Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Dzsoki és Dzsesszika Szombathelyen: Haladás-Arsenal 1-1

Az Arsenal Szombathelyen játszott. Legalábbis egy olyan csapat lépett pályára, amelyben az Arsenal játékosai játszottak. A hangulat hatalmas volt, üres állóhely sem maradt. A Haladás legjobbja Kenesi volt, a londoniaknál Walcott játéka volt a legemlékezetesebb. Mindketten szereztek egy-egy gólt, így lett 1-1 a vége.

A meccsnek nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Lehet, hogy 12 ezer tájékozatlan néző nézte végig a mérkőzést a helyszínről, akik nem ismerték eléggé az Arsenal játékosait, vagy tényleg csak elvétve volt a londoni csapatban olyan, akit az egyszerű magyar néző ismerhet.

Az Arsenal elmondhatja, hogy járt Vas megyében, a Haladás elmondhatja, hogy játszott az egyik legjobb angol csapattal, a nézők meg láttak néhány világsztárt a pályán és a pálya szélén.

Azért messzemenő következtetéseket nem kell levonni az 1-1-ből. Nem valószínű, hogy a Perint partján 2009 júniusában bajnoki címet ünnepelhetnek a szombathelyiek, ahogy az sem, hogy az Arsenalnak a kiesés ellen kell majd harcolnia.


Vége a mérkőzésnek.

83. perc: Sagna a saját kapufáját találta el.

75. perc: Tóth Péter beadását Mannone szedi fel Burkus elől.

Szakkommentár: Dzsesszika
Az "elkúrtad" igazi klasszikus lett a nézőtéren is.

Szakkommentár: Dzsoki
Végülis valahogy ki kell fejezni, hogy az Arsenal elbaltázza a helyzeteit.69. perc: Randall húsz méterről fölé lő.

62. perc: Cserék. Coquelin és Simpson a pályán a vendégeknél, a haziaknál Rajos és Sipos N. érkezik.

Szakkommentár: Dzsesszika
Mintha egykapuznának az ágyúsok.

Szakkommentár: Dzsoki
Pedig alig 40%-on ég a B-csapatuk.


54. perc: Rózsa bravúrral védte Brendtner lövését.

48. perc: Randall egy bombával mutatkozik be a szombathelyieknek. Lövése nem sokkal megy kapu fölé.

46. perc: Itt a második félidő. Van egy csomó csere, ahogy azt előre gondoltuk: pályára lép Lansbury, Randall, Traoré és Mannone.

Szakkommentár: Dzsesszika
Keresztes Ildikó pléjbekk után azt mondta, hogy "hajrá csapatok". De kifügyülték. Miért?

Szakkommentár: Dzsoki
Jobban tenné, ha csak tátogna.41. perc: Brendtnertől kapott labdát Walcott, aki a tizenhat méterről kilőtte az alsó sarkot. Igaz, a kapufa is segített. 1-1

Szakkommentár: Dzsesszika
Miért van ennyi kigyúrt, kopasz biztonsági az állószektorban is?

Szakkommentár: Dzsoki
Azér', mer' pár tahó üvegeket dobált be a pályára és ebből majdnem bunyó lett. Ezek vagyunk mi: távol Európától. 


35. perc: Egy szöglet után némi kavarodás volt a hali-kapu előtt, a labda Vela elé pattant, aki nem találta el az üres kaput.

33. perc: Clichy egy kényszerítőzés után a hálóba lőtt. Oldalról.

27. perc: Hoyte lőtt fölé.

Szakkommentár: Dzsesszika
Ha marad az eredmény, Kenesei gólja elég lesz a visszavágóra?

Szakkommentár: Dzsoki
Maradjunk annyiban Dzsessz, hogy talán jövőre is átnéznek hozzánk, ha Burgenlandban járnak.


24. perc: Kenesei a labdaátvétellel helyzetbe hozta magát (Vöröstől kapta a passzot), a kimozduló Almunia fölött pedig a kapuba lőtt. Vezet a Haladás. 1-0

20. perc: Kenesei jól ugratta ki Simont, Sagna még épp menteni tudott előle.

16. perc: Kenesei elől mentett Hoyte. Mert mentenie kellett.

Szakkommentár: Dzsesszika
A Haladás egész jól játszik. Partiban vannak az ágyúsokkal. Szerintem az angolok csak a C csapatukat hozták el.

Szakkommentár: Dzsoki
Tévedsz, Dzsessz. Ez a B csapat.14. perc: Kenesei lövését fogta Almunia.

9. perc: Walcott Rózsát találta el, miután szépen cselezte magát helyzetbe.

6. perc: Brendtner beadása után Denilson a kapufát találta el.

3. perc: Kuttor indította Keneseit. Az egykori győri válogatott csatár azonban lesen volt.

1. perc: A szombathelyi csapat kezdte a meccset.

Szakkommentár: Dzsoki
Az álló szektorban sincs sok hely, az ülőhelyek között azonban akad, amelyik üresen maradt. Hiába no, szegény ember állva néz meccset.


A hangulat óriási, az ágyúsok tiszteletére még egy ágyút is elsütöttek a Haladás-stadionban.

Ahogy tudjuk, 12 ezer ember biztosan ott fognak szurkolni Szombathelyen a Rohonci úton, ugyanis minden jegy elkelt. Egyelőre több Arsanal-mezes drukkert látni az után a stadion felé közeledve, mint Haladás mezest.

Fabregas még jól megérdemelt szabadságát tölti, ő biztosan nem játszik. Rajta kívül azonban a legjobb londoniak ott lesznek a pályán: Adebayor és Walcott is pályára lép valószínűleg. A szombathelyiek közül vannak, akik pesszimisták, szerintük végig az Arsenal B-csapata játszik, de mások szerint valószínűbb, hogy folyamatos cserélgetés lesz a pályán, akár egy jégkorong-mérkőzésen.

A hazaiak a Rózsa - Schimmer, Guzmics, Kuttor, Tóth P. - Vörös, Molnár, Kaj - Oross, Kenesei, Simon A. kezdőcsapattal vágnak neki a történelmi kilencven percnek.

A londoniak kezdőcsapata: Almunia - Sagna, Wilshire, Vela, Ramsey - G. Hoyte, Clichy, Denilson, J. Hoyte - Wallcott, Bendtner.

Korábban:

Július elején beigazolódtak a pletykák, s hivatalossá vált: 22-én, azaz kedden a közeli Vas megye központjában, Szombathelyen tiszteletét teszi az egyik legpatinásabb angol klub, az FC Arsenal, s barátságos mérkőzést játszik a Haladással.

Nézzük, miként jött létre a meccs. Az Ágyúsokról köztudott, hogy évek óta a közeli Ausztriában edzőtáboroznak nyáron, s edzőpartnereket keresnek. „Két hónappal ezelőtt vettem fel a kapcsolatot az angolokkal, s gyorsan megállapodtam velük, hogy eljönnek Magyarországra" – kezdte Gelei Károly UEFA licences menedzser, aki tető alá hozta a szombathelyi derbit.

Titkosak a piszkos anyagiak

„Több klubbal is tárgyaltam, de a Haladás mellett döntöttünk. Megérdemel a szombathelyi publikum egy ilyen találkozót. Az Arsenal képviselői többször jártak Szombathelyen, és ha hiszik, ha nem, nem voltak különleges kívánságaik. Kis túlzással három dolog érdekelte őket: hogy milyen a pálya talaja, hogy néz ki az öltöző és hol tudnak parkolni a busszal. Mindhárom dologban kielégítő választ tudtunk adni nekik. Arra azonban már nem sikerült rávenni őket, hogy az Illés Akadémiára is kilátogassanak. A lényeg azonban az, hogy július 22-én megtörténik a nagy mérkőzés" - folytatta Gelei Károly a meccset beharangozó sajtótájékoztatón.Gelei újságírói kérdésre nem volt hajlandó elárulni, mennyi pénzért focizik Magyarországon az Arsenal, ahogy ő fogalmazott: „üzleti titok, hogy mennyiért jönnek az angolok". Majd hozzátette: „a titoktartást az Arsenal vezetői kérték". „Wengerék azt ígérték, hogy valamennyi Ausztriában edzőtáborozó játékosukat elhozzák, így a nagy nevek is bemutatót adnak tudásukból a Rohonci úton" – mondta biztatóan Gelei Károly.

Fabregas és van Persie is várható

A találgatások persze ettől függetlenül nem múlnak, a különböző internetes portálokon gyakorta látni hét számjegyű összegeket, mint tippeket. A legtöbb helyen 50 millió forint szerepel, azaz a Premier League sztárcsapata ennyi pénzért vállalja a szombathelyi kirándulást. „Az ötven millió forintot túlzás. A pontos összeget a szerződésben foglaltak miatt nem árulhatom el, de kevesebb pénzről van szó. Egyébként a londonihoz kaliberű csapatok ára az ötven millió forintnál is sokkal magasabb szokott lenni" – zárta rövidre, s mondott kicsit magának ellent Gelei Károly.

A pénzbeli kérdéseknél minden bizonnyal sokkal jobban érdeklik az Arsenal szépszámú hazai szurkolóit - a drukkereknek még saját internetes oldala is van: www.fc-arsenal.hu -, hogy a legnagyobb sztárok közül kik lépnek pályára a Haladás pályáján? Nos, az NB I újoncának játékosai a hírek szerint az Európa-bajnok Cesc Fabregasszal, William Galasszal és Robin van Persie-vel kergethetik kedden a labdát. A Zidane-utódnak tartott francia Samir Nasrival a napokban kötöttek szerződést az Ágyúsokkal, míg a csodagyereknek tartott angol Theo Walcott szintén várható Szombathelyen. Ellenben a tavalyi szezon gólzsákja, a 31 találatot termelő Emmanuel Adebayor jó eséllyel elhagyja a szigetország fővárosát. Spanyol napilapok késztényként kezelik a togói csatár távozását, szerintük a kérdés csak az, hogy a Barcelona vagy a Milan lesz az új klubja. A makacs sérülése miatt az EB-t is kihagyó cseh Rosicky pedig továbbra sem jött rendbe.

Tíz és fél ezer jegy elkelt

Végezetül a jegyárakról: az ülő helyre szóló tikettek 12 ezer, az állók 5 ezer, míg a kapu mögötti részre szólók 4000 forintba kerülnek. A VIP-jegyek 25 ezer forintot kóstálnak. A Haladás tájékoztatása szerint hét közepéig 10 500 jegy kelt el a kibocsátott 12 ezerből. Vagyis aki az elkövetkező egy napban akarja beszerezni jegyét, valószínűleg a szerencsére is szüksége lesz.

Olvasóink írták

 • 2. adom 2008. július 23. 10:16
  „Csak mi, kis lecsók öltözködünk ilyen leselejtezett öltözőkben. Olyan a mosdó amilyen a törülköző. Szerintem akkor is csak a törülközőt hozattákó ki s nézték meg. 2-szer? , ha már többször is jöttek.
  Na aztán: a magyar foci jeles képviselőinek tényleg jobb öltöző jár ?”
 • 1. barokk 2008. július 23. 08:10
  „"Az Arsenal képviselői többször jártak Szombathelyen, és ha hiszik, ha nem, nem voltak különleges kívánságaik. Kis túlzással három dolog érdekelte őket: hogy milyen a pálya talaja, hogy néz ki az öltöző és hol tudnak parkolni a busszal. Mindhárom dologban kielégítő választ tudtunk adni nekik. "

  Ha minden igaz be sem tették a játékosok a lábukat az öltözőbe, mert nem a szintjükhöz illő volt...
  A szállodában öltözködtek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hannichék egy csapatban

Labdarúgás - Hannich Péter és fia is az MTE 1904 NB III-as csapatát szolgálja a következő idényben.… Tovább olvasom