Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Drámai csata, Foton-öröm

A hétvégén három fontos mérkőzés zajlott női kosárlabdacsapataink életében. Eredmények és beszámolók...

Kecskemét - MKB-Euroleasing: 69-108

A mérkőzés előtt derült ki, hogy a sérüléssel bajlódó Kocsis nem tudja vállalni a játékot. Ott volt viszont a parketten a hét folyamán különböző egészségügyi problémák miatt edzéseket kihagyó Gorbunova és Branzova, valamint az All-Star gáláról visszatérő Cserny is.
Pillanatok alatt tetemes előnyt szerzett az MKB, a 3. perc végén 20–4-es vendégvezetést mutatott az eredményjelző. Támadásban ellenállhatatlannak bizonyult a soproni csapat. A 7. percben már 35 pontnál jártak Székely Norbert tanítványai. A védekezés azonban nem vált a zöld-sárgák dicséretére. A folytatásban is hasonló forgatókönyv szerint alakult a mérkőzés: a kecskeméti palánk alatt remekeltek Hontiék, sajátjuknál viszont időnként kihagyott a figyelem. A különbség így is folyamatosan nőtt, s végül azért magabiztosan hozta az újabb kötelező győzelmet az MKB-Euroleasing.

Király Sándor (Kecskemét): – Rendkívül jó Sopront láthattunk vendégül, amely az első félidőben 84 százalékkal dobott mezőnyből, hosszú pályafutásom alatt nem nagyon láttam ilyen dobóteljesítményt. Tartalékos csapatom megmutatta, hogy tud fegyelmezetten is kosárlabdázni.

Székely Norbert (MKB): – Ezen a mérkőzésen a szokásosnál több támadás futott, így több pontot dobtunk, és kaptunk mint általában. De ez sem menti fel csapatomat a gyengébb védekezés alól.


SEAT Foton Győr - Zala Volán-ZTE: 79-75

A nemzetközi szereplést jelentő hatodik hely megszerzése szempontjából fontos mérkőzést játszott a SEAT Foton Győr női csapata. Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, felváltva vezettek a csapatok, ám egyik sem tudott jelentős előnyt szerezni. Az első játékrész Borovickova triplájának köszönhetően kétpontos hazai előnnyel zárult.

A szünetet követően a harmadik negyedben átvették a vezetést a vendégek. A találkozó utolsó szakasza roppant izgalmas csatát hozott, még az időméréssel is problémák adódtak. Tizenöt másodperccel az összecsapás lefújása előtt Milkova, a zalaegerszegiek centere két büntetőt értékesített. A másik oldalon Farkas jutott hasonló lehetőséghez, ám elhibázta azokat, így következhetett az ötperces ráadás.
A „túlórában" az idegek harcából a közönség hathatós támogatásával a győri lányok kerültek ki győztesen.
A győriek legközelebb holnap 17 órától a BSE-ESMA ellen lépnek pályára a Magvassy-sportcsarnokban.

Gálos László (Győr): – Lelkes közönségünknek köszönhetően sikerült visszaszereznünk reményeinket a bajnokságban.

Bencze Tamás (Zala Volán): – Nagyon küzdelmes, sportszerű mérkőzésen a szerencsésebb csapat nyert. Gratulálunk a győrieknek.

Körmend - Soproni sÖrdögök: 79-72

Bár derekasan küzdött, s helytállt a Soproni sÖrdögök csapata, a végén mégis a hazai pálya minden előnyét élvező körmendiek kerekedtek felül.

Sabáli Balázs (Körmend):
– Szurkolóink nem ilyen lélektelen játékot érdemelnek. Úgy érzem, ma egy kis lelki fáradtság ült a csapaton, ezt kell leküzdenünk.

Sterbenz László (Sopron): – Gratulálok csapatomnak. Mérleghiány volt a csarnokban, az igazság mérlegéé...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Seat ETO - Debrecen 27-24

A már új néven szereplő győri csapat nagyon rosszul kezdte a mérkõzést. Az elsõ… Tovább olvasom