Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Döntő szerep a lepattanóknál

Hálásabb bemutatkozást is el tud képzelni az ember egy női kosárlabdacsapat kispadján, mint a világsztárokkal telitűzdelt Gdynia elleni premiert. Márpedig ma ez vár a GySEV-Orsit hivatalosan nem egészen egy hete irányító Dirk Bevilaquára, hiszen együttese a lengyel sztárgárdát fogadja ma délután hat órakor az Euroligában.
Tully Bevilaqua a pályán, a férje a kispadon dirigál majd.
– Mennyire tudta feltérképezni a mai ellenfelet?
– kérdeztük az ausztrál szakembert.
– Láttuk videóról egy meccsüket. Nekem elsősorban az tűnt fel, hogy a Gdynia jó néhány játékosa a saját posztjához képest nemcsak kitűnően képzett, hanem fizikálisan borzasztóan erős is. Idetartozik az irányítóként és a hátvédposzton is remek teljesítményre képes Gordana Grubin, a világhírű bedobó, az amerikai Katie Smith és a másik amerikai, a négyes poszton szereplő Melvin – osztotta meg velünk a lengyel együttesről szerzett benyomásait a GySEV új edzője.

– És persze ott van Margo Dydek...
– P talán nem olyan erős, de borzasztó magas, 213 centi. Vele is lesz bajunk bőven.

– A saját csapata háza táján milyen a hangulat?
– Úgy gondolom, kitűnő edzésmunkát végeztünk, keményen készültünk a mérkőzésre. Roppant elszántaknak érzem a lányokat, jó látni rajtuk a hatalmas bizonyítási vágyat. Nagyon remélem, hogy ez majd a mérkőzésen jó játékkal is párosul.

– Korábban az első csapatnál számos sérülés hátráltatta a szakmai munkát. Ezen a téren mi most a helyzet?
– Nem a legjobb! A változatosság kedvéért most Bogojevic lázas. Seres Éva lába gyógyulgat, a héten kezdett edzeni. A csapattal kapcsolatos információ: családi gyász érte Szőke Ildikót, kedden délelőtt elhunyt az édesapja.

– Látott gyenge pontot a Gdynia játékában?
– Olyat nem nagyon, de azt sejtem, mivel lehet legyőzni őket. Az első és legfontosabb a roppant szoros és kemény védekezés lesz. Nagyon kell figyelni arra, hogy ne kapjunk könnyű, indításos kosarakat, és törekedni kell arra, hogy mi viszont szerezzünk ilyeneket. Mégis azt mondom, az egész találkozó végkimenetelét illetően döntő lehet, milyen arányban tudjuk megszerezni a lepattanó labdákat. Úgy gondolom, ha ebben jobbak leszünk a Gdyniánál, a mérkőzést is meg tudjuk nyerni. Mert természetesen a győzelem a célunk, a mi csapatunkban is vannak kitűnő kosarasok. A sikerhez óriási szükség lenne a soproni közönség segítségére, megítélésem szerint mind fizikálisan, mind mentálisan hatalmas erőt adhat a lányoknak a szurkolók buzdítása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékó Péter halálhírét keltette egy amerikai honlap

Lékó Péterrel kapcsolatban hazug rémtörténet jelent meg egy Sam Sloan nevű, tekintélyes amerikai… Tovább olvasom