Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Dunaferr-edzőtábor Dunakilitin

Hétfőtől Dunakilitin edzőtáborozik a Dunaferr női csapata. A Kovács Péter vezette gárda napi három edzéssel készül.

Hétfőtől Dunakilitin edzőtáborozik a Dunaferr női csapata. A Kovács Péter vezette gárda napi három edzéssel készül: a tréningezők között van Pigniczki Krisztina is, aki szülés után tért vissza.

„Nagyszerű körülményeket s minden igényt kielégítő felkészülési lehetőségeket találtunk Dunakilitin, ezért választottuk egyhetes edzőtáborunk színhelyéül a szigetközi települést" – kezdte Kocsis Erzsébet, a Dunaferr női csapatának ügyvezető igazgatója. A gárda a Szigetköz Wellness Hotelben, a közeli réteken és a helyi sportcsarnokban készül az őszi szezonra.

– Huszonegy tagú „stábbal" érkeztünk – folytatta a korábban a világ legjobb játékosnak is megválasztott Kocsis. – Az alapozás egy hete már elkezdődött, s most is az erőgyűjtésen van a hangsúly. Napi három edzéssel készülünk: délelőtt futunk, azt követően erősítünk, végül az itteni sportcsarnokban tréningezünk. A megfiatalodott gárdánkat „fel kell erősíteni", ezt követően lehet majd csapatot építeni. Négy játékosunk távozott a nyáron: Radulovics Győrbe, Mehlmann a dán Aalborgba, Bulath a szintén dán FCK-ba, míg Kindl Ljubljanába szerződött.

Az érkező oldalon szerepel Laluska Eszter a Fradiból, a román kapus Radulescu a Hypóból, Őri Adrienn a Vasasból és a szerb Obucina, aki egy  norvég együttestől jött. Ami még nagyon fontos számunkra, hogy Pigniczki Krisztina szülés után visszatért hozzánk. Több igazolást nem tervezünk. Célkitűzést egyelőre nem fogalmaztunk meg a fiatal gárdának, a felkészülés végén majd meglátjuk, mire lehetünk képesek. Anyagiak terén a korábbi kérdőjelek rendeződtek, két fő támogatónk a korábbi szintet biztosítja számunkra.

Pigniczki Krisztina a hat és fél hónapos Lucával és férjével érkezett az edzőtáborba. Mint mondja, teljes értékű munkát végez: lelkileg nem volt gond ráhangolódni az edzésekre, fizikailag viszont nehezebb volt az újrakezdés. Úgy véli: a válogatottba való visszatérése már nem rajta múlik. A fiatal kapus, Hoffmann Kitti úgy véli, a fiatal csapat lendületesebb lehet ősszel.

A szegedi férficsapattól nyáron érkező edző Kovács Péter kiemelte: még tart az ismerkedés a lányokkal, de eddig mindenki jól dolgozik.
– Radulovicsot pótolni nehéz feladat, ráadásul négy lövőjátékos igazolt el a Dunaferrtől. Egyelőre kérdés, mire lehet képes ez a csapat: a cél a dobogó, egy Dunaferrnek nem lehetnek „kis tervei". Dunakiliti kiválasztását nem bíztuk a véletlenre, korábban eljöttünk megnézni az itteni lehetőségeket: bár a helyi csarnok nem szabványméretű, a felkészülés ezen stádiumában ez még nem lényeges.

A délelőtti program negyven-negyvenöt perces futásból áll, majd az erősítőterem következik. A tornateremben a medicin- és a kézilabdáé a főszerep, az erőgyűjtésen van a hangsúly. A tábor zárásaként pénteken Győrben meccselünk az ETO-val. Egyébként nekem nem okoz gondot nőkkel dolgozni: jobban terhelhetőek, bírják a monotonitást, fegyelmezettebbek. Igaz, az emocionális kérdéseknek nagyobb szerepük van: míg a férfiak érzelmi megnyilvánulása egy jóízű káromkodás, ugyanez a nőknél általában a sírás. Ez a különbség – mondta Kovács Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három nappal a rajt előtt sincs döntés

Hiába ígérték, nem született döntés az MLSZ hétfői ülésén, így még mindig nem lehet tudni, hogy a… Tovább olvasom