Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Dunaferr–Győri ETO FC 1–2 (0–0)

Dunaújváros, Borsodi Liga labdarúgó-mérkőzés, 4000 néző. V.: Sápi (Gyarmati, Georgiu).

Herczeg és Kiss György harca a labdáért.
Dunaferr: Németh V. – Salamon, Éger, Bagoly (Jäkl, 15. p), Kiss Gy., Bükszegi, Zováth, Lengyel, Rósa D., Horváth P., Drobnjak (Sowunmi, 46. p). Edző: Tornyi Barnabás.
ETO: Sebők 5 – Böjte 2,5, Lakos 3,5, Baranyai 2 – Peric 3, Jovanovics 3 (Kartelo, 78. p), Szanyó 2,5, Németh N. 3 – Herczeg 3 (Semenik, 85. p), Nicsenko 3,5, Nagy T. 3 (Baumgartner, 64. p). Edző: Tamási Zsolt.
Gsz.: Bükszegi, ill. Németh N., Nicsenko.
Sárga lap: Rósa D. (40. p), Nicsenko (60.), Sowunmi (68.).
Szögletarány: 13:4 (4:1).
7. p: Zováth indította Horváth Pétert a jobb oldalon, a csatár kicselezte Baranyait, az alapvonal közeléből laposan középre adta a labdát, Lengyel 13 méterről, középről lőtt, Sebők beleütött a labdába, majd merész vetődéssel meg is szerezte azt a berobbanó Drobnjak elől.

18. p: Éger ugratta ki Horváth Pétert a jobbösszekötő helyén, a lesre játszó védők közül kilépő csatár tizenhárom méterről alig lőtt a bal kapufa mellé.
19. p: Szabadrúgáshoz jutott az ETO, a hazai kaputól 22 méterre Szanyó állt a labda mögé és jobbal a Dunaferr kapujának bal oldalába rúgta a labdát. A játékvezető azonban gól helyett kirúgást ítélt, hivatkozva arra, hogy a szabadrúgás előtt magasba emelt kézzel jelezte, hogy közvetett szabadrúgást ítélt. A győriek egybehangzóan állították, a labda a kapufát és Németh Viktor kapust is érintve jutott a hálóba.
29. p: Bükszegi kapott labdát a jobbösszekötő helyén, majd húsz méterről jobbal nagy lövést küldött a győri kapura, Sebők azonban ezúttal is védett.
31. p: Lengyel ugratta ki Bükszegit a jobb oldalon, a középpályás laposan középre gurított az érkező Drobnjak elé, akit Jovanovics követett, a Dunaferr szerb csatára nagyot esett, Sápi játékvezető pedig a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Horváth Péter végezte el, de a bal sarokba tartó labdáját Sebők óriási bravúrral ütötte a mezőnybe.
33. p: Ezúttal Lengyel robogott el a jobb oldalon, jól ívelt középre, Horváth Péter csúsztatása meglepte a túlsó oldalon érkező Rósa Dénest, aki öt méterről a kapu fölé vágta a labdát.
43. p: Herczeg végzett el bedobást a jobb oldalról a 11-es ponttal egy magasságban. Peric kapta a labdát, s a horvát középpályás a hazai tizenhatos bal sarkánál két szép csel után ballal alig lőtt a bal kapufa mellé.
56. p: Kiss Gy. vesztette el a labdát a hazai térfél közepén, Németh Norbert megszerezte azt, majd tizennyolc méterről jobbal kapura lőtt, a labda Rósa Dénest és a bal kapufát érintve vágódott a kapuba. 0–1.
57. p: Szanyó kényszerítőzött Nicsenkóval a Dunaferr tizenhatosa előtt, a visszakapott labdát a győriek karmestere tizenöt méterről Németh Viktor kezébe lőtte.
60. p: Csodás akció végén növelte előnyét az ETO. Her-

czeg kapott labdát az ellenfél térfelének közepén, amelyet aztán egyből a mélységből előretörő Perichez továbbított. Az ETO egyik legjobbja az alapvonal közepéről laposan középre adott, s az érkező Nicsenko ballal a bal sarokba helyezett. 0–2.
71. p: Kiss Gy. nagyszerű ütemben ívelt be labdát a bal oldalról középre. A magányosan fölugró Bükszeginek nem okozott gondot a bal alsó sarokba fejelni a labdát. 1–2.
80. p: Kiss Gy. ezúttal is bal oldalról adott középre, Sowunmi visszafejelte a labdát Zováthhoz, aki előbb becsapta Baranyait, majd közelről Sebőkbe rúgta a labdát.

Igazán nem panaszkodhatnak az ETO szurkolói, hiszen rég látott nagyszerű sorozatba kezdett a csapat. Három mérkőzésből hármat nyert meg Tamási Zsolt együttese, s mielőtt bárki fanyalogna, meg kell jegyezni, hogy az újonc Békéscsaba és a gyengélkedő Matáv után a Dunaferr bizony komoly játékerőt képviselt. A hazaiak kezdtek jobban, az első félidőben az történt a pályán, amit Horváth Péterék akartak, s valljuk be, ha a Ferencvárosból igazolt csatár értékesíti a büntetőt, máshogy is alakulhatott volna a mérkőzés. A sportban azonban nem ismerik azt a szót, hogy ha, így kár is ezzel foglalkozni. A lényeg: Sebők bravúrral védte Horváth lövését.

A második félidőben egy harcosabb, támadó szellemű ETO jött ki a pályára, s teljesen megérdemelten győzte le a Dunaferrt, noha a mérkőzésen jobbára védekeztek a győriek. A zöld-fehérek bebizonyították, fegyelmezett, zárt védekezésből a gyors csatárok révén veszélyesek az ellenfél kapujára. Hiába volt több helyzete a Dunaferrnek, az ETO 2–0 után kicsit nagyobb összpontosítással padlóra küldhette volna a hazaiakat. Nem sikerült, sőt, jött a szépítés, de az ETO nem roppant meg, átvészelve a hazai rohamokat a hajrában, a hosszabbításban újabb gólt szerezhettek volna Nicsenkóék.
Látható, alakul, egyre jobban „összerázódik" az ETO. Természetesen vannak még gondok, főleg a védekezésben, de a három győzelem megfelelő alapot teremthet arra, hogy nyugodtan, a hibákat feltárva, kijavítva dolgozhasson a csapat.

Sebők Zsolt: – Palla Antal kapusedző felkészített mérkőzés előtt az esetleges tizenegyesre, így aztán tudtam, amikor Horváth Péter állt a labda mögé, hogy körülbelül hova rúgja a labdát, sikerült hárítanom, s boldog vagyok, hogy talán éppen ennek köszönhetően megnyertük a mérkőzést.

Tornyi Barnabás: – Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, mégsem nyertünk. Mezőnyben elfogadhatót teljesítettünk, ám a kapu előtt sokat hibáztunk.

Tamási Zsolt: – Gratulálok a csapatnak, mert nagy akarással, lelkesedéssel, fegyelmezetten futballozott. Nem bízzuk el magunkat, a kilenc pont további munkára sarkall bennünket.

Tarsoly Csaba, az ETO FC tulajdonosa: – Köszönet lelkes szurkolóinknak azért, hogy végig buzdítottak bennünket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Madár brazil bokszoló ellen készül

Az egykori amatőr világbajnok Erdei Zsolt (11-0, 8KO) profi karrierjének fontos állomása lehet az… Tovább olvasom