Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

EB-pályázat: döntés előbb

Az eredeti tervekkel ellentétben az UEFA nem december 13-án, hanem már 12-én, azaz pontosan félszáz nap múlva kihirdeti, hogy mely kandidáló(k)nak ítéli oda a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát.
Erről Makray Balázs tájékoztatta az MTI-t. A magyar pályázat projektigazgatója kommentálta Joseph Blatter FIFA-elnöknek azt a szerdai kijelentését, mely szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség minden támogatást megad a 2008-as EB megrendezésére irányuló orosz erőfeszítésekhez.
– Nincs ennek különösebb jelentősége, hiszen a kontinens torna UEFA- és nem FIFA-rendezvény. Köztudott, hogy a nemzetközi szövetségnek jó kapcsolata van Oroszországgal, ezért nem leptek meg Blatter szavai.

Nem hiszem, hogy ez az álláspont számunkra hátrányt jelentene. Makray tájékoztatta a távirati irodát a helyszínkijelölésig hátra évő időszak menetrendjéről is: – A szemlebizottság minden lehetséges helyszínre ellátogatott, a tapasztaltakról hétfőn vagy kedden tesz szóbeli jelentést a válogatottak eseményeit felügyelő testületnek. Az írásbeli összegzés novemberben készül el, de természetesen egyik beszámoló sem nyilvános. A végső határozat előtt nekünk már csak egyetlen hivatalos teendőnk van: december 11-én, az UEFA nyoni központjában a többi jelentkezőhöz hasonlóan 15 perces prezentációra kapunk lehetőséget. Közvetlenül ezután a szövetség végrehajtó bizottsága és a válogatottakat felügyelő testület megkezdi a tanácskozást, majd másnap már csak a döntést meghozó vb ülésezik.

Az igazgató hozzátette: a szavazás teljesen titkos lesz, a voksolás lebonyolításáról egyelőre nincsenek információk. A győztes ország(ok) nevét várhatóan Genfben hirdetik ki. Az EB-rendezésre az egyedül kandidáló Magyarország és Oroszország mellett Ausztria Svájccal, Görögország Törökor szággal, Skócia Írországgal, Horvátország Bosznia-Hercegoviná val, illetve az észak-európai – finn, dán, norvég, svéd – négyes van versenyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnokok Ligája: hárman a legjobb 16 között

A 2001-ben BL-győztes Bayern München milánói vereségével szinte reménytelen helyzetbe került,… Tovább olvasom