Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

DVSC - Matáv FC Sopron 3 -0

A Debrecen csapata nem bízott semmit a véletlenre, a kezdő sípszó után nekiesett a Matávnak.

12. p: Csordás csapta be a jobb oldalon Nikolovot, majd az alapvonal közeléből élesen középre lőtte a labdát, amely a debreceni kaputól mintegy négy méterre helyezkedő Lazic combjáról vágódott a hazai kapu fölé.

16. p: Bogdanovic kényszerítőzött Kerekessel a soproni 16-os előterében, előbbi kilépett a labdával a jobbösszekötő helyén és tizennégy méteres, bal alsó sarokra tartó lövését Balogh szögletre ütötte. Halmosi sarokrúgását követően Komlósi fejelt kapura hat méterről, a labda Baloghról kipattant Éger elé, aki öt méterről az „égbe" lőtt.

21. p: Habi előreívelt labdáját Kerekes a 16-os vonaláról mellel tette vissza Éger elé, akinek 20 méteres, félmagasan a kapu bal oldala felé tartó labdáját biztosan fogta Balogh.

33. p: Pintér fejelte a debreceni térfélen rosszul hátrafelé a labdát, amellyel Bogdanovic megiramodott a balszélen. A támadó a soproni térfél közepén az akciót a jobbösszekötő helyén kísérő Madar elé tálalt, aki egyből középre passzolt Dombihoz, aki óriási helyzetben öt méterről a soproni kapu fölé pördítette a labdát.

34. p: Lazic ugratta ki a remek ütemben kilépő Csordást, aki kapura tört, és óriási helyzetben tizennégy méterről lőtt, ám a labda elakadt a kapujából kitűnően kimozduló Csernyánszki kapus testén.

43. p: Éger indította a soproni térfél közepéről Halmosit, aki a soproni öt és felesnél átesett a kapujából kimozduló Balogh kapuson, Bede büntetőt ítélt, amelyet Éger a balra mozduló Balogh mellett a soproni kapu közepébe bombázta. 1–0.

47. p: Bogdanovic vezette fel a labdát a soproni térfél közepén, és mivel senki nem támadta, huszonnégy méterről lövésre szánta el magát, a labda centiméterekkel kerülte el a kapu jobb alsó sarkát.

49. p: Bárányos jobb oldali szögletét követően a labda a debreceni kapu előtti kavarodásban Szekeres elé pattant, aki hat méterről ballal a debreceni kapu mellé lőtt.

55. p. Madar bal oldali szögletét követően Balogh kapus a debreceni játékosok gyűrűjében a magasba öklözte a labdát, a visszahulló labdát Kiss fejelte hét méterről kapura, de a gólvonalon álló Bagoly ugyancsak fejjel mentett.

58. p: Madar ugratta ki a 16-os vonalon remek ütembe keresztbe mozduló Kerekest, aki átvette a labdát és tizenkét méterről a tehetetlen Balogh mellett a soproni kapu jobb alsó sarkába lőtt. 2–0.

90. p: Szabó O. kanyarította balról középre a labdát, ám az óriási helyzetben Tóth M. rosszul vette át és odalett a helyzet.

92. p: Bogdanovic vezetgette a labdát a soproni térfél közepén, s mivel senki nem támadta, huszonöt méterről lövésre szánta el magát és óriási gólt rúgott Balogh kapujába. A labda először a felső léc alsó lapjára pattant, majd onnan a soproni kapu bal oldalába. 3–0.

Az immáron első számú bajnokesélyessé előrelépő Debrecen nem akart semmit a véletlenre bízni, a kezdő sípszó után rögtön nekiesett a Matávnak. A hazaiak már a soproni térfélen próbálták megszerezni a labdát, és ezzel azt elérték, hogy a játék jobbára a soproni térfélen folyt.
Ennek ellenére az első nagyobb helyzet a hazaiak kapuja előtt adódott, ugyanis a debreceniek a mérkőzésen nem tudtak mit kezdeni a fegyelmezetten, szervezetten játszó soproniak hátsó alakzatával.

Negyedóra elteltével aztán megélénkült a játék, s ezt követően a hazaiak alaposan „belőtték" a Matáv Debrecenben nevelkedett kapusát, Balogh Jánost. Ennek ellenére a „szellemi vezérét", Sándor Tamást sérülése miatt nélkülöző hazai csapat eléggé kiismerhetően futballozott. A félidő hajrájában felpörögtek az események, bő félóra elteltével mindkét kapu előtt adódott egy-egy óriási lehetőség, ám a hálók érintetlenek maradtak. Aztán a félidő végén egy ártalmatlannak induló szituáció végén büntetőhöz jutottak a hazaiak, s a biztos ítélet-végrehajtó Éger most sem hibázott.

A térfélcserét követően kifejezetten jó iramban indult a játék, mindkét kapu előtt adódott lehetőség, ám az irányzék egyik helyzetnél sem volt pontos. A debreceni csapat fokozatosan mezőnyfölénybe került, a játék jórészt a Matáv térfelén folyt. A hazai nyomás a félidő közepén érett góllá: egy kifejezetten formás akció végén növelte előnyét a hazai csapat.

A hajrában úgy tűnt, a Debrecen elégedett a biztos kétgólos vezetéssel, nem nagyon erőltették a góllövést. A soproni csapatban viszont nem volt annyi erő, hogy szépítsen. A hosszabbításban azért Bogdanovic egy bombagóllal megadta a kegyelemdöfést, fölényessé téve ezzel a debreceni csapat győzelmét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bentmaradásért küzd

Klampár Tibor neve még azoknak is ismerős lehet, akik nem igazán követik nyomon az asztaliteniszt. A sportoló pályafutása során kiemelkedő eredményeket ért el. A kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok asztaliteniszező ötvenkét évesen is az Extraligában szereplő Békés igazolt versenyzője, így a Széchenyi-Uniqa elleni győztes találkozón is szerepelt. Tovább olvasom