Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Dupla dupla: Győri-ETO-Kecskemét 4-0

Dudás és Trajkovic dupláival megérdemelten nyert az ETO a Kecskemét ellen, így a győri csapat vezeti a bajnokságot.

A vezetőedzők nyilatkozataiA mérkőzés online tudósítása

A meccset tulajdonképpen az ETO védelme nyerte meg azzal, hogy komolyabb helyzetig alig hagyta eljutni a vendégeket, elöl pedig "hozták a kötelezőt" a többiek.

Jogos a győri csapat öröme: a tabella élére ugrottak.
Jogos a győri csapat öröme: a tabella élére ugrottak.


91. perc - A meccs utolsó percében Trajkovic is duplázott, egy kapu előtti kavarodás után 20 méterről lőtt kapura, pattogós lövésébe senki sem tudott beleérni. 4-0

90. perc - Ji-Paraná kap sárga lapott, mert Simonnak rúgott oda.

87. perc - Bori kapott sárga lapot, mert Ahjuperával szemben szabálytalankodott. A 20 méteres szabadrúgást Trajkovic a sorfalba lőtte, ám győri szabálytalanság miatt kifelé ítélt szabadrúgást a játékvezető.

85. perc - Szép kecskeméti akció végén Lencse lőtt 8 méterről, Stevanovic szögletre hárított.

84. perc - Kis híján újabb gólt lőtt az ETO, Dinjar adta be középre a labdát, Ahjupera azonban a kapusba lőtte.

83. perc - Mikor már épp elkezdett volna elégedetlenkedni a győri közönség, Dinjar remekül futott el a bal oldalon, befelé vitte a labdát, az ötös vonalán laposan gurította be a labdát az érkező Trajkovicnak, aki öt a kapuba belsőzött. 3-0

82. perc - Mohl Dávid ápolása miatt áll a játék. Előtte fél percig tartott egy szabadrúgás elvégzése a győri oldalon - egy rosszul sikerült szabadrúgásé, tegyük hozzá. 

80. perc - Előbb Völgyi beadását Ahjupera fejéről öklözte le a kecskeméti kapus, majd Ji-Paraná bombázott nem sokkal kapu mellé.

77. perc - Bori beadását Lencse bólintotta kapura, Stevanovic ismét résen volt.

73. perc - Mohl 24 méteres szabadrúgását öklözte ki Stevanovic.

71. perc - A meccs utolsó cseréje: Ahjupera érkezik Aleksidze helyett.

70. perc - Gyurcsó erős beadása laposan elmegy a győri kapu előtt, de nem ér bele senki.

68. perc - Foxi helyére Simon Attila érkezik, az első félidei kényszerű cserékkel együtt ezzel kihasználta mindhárom cserelehetőségét Sivic.

65. perc - Völgyi tüzelt 20 méterről, Ribansky nagyot védett. Aztán cserél az ETO, Dudást Tokody váltja.

63. perc - Szép kecskeméti összjáték után Lencse lőtt kapura, de nem elég pontosan.

57. perc - Egy kecskeméti játékoson megpattanó labdával a kapuig mehetett volna Trajkovic, de rosszul vette át a labdát, Ribansky így odaért.

55. perc - Cukic is megkínálta távolról a győri kapust, ez sem fogott ki a hálóőrön.

53. perc - A Go West című slágerre mindkét szurkolótábornak van saját szövege, az első félidőben a Kecskemét, most az ETO drukkerek változatát hallhatjuk. Közben Gyurcsó távoli lövését védi magabiztosan Stevanovic.

49. perc - Trajkovic lőtt kapufát, aztán Dudás bombázott kapura, a kecskeméti kapus bravúrral védett. A szöglet után hét méterről Ribanskyt találta teliban Stanisic.

46. perc - A második félidő kezdőrúgását a kunszigeti Páli Olivér végezte el, aki nemrég ünnepelte hetedik születésnapját és nagy rajongója a győri csapat kapusának.

Sok hibával és még több szabálytalansággal tarkított meccsen az ETO a játék minden elemében felülmúlja ellenfelét.

A Kecskemét egyelőre "kellemes csalódás" - a tavasszal játszott, 3-3-ra végződő mérkőzésen sokkal jobb formában focizott az alföldi gárda -, de tegyük hozzá: az ETO is messze van a csúcsformától.

46. perc - 25-26 méterről kapott szabadrúgást a Kecskemét, de a labda méterekkel Stevanovic kapuja fölé szállt.

45. perc - Két perc hosszabbítás lesz. Amúgy amennyit állt a játék, ez nyugodtan lehetne öt perc is.

41. perc - Dudás Ádám második gólját is megszerezte! A remek formában focizó győri játékos keményen lőtte el a labdát 17-18 méterről, amely megpattant az egyik kecskeméti védőn. A labda védhetetlenül kötött ki Ribánszki kapujában. 2-0. 

Dudás gólöröme a második győri találat után.
Dudás gólöröme a második győri találat után.


39. perc - Szépen szabadítottak fel a győri védők, majd labdabiztosan hozták ki a játékszert a kecskeméti térfélre. Végül, Völgyi és védője addig tépték-húzták egymást, hogy mindketten elestek.

37. perc - Az biztos, hogy nem minden idők legsportszerűbb meccsét látjuk. Most Foxi rúgott oda Ji-Paranának, aki viszonzásképp durván ellökte a kecskeméti játékost.

32. perc - Gyurcsó hagyta maga mögött győri védőjét, s erősen a rövid felsőre rúgta a labdát 15-16 méterről. Stevanovicnak nagyot kellett védenie.

30. perc - Hát, finoman fogalmazva sem tartja jól kezében a meccset Németh Ádám. A játék gyakorlatilag folyamatosan áll, de emellett előbb úgy engedett egy szabadrúgást elvégezni a bíró, hogy egy kecskeméti játékos még a földön feküdt.

Teljesen jogosan szólt a "Hülye vagy". 

27. perc - A Kecskemét eddig legnagyobb helyzetét Mohl Dávidnak sikerült elpackázni. Ahelyett, hogy gyorsan a kapu felé tört volna, megvárta ameddig három győri játékos szerelje.

Persze, ez nekünk csak jó volt így.

22. perc - Babic is megsérült, s le kellett cserélni: a győri védő posztját mostantól Takács Ákos veszi át.

18. perc - Kezezés miatt rúghatott szabadot remek szögből a Kecskemét majdnem a 16-os vonaláról. A jól eltalált lövés győri játékosról szögletre ment, de az a pontrúgás már veszélytelen volt.

16. perc - Aleksidze törhetett volna be a kecskeméti 16-oson belülre, de inkább jó 20 méterről ellőtte a labdát: nagyon a kapu fölé szállt. Ettől függetlenül az ETO uralja a meccset eddig.

14. perc - Dinjar kapott nagy labdát a 16-oson belül, de partjelző lest intett. Szerintünk nem volt az, de a labdát az ETO játékosa így is, úgy is több méterrel belé durrantotta. 

12. perc - Vezet az ETO! Dudás Ádám jogos tizenegyesből megszerezte az első győri gólt. A tizenegyest Aleksidze harcolta ki: remekül indult meg az ellenfél kapuja felé, mire Ribánszki kapus gyakorlatilag eltarolta. 1-0.

A kecskeméti kapus ezért sárgát is kapott.

10. perc - Az első tíz percben gyakorlatilag csak szabálytalanságokat láthatták a nézők. A Kecskemét Litsingit már le is cserélte: helyette Gyurcsó a pályán.

5. perc - Csúnya, de nem szándékos ütközés: Stevanovic és Litsingi maradt a földön, mindkettőjüket ápolni kellett legalább 2-3 percig.

1. perc - A mérkőzés elkezdődött.

A 72 éves Gázser József, az ETO törzsszurkolója végezte el s kezdőrúgást.

A mérkőzés előtt egy perces gyászszünettel emlékeztek a héten elhunyt Havasréti Bélára a csapatok. 

Kezdők:

Győri ETO FC: 1 Sasa Stevanovic, 4 Lazar Stanisic, 5 Marko Dinjar, 7 Linas Pilibaitis, 8 Dudás Ádám, 9 Szabó Ottó, 10 Rati Aleksidze, 12 Nikola Trajkovic, 15 Völgyi Dániel, 16 Ji-Paraná, 22 Valentin Babic. Vezetőedző: Csertői Aurél.

Cserék: 30 Molnár Péter, 2 Takács Ákos, 11 Nicolas Ceolin, 18 Windecker József, 21 Marek Strestik, 23 Tokody Tibor, 25 Jarmo Ahjupera.

Kecskeméti TE: 28 Ladislav Ribansky, 4 Sinisa Radanovic, 6 Balogh Béla, 10 Vladan Savic, 15 Gyagya Attila, 17 Christian Ebala, 18 Frantsi Litsingi, 20 Foxi Ketheovama, 21 Bori Gábor, 22 Mohl Dávid, 29 Lencse László. Vezetőedző: Tomislav Sivic.

Cserék: 33 Német Gábor, 9 Simon Attila, 11 Joco Stokic, 14 Vladan Cukic, 25 Maynard Ruben, 26 Bertus Lajos, 27 Gyurcsó Ádám. 

Korábban

Hazai szempontból a mérleg eddig százszázalékos, hiszen valamennyi összecsapást a zöld-fehérek nyerték.

Az újonc Kecskemétet 2009-ben Tarmo Kink és Stark Péter (2–0), 2010 tavaszán Rati Aleksidze (1–0), őszén pedig Linas Pilibaitis és Fouad Bouguerra (2–1) révén győzte le az ETO, ezek közül valamelyik eredménnyel holnap is elégedett lenne a győri szurkolótábor.

Ennek szellemében győzelemre készül a mostani csapat is, hiszen a vasárnapi diósgyőri vereségre ez lenne a legjobb gyógyír.

Horváth Cs. Attila, az ETO klubmenedzsere a szerdai sajtótájékoztatón elmondta: ezúttal Kapuvárról érkeznek a bekísérő gyerekek, valamint a mérkőzés mindkét kezdőrúgását ismét megvásárolták.

A találkozó előtt gyászszünetet tartanak Havasréti Béla emlékére. Az egykori sportvezető 1950-től volt a Népsport, majd a Nemzeti Sport megyei vezetőtudósítója és a közelmúltban 89 éves korában hunyt el.

Olvasóink írták

 • 14. napé 2011. október 03. 09:47
  „fotók?”
 • 13. latakacs 2011. október 01. 11:17
  „Panka2! Neked is gratulálok, meg a fiúknak is. Szép volt.”
 • 12. N.G 2011. október 01. 10:29
  „HAJRÁ ETO !!!!!!!!!!!!! Szép volt fiúk !!!!!!!!!!! Tudjátok hogy kell az ember szívét megdobogtatni ! Csak az ETO!”
 • 11. háté 2011. szeptember 30. 21:43
  „Hajrá ETO-Hajrá Győr!
  panka2- gratulálok a köszöntődhöz!”
 • 10. panka2 2011. szeptember 30. 21:00
  „Nos lila volt az ég, de zöld volt a pálya, fenn a lila felhők ködbe szálltak, míg a pályán zöldek árja 4-0 lett a fene bánja, bár rúghattunk volna még párat, de kék az ég és zöld fű, és szurkolni oly nagyszerű. Hajrá ETO! Hajrá Aurél, itt a szülinapi torta :-) a hab majd a bajnoki cím lesz :-)
  Lívia és panka”
 • 9. piroskaésabarkasz 2011. szeptember 30. 20:13
  „szép volt.maradjatok is állva....”
 • 8. pongibongi 2011. szeptember 30. 20:11
  „Szép volt fiúk! HAJRÁ ETO!!!”
 • 7. makaay777 2011. szeptember 30. 20:03
  „na így kell felálllni!”
 • 6. alacska 2011. szeptember 30. 19:39
  „Csere Dudás le??? Miért nem Aleksidze ! Érthetetlen, hogyzt az embert nem lehet kihagyni, lecserélni is csak az utolsó percekben ???!!!!”
 • 5. palui 2011. szeptember 30. 17:51
  „SportM közvetíti...”
 • 4. piroskaésabarkasz 2011. szeptember 30. 16:41
  „közvetíti valamelyik adó?Köszi,előre is.”
 • 3. dudi1977 2011. szeptember 30. 15:30
  „Mindegy milyen eredménnyel, de győzni kell!

  Nagyon fontos ma a győzelem, hiszen a következő két ellenfelünk a Debrecen és a Videoton!”
 • 2. dogosrobi 2011. szeptember 29. 12:41
  „Gyöznünk kell HAJRÁ ETO!!! Én ott leszek..”
 • 1. jazmine33 2011. szeptember 29. 12:10
  „nem lesz könnyű”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Győri-ETO 4 gólt vágott a Kecskemétnek - Videón a találatok

Magabiztos pénteki győzelmével a győri csapat vezeti a bajnokságot. Videós összefoglalóban a… Tovább olvasom