőzés 87. percében óriási lehetőség adódott a válogatott előtt. Először Pintér óriási távoli lövését Karnezisz tolta fölé a felső kapufa alól, majd a szögletet követően Juhász visszafejelt labdája után Nikolics félfordulatból óriási helyzetben 5 méterről fölé bombázott. Sajnos a helyzetet nem sikerült értékesíteni, így gól nélküli döntetlent játszott Magyarország csapata a görögök ellen. 

Az F-csoport állása:

1. Románia 13 pont
2. Észak-Írország 12 p.
3. Magyarország 8 p.
4. Finnország 4 p.
5. Feröer-szigetek 3 p.
 6.Görögország 2 p.


Vége a találkozónak!

90.p. Három perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.

90.p. Gionnaitoasz 18 méteres lapos lövését Király magabiztosan fogta vetődve.

87.p. Dzsudzsák balról cselezett középre, jobb lábas lövését Szamarisz rosszul vágta ki Szamarisz Pintér elé, aki egy állítást követően nagy erővel jobb lábbal lőtt 18 méterről, Kernezisz óriási bravúrral szögletre ütötte a labdát a felső kapufa elöl. Pontrúgás után Juhász fejelte vissza a labdát középre, majd Nikolics óriási helyzetben a kaputól 4 méterre a védők szorításában félfordulatból fölé lőtt.

85.p. Dzsudzsák bal oldali szöglete után Juhász távolról fejelt, de az jócskán elkerülte a kaput.

82.p. Stieber ugratta ki Nikolicsot, de a játékvezető lesállás miatt kifelé ítélt szabadrúgást. Az ítélet téves volt, mert a magyar támadó a saját térfeléről indult.

79.p. Pintér kapott sárga lapot Papasztopulosszal szemben szabálytalankodott a pálya közepén.

77.p. Kettőt cseréltek a görögök. Fetcaidisz helyére Gionnatioasz érkezett a pályára, míg Konét Kacuranisz váltotta.

72.p. Dzsudzsák kétszer is elvégezhetett szögletet a jobb oldalon, de nem sikerült veszélyeztetni, mindkétszer időben tisztáztak a vendégek.

70.p. Két csere egymás után. A görögöknél Athanasziadisz helyére Fortounidisz, míg a mienknél Eleket Pintér váltotta.

68.p. Szalai helyére Nikolics érkezett a pályára.

65.p. Szalai balról lőtt középre Gera felé, de a hazaiak szögletre mentettek a rövid sarkon. Pontrúgás után tisztáztak a görög védők.

65.p. Fetcfaidisz kapott sárga lapot, Dzsudzsákot rúgta fel a bal oldalon. 

64.p. Kone kapta meg a görögök első sárga lapját Gera felrúgásáért.

61.p. Az elmúlt percekben mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Az első görög szöglet után Fiola lábbal ki tudta vágni a labdát.

55.p. Elek kapott sárga lapot Fetcfaidisz felrúgásáért.

52.p. Fetcfaidisz 15 méterről bal lábbal kevéssel lőtt a kapu bal oldala mellé.

50.p. Toroszidisz futott el a jobb oldalon, élesen belőtt labdája elment Athanasziidisz előtt, így a labda az alapvonalon túl hagyta el a pályát.

50.p. Bal oldali beadás után ismét Kone fejelt, de erőtlen próbálkozását a jó helyen álló Király magabiztosan fogta.

48.p. Sztafilidisz bal oldali beadása után Kone fejelt 8 méterről jócskán a kapu fölé.

Elkezdődött a második játékrész, a szünetben egyik vezetőedző sem cserélt.

45.p. Egy perc hosszabbítás sem volt, vége az első félidőnek.

41.p. Jobb oldali görög beívelésnél Toroszidisz próbált fejelni középen, de Király időben lehúzta a labdát a védő elöl. 

39.p. Szamarisz távoli középre tartó gyenge lövését könnyedén fogta Király.

38.p. Dzsudzsák passzolt középről balra Stiebernek, aki egy csellel beljebb haladt, majd bal lábas 18 méteres lövése középre tartott, amelyet Karnezisz másodszorra tudott fogni.

33.p. Fetfacidisz futott el a jobb oldalon, beadására Athanasziadisz érkezett középen, de Kádár időben ki tudta vágni a labdát.

29.p. Mezőnyben gyűrik egymást a csapatok, egyedül Kádár próbálkozott 30 méterről túl, de nagyon fölé lőtt.

23.p. Gyors magyar ellentámadásnál Szalai lőtt középre Gera felé, aki egy átvételt követően a védő szorításában jobb lábbal, 14 méterről fölé lőtt.

23.p. Veszélyes görög támadás végén Juhász remekül tisztázott.

19.p. Dzsudzsák 20 méterről bal lábbal lőtt a kapu jobb alsó sarka felé, de Karnezisz vetődve fogta a labdát.

13.p. Dzsudzsák bal oldali szabadrúgása után a hosszún álló Szalainak magas volt a labda, nem tudta fejjel irányítani a labdát.

10.p. Leandro kapott sárga lapot Fetfaidisz Fetfacidisz felrúgásáért. A megítélt szabadrúgás után Samaris fejelt jócskán kapu fölé.

4.p. Toroszidisz 18 méterről jobb lábbal jócskán fölé lőtt.

1.p. A magyarok kezdték a találkozót.

Előzetes

Magyarország - Görögország
Eb-selejtező, Budapest, Groupama Aréna

Magyarország: Király Gábor - Fiola Attila, Juhász Roland, Kádár Tamás, Leandro de Almeida - Stieber Zoltán, Elek Ákos, Gera Zoltán, Tőzsér Dániel, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám

Görögország: Oresztisz Karnezisz - Vaszilisz Toroszidisz, Kosztasz Manolasz, Szokratisz Papasztatopulosz, Kosztasz Sztafilidisz - Panajotisz Tahcidisz, Andreasz Szamarisz, Lazarosz Hrisztodulopulosz, Jannisz Fetfacidisz, Panajotisz Kone - Sztefanosz Athanasziadisz

Előzmények:
A telki edzőközpontban tartott szombati sajtótájékoztatóján a szakember elmondta: hosszú héten vannak túl, a szakmai stábbal megpróbálták úgy összeegyeztetni a tréningeket és a szabadidőt, hogy a játékosok frissek maradjanak, véleménye szerint ez sikerült is.

A tréner ezúttal is elmondta, hogy nem tudják pontosan, mire számíthatnak a görögöktől, mivel a vendégek szövetségi kapitánya, Sergio Markarián ezen az összecsapáson debütál a kispadon. Ugyanakkor azt leszögezte, hogy hatalmas meglepetést nem tudnak okozni a görögök.

"Biztosan jó mentalitású görög csapattal találkozunk majd, amelyik azért jön ide, hogy elvegye a mi három pontunkat, mert ez a miénk" - mondta Dárdai Pál, aki szerint ha a görögök hasonló fizikai és mentális állapotban lesznek, mint a házigazda magyar válogatott, akkor könnyen elképzelhető, hogy csak egy pontrúgás dönti majd el a mérkőzést.

A kezdőcsapatról megjegyezte: a fejében még van egy-két kérdőjel, ráadásul egyelőre Dzsudzsák Balázs sincs százszázalékos állapotban.

Magyar-görög - így készült a magyar csapat Telkiben

"Szerencsére nem volt egysíkú a felkészülés és nagyon várjuk már a holnapi mérkőzést, amelyen szeretnénk itthon tartani a három pontot" - jelentette ki Tőzsér Dániel, aki korábban játszott Görögországban az AEK Athén színeiben.

A középpályás üzent a szurkolóknak is, azt szeretné hogy ha a drukkerek már a bemelegítéskor megtöltenék a stadiont és olyan hangulatot varázsolnának, hogy a görögöknek "tátva maradjon a szájuk".

Az Eb-selejtező 20.45 órakor kezdődik a Groupama Arénában.
A magyar válogatott várható kezdőcsapata (az MTI szerint):
Király Gábor - Fiola Attila, Juhász Roland, Kádár Tamás, Leandro de Almeida - Tőzsér Dániel, Elek Ákos - Stieber Zoltán, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám
Markarián taktikus csapatot ígér
Sergio Markarián szerint csak taktikai elemeket gyakorolt az elmúlt pár napban a görög labdarúgó-válogatott, ennek megfelelően jól felkészült a vasárnapi, Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre.

A vendégek most debütáló uruguayi szövetségi kapitánya a Groupama Arénában tartott szombat esti sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy nagyon nehéz mérkőzésre számít, mert erős ellenfélnek tartja Dárdai Pál együttesét.

"Nagyon elégedett vagyok, ez a pár nap jól sikerült, jól felkészültünk, mindenki bizonyítani akar. Bízom benne, hogy vasárnap a pályán is megmutatkozik az elvégzett munka eredménye" - értékelte Markarián az ausztriai edzőtáborban töltött napokat, egyúttal kiemelte, tetszik neki a magyar csapat játéka és tiszteli Dárdai Pál együttesét.

Az uruguayi szakember kiemelte: érkezésével új időszak kezdődik a görög futballban, igyekeznek megmutatni mire képes valójában a válogatottjuk. A taktikáról nem sokat árult el, csupán annyit, hogy igyekeznek kijavítani azokat a hibákat, amelyeket az egy ponttal a csoport utolsó helyén álló görög csapat a selejtezők során eddig elkövetett.

Magyar-görög - így készült a görög csapat Budapesten

"Fontos, hogy a védekezésünk legyen rendben, emellett játsszunk jó futballt és próbáljunk meg gólt lőni" - foglalta össze elképzelését a görögök szakvezetője, aki csapata pozíciója ellenére bízik abban, hogy a hátralévő hat mérkőzésen sikerül kiharcolniuk legalább a pótselejtezőt jelentő harmadik helyet. Tudja, hogy aki a görög válogatott kispadjára leül, az sosem kap sok időt, de bízik a tapasztalatában, ugyanis jövőre lesz 40 éve annak, hogy edzősködik, így hozzászokott ahhoz, hogy tűzoltó feladatot kell ellátnia.

Lazarosz Hrisztodulopulosz, a Verona középpályása arról beszélt, hogy nehéz hét áll mögöttük, de a görög csapat most nagyon együtt van és egyértelműen a három pontért jöttek Budapestre.

Szokratisz Papasztatopulosz, a Borussia Dortmund védője azt emelte ki, hogy Markarián nagyon jó edző, aki a taktikára helyezi a hangsúlyt, konkrét dolgokat kér játékosaitól, akik azt szeretnék a pályán minél jobban megvalósítani.

Vaszilisz Toroszidisz, az AS Roma hátvédje azt ígérte, hogy azokért a csapattársakért is küzdeni fognak, akik sérülés miatt nem lehetnek itt, sőt, vasárnap este egész Görögországért játszanak majd. Az Olaszországban légióskodó játékos szerint a csoportban azoknak a válogatottaknak van a legnagyobb esélyük a továbbjutásra, amelyek elöl állnak a tabellán, de szeretnék megnyerni mind a hat előttük álló mérkőzést és elérni a továbbjutást.

A görög válogatott várható összeállítása:
Oresztisz Karnezisz - Vaszilisz Toroszidisz, Kosztasz Manolasz, Szokratisz Papasztatopulosz, Kosztasz Sztafilidisz - Panajotisz Tahcidisz, Andreasz Szamarisz, Lazarosz Hrisztodulopulosz, Jannisz Fetfacidisz, Panajotisz Kone - Sztefanosz Athanasziadisz

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB III - Fél óra alatt elintézte a Csepel az óváriakat

Az NB III. Nyugati csoportjában a Győri ETO II. fordulatos meccsen nyert a III. kerület otthonában. Tovább olvasom