Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Durva hibák után katasztrofális vereség

Győrt a közelmúltban még a magyar labdarúgás egyik vidéki fellegvárának nevezték a szakemberek. Manapság csak az üres légvárak birodalmaként emlegetik a szurkolók a Győri ETO FC-t, és úgy tűnik, egyre kevesebben hiszik el: a jövő csapatát építik a városban.
A harcias küzdőszellem nem mindig volt jellemző.
A társaság jelenleg a Videoton elleni vereséget követően osztályozós helyre csúszott vissza az Arany Ászok Liga küzdelmeiben. A fogadkozások, ígérgetések ellenére harmatgyenge produkciót mutatott be az együttes, így nem is csoda, hogy ismét súlyos vereségbe szaladt bele. Reszeli Soós István szakmai igazgató érthetően csalódottan értékelte az ETO szombati teljesítményét:

„ Egy nagyon fontos mérkőzésen így kikapni borzasztó érzés. Megértem és elfogadom a közönség reakcióját, vállalom a rám eső felelősséget, de úgy gondolom, hogy a gyenge szereplés miatt nem egyedül én vagyok a hibás, ehhez kellett a játékosok teljesítménye is. Úgy éreztem, az alsóházi rájátszásban majd egy új szakaszt kezdünk, ehhez képest ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Abban biztos vagyok, hogy ennél jóval többre képes a társaság, a hátralévő kilenc mérkőzésből úgy kell kijönni, hogy elkerüljük az osztályozós helyezést. Ehhez szükség lesz a közönség támogatására is, amelytől ismét szeretnék elnézést kérni az elmúlt héten megjelent félreérthető nyilatkozatom miatt."

A Videoton elleni találkozó után a szakmai igazgató meglehetősen keményen bírálta labdarúgóit, szerinte egy-két játékos ellene és saját klubja ellen játszott.

„ Durva taktikai és fegyelmi hibákat követtek el játékosaink. Nem szeretnék nevekkel dobálózni, de gondolom, aki látta a mérkőzést, az tudja, kikre is gondoltam. Sokan tudásuk alatt szerepeltek a kilencven perc során, aminek egyelőre nem tudom az okát. A kimaradt büntető ellenére azért szeretném kiemelni Stark Péter pozitív hozzáállását, rendkívüli akarással küzdött a székesfehérváriak ellen. A Pécs elleni meccs óta valahogy elvesztettük a fonalat. A hátralévő fordulókban mindenképpen javítanunk kell."

A csekély létszámú nézőközönség között nem volt nehéz felfedezni az ETO egykori szakmai igazgatóját, Bicskei Bertalant, aki a Fehér Miklós utánpótlás-torna díjátadására érkezett Győrbe.

„ Tavasszal másodszor látom játszani az ETO-t, először az Újpest, majd most a Videoton ellen. Úgy hiszem, hogy a nehéz sorozat, amely a Győr mögött van, rányomta bélyegét a Székesfehérvár elleni mérkőzésre. Talán az első osztály három legerősebb csapatával játszott nemrég az ETO és a vereségek láthatóan megviselték a társaságot. Egyébként tényleg úgy tűnik, van realitása annak, hogy az ETO csak az alsóház küzdelmeiben vehet részt."

A győri szurkolók szívesen látnák újra Bicskeit a csapat mellett, a volt szövetségi kapitány azonban cáfolta a felröppenő híreket.
„ Az utánpótlástornára hívtak meg a klub vezetői, ezért vagyok Győrben. Persze az nyílt titok, hogy vonzódom a városhoz, de fel sem merült, hogy visszatérjek, ezért ezzel kapcsolatban semmit sem tudok mondani."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klicskó megint a padlóra került

Hatalmas meglepetésre az amerikai Lamon Brewster hódította el a WBO szervezet betöltetlen nehézsúlyú… Tovább olvasom